Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 49 посетителя в сайта

Времето

Новини
Грижа за образованието
Вторник, 06 Февруари 2018 14:11

ГРИЖА ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО

         По инициатива на Община Драгоман на 05.02.2018г. се проведе работна среща във връзка с изготвяне на Годишен план за действие за личностно развитие, в изпълнение на Общинската стратегия за подкрепа за личностно развитие на деца и ученици на база на Закона за предучилищното и училищното образование. Срещата бе ръководена от заместник кмета на общината г-жа Емилия Милушева, а участници в нея бяха: г-н Методи Методиев – председател на ОбС Драгоман; г-жа Атина Младенова – председател на постоянна комисия по образование, здравеопазване, култура, младежка политика, спорт, социална политика и вероизповедания към Общински съвет; представители на всички институции, ангажирани с дейностите и проблемите в образованието. Разисквани бяха мерки по обхващането на отпадащите ученици в учебния процес и дейности, стимулиращи децата с изявени дарби. Обсъдени бяха и политики на взаимодействие между участниците в процеса. 

IMG 5609

продължава>
 
Местните данъци и такси за 2018 г.
Вторник, 06 Февруари 2018 13:59

Съобщение

 
Обявление
Вторник, 06 Февруари 2018 13:41

Обявление

 
Петльовден е - празникът на мъжките рожби
Петък, 02 Февруари 2018 16:46
     Петльовден е български народен празник, който  в различните краища на България  се почита с различни обичаи. Древна българска легенда разказва, как този ден е свързан с най-тежкия за нашият народ  данък-кръвният данък (взимането на мъжки рожби за еничари). Легендата разказва как смела българка от с.Еркеч скрива мъжката си рожба от турците и отказва да им го предаде, а те се заканват, че ако не бъде предадено ще бъде заклано. Храбрата майка им заявила,че сама ще заколи детето си, но не ще им го предаде. През нощта тя извежда и скрива детето си далеч извън селото, заклала в полунощ петел на прага на къщата и опръскала с кръвта му навред. Когато сутринта дошли повторно, турците останали стъписани пред постъпката на майката и повече не събирали момчета за еничари от това село. От тогава до сега този ден се отбелязва като празник на мъжката рожба, като ден на мъжкото начало на българския род.Тази легенда разказва колко силна и храбра е българската майка и колко несломими са нейната вяра и дух.

jdjd
 
01 февруари - Ден за почит към жертвите на комунизма
Четвъртък, 01 Февруари 2018 14:41

На  този ден преди 73 години се провежда така нареченият „Народен съд“ организиран от комунистическата партия, в резултат на който в нощта на 1 срещу 2 февруари 1945 г. по ужасен начин са убити и хвърлени в общ гроб 100 българиРазстреляни са: един княз, трима бивши министър-председатели, 22-ма министри, 67 депутати, 48 генерали и висши офицери, 8 царски съветници, като на осъдените е отнета и последната надежда да видят за последен път своите близки. Стотици хиляди семейства биват изселени, лишени от правото да работят, лишени от домове, земя, имоти, а на децата им бива забранено да учат. „Народният съд“  е обезглавяване на държавния, политически и военен елитДуховният и интелектуален елит бива погубван методично години наредИсторията трябва да се помни, да се отдаде нужната почит, да помълчим, но само минута, защото е важно да говорим, да не допускаме забрава, за да знаят младите хора какво се е случило на тази кървава дата! 

jertvi komunizam 1485932862

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 7 от 195