Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 124 посетителя в сайта

Времето

Община Драгоман
СТАНИ ДОБРОВОЛЕЦ! БЪДИ ЕДИН ОТ ТЯХ!
Понеделник, 08 Януари 2018 15:54

IMG 0643

  Пожарите и бедствията вече са ежедневна реалност и предизвикателство. Няма държава, която в подобни ситуации да се справи успешно разчитайки само на силите на институциите, без помощта на гражданите.
Доброволците в отделни населени места са онези, специално обучени за целта хора, които първи да окажат необходимата помощ и подкрепа, да организират действията до пристигане на професионалните служители. Това са гражданите, които съдействат на професионалистите при пожари, бедствия и аварии.
Мисията на доброволеца е благородна – той помага на хората в беда, спасява човешки живот. Изпълнението на тази мисия създава удовлетвореност и чувство на изпълнен дълг.
Получаване на възможност за гражданите и обществото да участват в опазването на собствените им домове и имущество, архитектурните и природни богатства в населените места от пожари, бедствия и други извънредни ситуации.Създаването и организирането на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на пожари, бедствия и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях в Република България е регламентирано в Закона за защита при бедствия.
 
 УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
 
   Община Драгоман набира доброволци за попълване състава на Доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.
Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен, ако е реабилитирано. 
Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования.
Необходими документи за кандидатстване :
1. Заявление и формуляр за кандидатстване по образец, съгл. Приложение №1 и Приложение №2
2. Медицинско удостоверение, доказващо че лицето е клинично здраво (от личен лекар)
3. Справка от психодиспансер, че лицето не се води на отчет
4. Свидетелство за съдимост 
5. Копие от документ за придобито образование, специалност или правоспособност
6. Писмено съгласие от работодателя/ите за заетите по трудово или служебно правоотношение, че са съгласни да кандидатства за доброволец
7. Актуална снимка (с размери 3,5/4,5 см)
8. Декларация за съгласие за обработка на лични данни, съгл. съгл. Приложение №3
Кандидатите за доброволци прилагат и копие от документ за правоспособност за извършване на дейности със специализирана техника и/или оборудване и копие от свидетелство за управление на МПС за съответната категория ако има такива.
Доброволците получават възнаграждения за извършените дейности съгласно Наредба за организиране дейността на доброволните формирования.
Доброволно формирование Драгоман разполага изцяло с защитна екипировка и техника, членовете са застраховани и допълнително стимулирани от органите на местната власт.
За повече информация и получаване на необходимите документи
тел. 0879103400 - Десислава Димитрова- ССИ, ОМП и ЗНБА
ОЧАКВАМЕ ВИ!
 
Назад
Годишно отчетно събрание на БЧК и БМЧК – Драгоман за 2017 година
Четвъртък, 04 Януари 2018 17:22
      Днес в заседателната зала на община Драгоман  се проведе  общото годишно отчетно събрание на Общинските организации на БЧК  и БМЧК Драгоман. Присъстваха делегати от двете организации, като за първи път участваха и доброволците от новото доброволческо формирование. Мероприятието премина при много добра организация, забележителна активност и осезаемо вълнение. Гости на форума бяха  г-н Росен Василев – Директор на Областен съвет на БЧК, г-жа Диана Андреева – областен координатор на БЧК, г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на община Драгоман, г-н Стоян Стоянов – директор на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман, представители на ДФ „Драгоман“, КЦДТЖН и ЦНСТДМ.
     Събранието се проведе съгласно утвърдените правила и Устава на БЧК с избор на председател – г-жа Анна Крумова и двама протоколчици за двете червенокръстки организации. След приемането на дневния ред думата получиха двамата председатели - г-жа Лидия Банкова – зам. кмет на община Драгоман и председател на Общинския съвет на БЧК и г-ца Александра Александрова – председател на БМЧК Драгоман , които представиха отчетите за дейността през 2017г. и плановете за работа и насоки през 2018г. По предложените за одобрение материали изказвания направиха г-н Росен Василев – Директор на Областен съвет на БЧК,  г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на община Драгоман, г-н Стоян Стоянов – директор на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман и в заключение с похвални, вълнуващи слова и ценни напътствия –   г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман.
      Гостите бяха впечатлени от докладите и постигнатите резултати на БЧК и БМЧК - Драгоман и  не пропуснаха да поздравят всички за добре свършената работа и бъдещите идеи.  Г-н Иванов изказа своята благодарност към всички участници в благотворителните акции през годината и им пожела здраве, щастливи мигове, радост и никога да не омаловажават значението на благотворителните инициативи, които са провели и предстои да проведат.
26610429 1821230478169566 1541115407 o
продължава>
 
Назад
Поздрав!
Петък, 29 Декември 2017 15:03

nova godina

 
Назад
Годишни награди на Областния управител за 2017 година
Петък, 29 Декември 2017 14:04
На 20 декември в Заседателната зала на Областната администрация се проведе официална церемония по връчване на Годишните награди на Областния управител за 2017 година.  Категориите, в които бяха наградени най-успешните общини от Софийска област бяха: „Околна среда“, „Инфраструктура и градска среда“, „Здравеопазване“, „Образование“, „Култура“, „Социални дейности“, „Трансгранично и международно сътрудничество“, „Спорт и младежки дейности“ и „Привлечени инвестиции“.
Г-н Андрей Иванов беше отличен с наградата  „Кмет на Софийска област“ в категория „Околна среда“. Той прие приза от Областния управител, като оценка за направеното по рекултивирането на сметището в града и подобряването на сметосъбирането в някои от малките населени места и поздрави в аванс своите колеги с настъпващите коледни и новогодишни празници.

Okolna sreda SFO

 
Назад
„Коледният дух продължава да ни радва”
Петък, 29 Декември 2017 11:51
Коледа придава една магическа сила на децата със своите блестящи светлини, лакомства, радост, любов и най-вече така дългоочакваните коледни подаръци. На 28 декември общинска администрация Драгоман зарадва  две семейства с тризнаци. Шестте малчугана със своите родители бяха на гости в заседателната зала на общината, където нашите приятели от фирма „Юроспийд” с. Петърч им подариха 2 телевизори и много други подаръци. Подаръци получиха и от ръководството на община Драгоман.
Коледно – Новогодишните празници са време, в което хората отварят сърцата си и за децата, лишени от родителски грижи и семеен уют. Подаръци бяха раздадени и в Кризисен център за деца, жертва на трафик и насилие (КЦДЖТН) и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи ЦНСТДМ гр. Драгоман”. Неописуемите емоции от страна на  децата ни показаха за пореден път, че по Коледа стават чудеса.
 IMG 4313
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
продължава>
 
Назад
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 267