Навигация

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 118 посетителя в сайта

Времето

Община Драгоман
Ексклузивни кадри - "Байк и рън за Чепън" 2018 г.
Четвъртък, 31 Май 2018 13:22

Станете част от незабравимите спортни емоции предизвикани от седмото поредно издание на "БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН". Гледайте на 03.06 /неделя/ от 14:00ч. по телевизия СКАТ.

 
Назад
„Довиждане детска градина”
Четвъртък, 31 Май 2018 10:47

   С вълнуващо тържество 32 деца от Випуск 2018г. се сбогуваха с детската градина, за да прекрачат на есен прага на училище. Под ръководството на своите учители г-жа Таня Георгиева и г-жа Галя Николова, с много стихчета, песни и танци, най-голямата група поздрави родители, гости от Общината - кмета г-н Андрей Иванов и зам. кмета по образованието г-жа Емилия Милушева , учителите и възпитателите в детското заведение. Преди раздаване на удостоверенията за завършена образователна степен, всички участници в групите по народни и модерни танци, поздравиха бъдещите ученици. Тържеството приключи с празнични фойерверки , много цветя, музика и снимки за спомен!

На добър час, мили деца!

IMG 0276

продължава>
 
Назад
ЗАПОВЯДАЙТЕ!
Вторник, 29 Май 2018 11:17

Obyava

 
Назад
Празникът на животновъдството и земеделието 26.05.2018г.
Понеделник, 28 Май 2018 15:10
     На 26.05.18 г. в с. Големо Малово за втора поредна година се проведе Празникът на животновъдството и земеделието, който съвпадна и с традиционния събор на селото. Просторният площад събра десетки жители и гости на района, както и уважилите празника земеделски производители и животновъди. По обявения и общоприет регламент на мероприятието някои от тях изложиха на импровизирани щандове част от своята продукция – кисело мляко, сирене, кашкавал, яйца, различни видове сиропи и конфитюри - собствено производство, мед и медни произведения. Особен интерес и нескрито възхищение предизвикаха ръчно изработените от домашни прежди, вълна, дървени клечки и др. уникални творения на изкуството – български плетива и шевици, шушони, терлици, детски играчи, приказни сувенири и др., а с охота и завиден апетит всички присъстващи похапнаха от специално приготвените за празника тутманици, баници, питки, качамак, сладки, кексове и пр., майсторски изпечени от неуморните баби в почти всички села на общината и приготвени от естествено натурално пшенично и царевично брашно. Безапелационно обаче най-голямата атракция на празника бе бучката за биене на мътеница и масло, където всеки можеше да опита да направи мътеница и да усети духа на древния, но неостаряващ български бит и традиция. С комплимент към всички участници в празника община Драгоман предложи типично за региона вкусно ястие – печено агнешко с дроб сърма, което бе оценено по достойнство и с отправени искрени благодарности към кмета на общината Андрей Иванов, инициатор и основен двигател на мероприятието.
       Скъпи и важни гости на Празника на животновъдството и земеделието бяха г-н Росен Коцев - Директор на Областна дирекция „Земеделие“, г-н Михаил Тинчев - началник на общинска служба по земеделие, изявени животновъди, земеделски производители, пчелари и занаятчии. Към всички тях и към всички присъстващи г-н Иванов отправи най-сърдечни благопожелания за здраве, успех във всичките им начинания и много сила в устояването на достойнството и авторитета на българското селско стопанство. Ясно подчерта, че именно съхранението и устойчивото развитие на земеделието и животновъдството е гаранция за просперитета на българската държава и нация, а уважението и признанието към труда на земеделските производители и животновъди е задължителен елемент от дейността и политиката на всяко управление. Това е и основната причина, поради която ръководството на община Драгоман инициира подобно събитие и ще продължава и за напред да го осъществява и развива.

baner

продължава>
 
Свободни Работни Места
Понеделник, 28 Май 2018 13:12

Свободни работни места

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 305