Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 127 посетителя в сайта

Времето

Община Драгоман
Важно за собствениците на моторни превозни средства
Вторник, 13 Март 2018 09:15

Важно за собствениците на моторни превозни средства и ремаркета и тези, които след 10.03.2018 г. ще продават или купуват м.п.с.

При промяна на постоянния адрес на собственика в населено място в друга област собственикът представя ПС за промяна в регистрацията в срок до един месец от издаване на новия личен документ и се издават нови табели с регистрационен номер за съответната област.

Удължава се срокът за регистрация на новопридобити моторни превозни средства и ремаркетата от 14 дни на един месец от датата на придобиване на собствеността или оформянето на вноса (постоянен или временен) от съответния митнически орган.

Нов ред за регистрация на м.п.с. от 18.03.2018 г.
При извършване на сделка с регистрирано превозно средство, след като извърши идентифицирането, нотариусът, който извършва сделката, отправя искане към информационната система на МВР за потвърждаване на данните относно превозното средство, собствеността му и за предоставяне на информация относно наложени запори или други законови ограничения, като въвежда регистрационен номер на ПС, идентификационен номер на ПС, номер на свидетелство за регистрация и идентификационни данни на собственика на ПС, вписани в свидетелството за регистрация.
В случай че върху ПС има наложен запор или друго законово ограничение, системата на МВР уведомява нотариуса, направил искането, за наличието на такива ограничения, като в този случай нотариусът уведомява страните по сделката.
Нотариусът удостоверява сключената сделка за прехвърляне на собствеността на ПС след получаване на верифицирани данни от МВР по направеното искане и при отчитане на ограниченията на собствеността на превозното средство съгласно закона и в случай че е платен данъкът върху превозното средство.
В случай че сделката е извършена, от информационната система на Нотариалната камара към информационната система на МВР се изпраща информация за регистрационния номер на нотариуса, извършил сделката, регистърния номер и датата от общия регистър на нотариуса, пред който е записана сделката, и данни за приобретателя по сделката, които се записват към информацията за превозното средство.
При сделка с ПС приобретателят може да заяви пред нотариуса предварителна подготовка на свидетелство за регистрация, в случай че превозното средство ще се регистрира в същата областна дирекция на МВР, където е било регистрирано, и няма да се извършва подмяна на табелите с регистрационен номер и промяна на данните за превозното средство. В този случай таксите за подаване на заявление и издаване на свидетелство за регистрация на ПС се заплащат от приобретателя чрез нотариуса.
Купувачът на превозното средство предоставя на нотариуса информация за актуални електронна поща и/или телефонен номер за контакт.
При изповядване на сделката след 14 ч. свидетелството за регистрация може да бъде получено най-рано на следващия работен ден.
В случай, че купувачът е заявил пред нотариуса предварителна подготовка на свидетелство за регистрация (част 1 и 2) , същото се се получава от съответното звено "Пътна полиция" при СДВР/ОДМВР по постоянния адрес на собственика - за физическите лица, или по адреса на регистрация - за стопанските субекти, след връщане на старото свидетелство за регистрация.

Измененията и допълненията в Наредба за изменение и допълнение на наредба № i-45 от 2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства са публикувани в Държавен вестник, брой 20 от 06 март 2018 г. и влизат в сила от 10 март 2018 г.

 
Назад
Байк и рън за Чепън 2018
Понеделник, 12 Март 2018 13:50
28950919 1007294166084966 906051968458293248 n
 
    Със седмото си поредно издание, на 28 април в Драгоман, едно от най-големите състезания за планинско бягане и колоездене "Байк и рън за Чепън" се изкачва на ново равнище: надпреварата става част от Българска колоездачна лига (БКЛ) и вече дава право на квалификационни точки за годишното класиране на БКЛ. Велосъстезанието се разделя на 2 основни категории XCM и Хоби. В XCM "Рейс Серии" могат да взeмат участие всички желаещи, които са регистрирани към Българска Колоездачна Лига и искат да участват в годишнoто класиране (при заявка за участие в тази категория всеки нерегистриран към момента участник ще бъде регистриран автоматично). Всеки завършил ще спечели точки, важащи за годишното класиране на БКЛ. Надпреварата в дисциплината ХСМ ще се проведе по правилата на БКЛ. В категория Хоби може участва всеки, който по дадена причина няма желание да се съревновава  за спечелване на точки за класирането на БКЛ. Организатори на събитието са магазини "Стената" и Община Драгоман. За подробна информация за категориите и регистрация в тях желаещите да участват могат да намерят на линк: https://chepan.stenata.com/register/
 
Назад
Работна среща на Звено за предоставяне на социални услуги
Понеделник, 12 Март 2018 10:50
На 01 март 2018 г. /четвъртък/ в заседателната зала на община Драгоман се проведе работна среща на Звено за предоставяне на социални услуги с новоназначените Социални асистенти и Домашни помощници.
Бе създадена организация за изготвяне и подписване на трудови договори с преките доставчици на социални услуги СА и ДП по ПМС №332/22.12.2017 г., след успешно проведена кампания по прилагане на Процедурите и Критериите за потребители и доставчици, успешно приключени протоколи за напасване и проведени интервюта-събеседване. Членовете на Звено за почасово предоставяне на социални услуги връчиха на всички одобрени и напаснати доставчици в дейностите трудовите им договори и проведоха инструктаж, свързан с назначаването.
Проведе се безвъзмездно въвеждащо обучение от партньорската организация СОНИК СТАРТ ООД: 6 /шест/ броя Социални асистенти и 2 /два/ броя Домашни помощници. Обучението продължи и на 02 март /петък/. Обучителната програма бе оптимизирана, предоставиха се обучителни материали, а успешно преминалите получиха сертификати.
Срещата бе уважена от г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман. Той приветства всички присъстващи и ги поздрави за 01 март, като им подари мартеници. Той не скри радостта си от това, че община Драгоман успя да организира пореден прием на потребители и Социални асистенти/ Домашни помощници. Пожела им да са най-вече здрави и много упорити през тази работна година.
 
IMG 5994
 

 

продължава>
 
Назад
Обявление
Петък, 09 Март 2018 16:25

Съобщение от Басейнова Дирекция "Дунавски район " гр.Плевен съгласно чл.62а,ал1 от Закона за водите , за самостоятелно ,питейно,битово водоснабдяване от "ТК 1 Столична стройтелна компания,Несла,Драгоман".

Съобщение

 
Празник по случай 8 Март
Петък, 09 Март 2018 15:31
      Осми март е чудесен повод да отдадем дължимото уважение и признание към всички дами. И ако преди повече от 150 години жените се бореха за право на труд, професионално развитие и равни права, днес те заслужено и гордо са заели своето пълноправно място във всички сфери на обществения живот. Това, което прави жените специални и незаменими, далеч надхвърля успехите и качествата им в професионалната сфера. Майката, даряваща живот е най-святото за всеки един от нас. Любимата жена неуморно подкрепя, обича и вдъхновява!
     Община Драгоман и жителите на нашия град почетоха празника с много песни, танци и подаръци. Изненада бе подготвена от г-жа Ани Никифорова и г-жа Мария Богданова - организиран с децата от първи клас рецитал и песни, с които просълзиха присъстващите дами. Г-жа Никифорова поднесе поздрав от топли, римувани думи, облечени с емоция. Програмата включваше изложба, подготвена от читалище „Самообразование 1919“ с. Голямо Малово на ръчни плетива и изключителни сувенири, изработени от хартия по уникален начин, радващ окото. Разигра се томбола с подаръци за всяка присъстваща дама. От Община Драгоман получиха подарък – бисквита, която бе направена специално за повода, като спомен от празника. Всички дами бяха поздравени от г-н Андрей Иванов, който им пожела здраве, лични и професионални успехи.
    Благодарим на всички, които се включиха в тържеството и се надяваме да имаме още такива празници, създаващи прекрасни и трайни емоции!

28876185 10208635476483391 1404205689 o

продължава>
 
Назад
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 3 от 283