Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 167 посетителя в сайта

Времето

НАП
Съобщение
Петък, 11 Декември 2015 16:59

MinFin

       Новите данъчни облекчения за деца ненавършили пълнолетие и
                                          за деца с увреждания
 
 
 За информация:  Петър Захариев
                  Тел :     029334042
 
 
         От 2015г. са в сила новите данъчни облекчения за деца ненавършили пълнолетие и за деца с увреждания.
         Данъчното облекчение за деца ненавършили пълнолетие предвижда годишната данъчна основа за определяне на дължимия данък на единият родител да се намали с 200 лв. – при едно ненавършило пълнолетие дете, с 400 лв. – при две ненавършили пълнолетие деца и с 600 лв. – при три и повече ненавършили пълнолетие деца.
         Данъчното облекчение за деца с увреждания, които имат 50 и над 50 на сто степен на увреждане, определено с влязло в сила решение на компетентен орган дават възможност годишната данъчна основа за определяне на дължимият данък на единия родигел да се намали с 2000 лв.
          Двете данъчни облекчения могат да се ползват чрез подаване на декларации по образец пред работодателя по основно трудово правоотношение от единия родител в срок от 30 ноември до 31 декември, като работодателя е задължен да извърши годишно облагане на доходите от трудови правоотношения в срок до 31 януари 2016г.
           В случай, че данъчните облекчения не са ползвани при работодателя по основно трудово правоотношение, лицата следва да подадат годишна данъчна декларация за 2015г. в срок до 3 май 2016г. в съответната териториална дирекция на НАП по постоянен адрес на лицето, като към годишната декларация се прилага и съответната декларация по образец за ползване на данъчното облекчение.
          За ползване на данъчното облекчение за деца ненавършили пълнолетие се подава декларация по чл.22в, ал.8 от ЗДДФЛ в която е приложена и декларация от другия родител, че няма да ползва облекчението.
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>

Страница 5 от 5