Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 218 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Мероприятия
Община Драгоман заедно с национална кампания „Когато станем 100 000 ще посадим гора” , отбеляза „Седмицата на гората”.
Вторник, 11 Април 2017 07:53

1

  Инициативата стартира на 05.04. с КЦ, ДЦСХ, ЦНСТ и ЦОП. Центровете задружно засадиха дръвчетата с много ентусиазъм и весели емоции около сградата на поликлиниката в град Драгоман.
  На 06.04. в ДЯ „Здравец”, персонал и общински служители, засадиха бук, червен дъб и бреза. Същият ден дръвчета бяха раздадени на кметове и кметски наместници на с. Цацаровци, с. Василовци, с. Калотина, с. Несла, с. Габер, с. Голямо Малово, с. Мало Малово, с. Раяновци, с. Драгоил, с. Църклевци, с. Владиславци, с. Ялботина.
 На 07.04. засаждането на дръвчетата продължи в Туристически информационен център, Спортна зала, ДГ „Радост”, СУ „Христо Ботев” и в центъра на град Драгоман.
  Официалната част се проведе в Централен градски парк на 08.04. от 10:00 часа. Участие взеха доброволци, служители на общината и децата от СУ „Христо Ботев”.Равносметката е 670 засадени дръвчета на територията на общината.
   Благодарим на г-н Никола Рахнев от Фондация „77” за съдействието по време на кампанията и на всички, които се включиха в инициативата да направим един по – зелен и красив свят около нас.
 
продължава>
 
8-ми март
Четвъртък, 09 Март 2017 09:57

1

   На 8-ми март отбелязваме Международния ден на жената, почитан още и като Ден на майката. Във времето жените успяват да наложат своя глас и с борбения си дух и душевна страст доказват на света, че ЖЕНАТА е не само майка и съпруга, а мислещ, работещ и можещ човек. В същото време тя обича, плаче, смее се, грижи се и раздава нежност и като стихия в морето закриля семейството си. Затова, на този ден децата, мъжете и всички жени и майки почитат празника с много цветя, прегръдки и целувки. Така празнувахме и ние – Жените на Община Драгоман – с песни, танци и много настроение!
  Събраните на едно място над 100 гости имаха възможността да се веселят, да участват в забавна викторина и да спечелят множество награди от празничната томбола. Мероприятието бе уважено от Кмета на община Драгоман, г-н Андрей Иванов, който раздаде на всяка една дама цвете в знак на благодарност и признателност към тази, която дава живот – Майката! С кръшни хора, бурни ритми и много веселие в продължение на часове, искрени усмивки и нестихващи танци за пореден път показахме, че духът на жените е несломим и можем да се забавляваме от все сърце с часове!
  Децата от ЦДГ ,, Радост '' гр. Драгоман, придружени от своите учители бяха специалните гости на празника на жената. Те бяха подготвили вълнуваща програма изпълнена с много стихотворения, песни и традиционно българско хоро, с което да поздравят всички празнуващи. Малките дечица пожелаха на дамите да са все така усмихнати, добри и щастливи, и винаги да посрещат с усмивка всеки следващ ден. В знак на благодарност за трогателната програма от малчуганите, община Драгоман им подари пъстроцветни книжки, на които децата се зарадваха изключително много.
продължава>
 
Отново в акция „БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ“
Четвъртък, 02 Март 2017 16:03

120170301 114326

   Семейство Петя, Младен и Кристиян Димитрови от  с. Круша, община Драгоман, за пореден път се включиха в акцията по благотворителност. По случай 1-ви март те дариха  ръчно изработени от тях мартенички,  с които да зарадват най-малките и най-възрастните жители на общината. Те бяха раздадени от представители на Община Драгоман в ДГ „Радост” и  в „Защитено жилище” в с. Калотина,  с пожелания за здраве и  благоденствие, а на най-малките пожелаха да раснат и пораснат здрави, послушни, ученолюбиви, весели и игриви.

продължава>
 
МАРТЕНИЦИ И ПОДАРЪЦИ ЗА ДЕЦАТА В НАШИТЕ СОЦИАЛНИ ЦЕНТРОВЕ .
Четвъртък, 02 Март 2017 15:48

IMG 56081

   По повод 1 март – деня на Баба Марта –  Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни по свое решение раздаде мартенички и подаръци на децата от КЦДЖТН гр. Драгоман и ЦНСТДМ „Лиско” гр. Драгоман. Инициативата беше уважена от г-н Андрей Иванов – кмет на Община Драгоман, който лично раздаде мартеничките и подаръците на децата. Доброто начинание се отрази особено благоприятно върху  всички  потребители  на двете услуги – деца от 5 до 18 години, които тържествено обещаха  да бъдат послушни, да посещават учебните занимания и другите извънкласни форми – участие в танцови групи и спортни занимания в различни видове спорт, както и да имат примерно поведение без противооществени прояви.
    Благородната инициатива ще бъде продължена, като за всеки изтекъл месец от МКБППМН – Драгоман ще бъдат раздавани награди на първенците в обявеното съревнование  за най-добро поведение и пример за подражание!
продължава>
 
И малки, и големи в община Драгоман отбелязаха Св. Харалампий – празника на пчеларя
Петък, 10 Февруари 2017 16:50

1

    На 10.02.2017 г. заседателната зала на община Драгоман бе препълнена до краен предел от видни пчелари  в община Драгоман и множество ученици от 5 кл. към СУ „Христо Ботев” гр. Драгоман  по повод Св. Харалампий – празника на пчеларя.
    По инициатива на общинска администрация Драгоман и лично на кмета на общината – г-н Андрей Иванов за поредна година се организира и състоя тържествено честване на този празник. Мероприятието бе официално открито от зам.-кметът на община Драгоман – г-жа Лидия Банкова, която изказа  своята искренна благодарност към всички присъстващи и  съмишленици на пчеларския занаят, както и на най-малките ни гости на празника – учениците от 5 клас на СУ „Христо Ботев”, придружени от своите учители – г-жа Жанета Тодорова и г-н Ивайло Богомилов.
    Топло  приветствие отправи към всички присъстващи в залата и г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман с пожелание за спорна година и добра продукция.
     Гости на събитието бяха: г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-н Иван Горянов – председател на управителния съвет на областния съюз и на местното пчеларско дружество, г-н  Росен Попсавов – директор на горско стопанство в гр. Сливница, г-жа Юлия Нотева –  общински ветеринарен лекар към община Драгоман, представители на общинска администрация и др.
    По съвместна инициатива началото бе поставено с увлекателна и полезна презентация,  специално подготвена от служители на общинска администрация с подкрепата и любезното съдействие на г-н Иван Горянов, който бе и лектор, и водещ на представената полезна информация. Всички присъстващи имаха възможността да се насладят на интересна и ползотворна презентация, от която стана ясно, че пчелният  мед със своите лечебни качества е полезен, както и за всекидневна консумация, така и за направата на редица козметични продукти.
     В презентацията се наблегна и на  различните видовете пчели, на ползите от пчелното млечице, пчелния прашец, както и се разясни за специализираното пчеларско работно облекло.
   Проведоха се и номинации за „Пчелар на годината”, като всеки един от изявените пчелари в града имаше възможността да даде своето предложение и избор. С най-много гласове първото място „Пчелар на годината”  заслужено грабна кметът на с. Габер – г-н Тодор Тодоров.
     Преди края  на мероприятието бе разчупена  и  вкусна пита, която и малки и големи по стара българската традиция потопиха в екологично чистия мед, произведен и донесен като дар от нашите пчелари.
   Празникът завърши с водосвет за здраве, отслужен от отец Асен, който поръси всички присъстващи в залата за здраве и благополучие.
продължава>
 
АПЕЛ ЗА СПЕШНИ МЕРКИ
Сряда, 08 Февруари 2017 16:35

1        

    Днес, 08.02.2017 г., в заседателната зала на община Драгоман се състоя среща, инициирана от Кмета на община Драгоман Андрей Иванов по проблемите на възрастни хора в риск от кризисни ситуации и спешни обгрижващи мерки по настаняване и обслужване предвид тежките метеорологични условия.
     На срещата бяха поканени и присъстваха представители  на РДСП София област, ДСП – Сливница, ръководители на социални услуги от нашата община, общински съветници от комисията по социална политика и здравеопазване, представители на организации, имащи отношение по тези въпроси, както и всички кметове и кметски наместници в общината.
      Категорично бе изразено мнението, че в условията на тежка, продължителна и изключително сурова и студена зима, самотноживеещите  възрастни хора в общината са една от най-рисковите категории за изпадане в кризисна ситуация и необходимост от спешни мерки по настаняване в социална институция или лечебно заведение. Центрове за спешно настаняване обаче в цялата София област няма, липсват такива и за временно настаняване, приюти, както и центрове за следболнично лечение и възстановяване. Това поражда огромни проблеми, изключително напрежение и огромно хабене на нерви, прехвърляне на отговорности, създават се нерядко и конфликтни ситуации, без да има реални или полезни резултати. Единственото решение е да има в наличност, обезпечени и действащи гореизброени центрове – за спешно и временно настаняване, приюти, домове за стари хора, центрове за следболнично лечение и възстановяване, като в Драгоманска община бази за подобни има. Липсва обаче финансов ресурс за тяхното ремонтиране, обзавеждане и пригодяването им за тези цели съгласно действащите нормативни и законодателни разпоредби. Тежка и тромава е и процедурата по разкриване на тези социални услуги с делегирана от държавата дейност. Липсват ясно разписани правила и отговорности, съгласуваност и договореност между социалните институции и здравните заведения в случаи на лечение, следболнично възстановяване, последващо настаняване в подходяща социална услуга и условията за това.
   Ето защо на проведената среща единодушно бе решено да бъде организирана втора такава среща с участието на представители на Министерство на труда и социалната политика, Министерство на финансите, Министерство на здравеопазването, Националното сдружение на общините в Република България, на РДСП София област и дирекциите по социално подпомагане в западния регион на София област, ведомства, сдружения, организации, НПО и пр., имащи отношение по тези наболяли и изключително трудни за решение проблеми. Срещата ще се състои на 06.03.2017 г. от 13.00 в заседателната зала на община Драгоман при дневен ред от три точки – осигуряване на спешни финансови средства за оборудване на центрове за спешно и временно настаняване и други подобни; максимално съкращаване сроковете за разкриване на тези услуги с ДДД; категорично намиране на варианти и начини за продължаване проектите за социални и лични асистенти.
 
продължава>
 
Световен ден на влажните зони
Четвъртък, 02 Февруари 2017 16:36

1

   По случай Световния ден на влажните зони, в Центъра за опазване на влажните зони „Драгоманско блато“, експерти от РИОСВ – София изнесоха пред група ученици от СУ „Христо Ботев“, гр. Драгоман презентация на тема: „Влажните зони за намаляване на риска от природни бедствия“ (Wetlands for Disaster Risk Reduction).
     Празникът протече с дискусия, оцветяване на забавен комикс и посещение на Драгоманското блато.
продължава>
 
БАБИНДЕН В ДРАГОМАН
Понеделник, 23 Януари 2017 14:24

1

  На 21 януари отбелязахме Деня на родилната помощ, известен още като Бабинден.
    Той е един от големите народни женски празници, посветен на "бабите" –
жените, които помагали при раждане на младите булки и невести. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са "бабували" на родилките. Този празник е езически и идва от далечните праславянски времена, но по време на Възраждането е бил изключително почитан. Днес Бабинден се празнува от по-възрастните и е свързан с много смях и веселие и почит към бабите ни.
 Екипът на Дневен център за стари хора гр. Драгоман и общинска администрация Драгоман организираха тържество по повод празника на 20 януари, в Снек бар „Три уши”. Мероприятието бе традиционно уважено от Кмета на община Драгоман – г-н Андрей Иванов.
    С много танци, забава и кръшни ръченици присъстващите се забавляваха от сърце. Разиграха се хумористични сценки и скечове, които прeдизвикаха много приятни емоции и смях в присъстващите. Празничната томбола изпробва късмета на всеки.  Проведоха се и много конкурси за: „Най-модерна баба на годината”, „Хороводец на сезона”, „Баба номер 1” и др.
     С много настроение и с пожелание за по-чести срещи се разделиха бабите и отнесоха в домовете си нежност и топлина.

продължава>
 
ВОДОПОДАВАНЕТО НА ОБЩИНА ДРАГОМАН –ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ УСПЕХА
Вторник, 17 Януари 2017 16:30
1
Община Драгоман официално представи новоизградените си обекти:
-   „Включване на три броя сондажни кладенци в пояс I-ви на ПС „Неделище“ с местоположение: санитарно охранителна зона, находяща се в обхвата на строителен полигон на с. Владиславци, „махала Банята“, Община Драгоман.
-   „Реконструкция на съществуващ тласкателен водопровод от ПС „Неделище“ I-ви подем до черпателен резервоар на ПС – ІІ-ри подем за водоснабдяване на гр. Драгоман – I-ви етап“.
   Събитието се проведе на 17.01.2017год. в заседателната зала на административната сграда на община Драгоман при присъствието на всички участници в процеса: Андрей Иванов-кмет на община Драгоман, Никола Нитов – управител на ВИК ЕООД-София, инж. Цветилиян Йончев - проектант, управителите на фирмите-строители „Люник“ ЕООД и „Строймонтаж“ ЕООД, инж. Михаил Михайлов - изпъл.директор на мина „Бели брег“, Методи Методиев- председател ОбС, Вера Костова – „Градиакт Консулт“ ЕООД - надзорна фирма, общинските съветници Атина Младенова и Славчо Тасков, представители от ВиК институциите, ангажирани с проблема, общинска администрация и жители но общината. С презентация бе проследен пътя от началото на 2012г., когато се намали възможността за подаване на питейна вода за населението на град Драгоман до критичния минимум до издаването на разрешение за ползване в края на 2016г. на изградените части от напорния водопровод. Всички, ангажирани с проблема описаха трудностите, през които се мина, за да се достигне до този заключителен етап. Наблегна се на разбирателството между общината  и проектанти и строители. Обърна се внимание на добрата съвместна работа на общината с ОбС и мина „Бели брег“. Разказа се за дейностите по пътя от проектирането и съгласувателните процедури до строителството и узаконяването. Добавени бяха детайли за начина на изграждане и видовете тръби и съоръжения. В края на срещата се потвърди желанието на всички да продължат с усилията си в посока да се доизгради и останалата част от напорния водопровод, след извършено вече проектиране и избрани под условие фирми за строителство. Бе символично изпробвана и годността на водата течаща по новите тръби.
продължава>
 
Стефановден – официален празник на община Драгоман
Сряда, 28 Декември 2016 12:39

1

    За пета поредна година на 27 декември община Драгоман отбеляза своя официален празник, обявен с решение № 302 от Протокол №13/19.12.2012 на ОбС – Драгоман. На този ден Православната църква прославя паметта на Св. първомъченик и архидякон Стефан, смятан за един от първите мъченици на християнската вяра и един от седемте ученици на Исус Христос, избрани след възкресението му да се грижат за непрекъснато увеличаващото се християнско общество в Палестина. Божествената Света литургия бе отслужена от Браницки епископ Григорий – Викарен епископ на Софийския Митрополит и Патриарх Български Неофит в присъствието на много свещенослужители, дякони и иподякони и с невероятното хорово изпълнение на певците под ръководството на г-н Андрей Касабов – Главен секретар на Софийска Света Митрополия. На богослужението молитвено участие взеха Областният управител на Софийска областна администрация г-жа Росица Иванова, Кметът на общината г-н Андрей Иванов, зам.-кметът г-жа Емилия Милушева, зам.-кметът г-жа Лидия Банкова, секретаря на общината Марина Асенова, служители на общинската администрация, както и множество жители и гости на община Драгоман.
продължава>
 
Областният управител раздаде Годишните награди за 2016 година
Петък, 23 Декември 2016 13:11

   На специална церемония в Областната администрация на Софийска област бяха раздадени Годишните награди на Областния управител за 2016 година. С тях бяха отличени най-добре работещите общини, както и най-изявените дейци в областта на образованието, културата, спорта, вероизповеданията, читалищната дейност и медиите.

ОБЩИНА ДРАГОМАН БЕ ОТЛИЧЕНА С ТРИ ПОЧЕТНИ ГРАМОТИ: 

1.  НА Г-Н АНДРЕЙ ИВАНОВ - КМЕТ НА ОБЩИНА ДРАГОМАН ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА "ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА 2016 г. НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА", В КАТЕГОРИЯТА "ТУРИСТИЧЕСКО СЪБИТИЕ" 

2. НА Г-Н АНДРЕЙ ИВАНОВ - КМЕТ НА ОБЩИНА ДРАГОМАН - ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА "НАЙ-УСПЕШНО РАБОТЕЩА ОБЩИНА ПРЕЗ 2016 г." В КАТЕГОРИЯТА "СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ"

3. НА Г-ЖА ЛИДИЯ БАНКОВА - ЗАМЕСТНИК-КМЕТ НА ОБЩИНА ДРАГОМАН ЗА ЗНАЧИМ ПРИНОС И ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЗАСЛУГИ В УТВЪРЖДАВАНЕТО НА ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА И ОБНОВЯВАНЕТО НА ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРАМОВЕ В ОБЩИНА ДРАГОМАН И В СОФИЙСКА ОБЛАСТ ПРЕЗ 2016 г.

 

 
КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА КОЛЕДНА КАРТИЧКА
Петък, 23 Декември 2016 11:12

1.1

      На 21.12.2016 г. по повод съвместната инициатива между община Драгоман и „Екоколект” АД в заседателната зала на община Драгоман бе проведено още едно вълнуващо мероприятие, насочено към децата и техния талант – КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА КОЛЕДНА КАРТИЧКА. Представени бяха множество красиви и оригинални коледни картички, изработени от екологични (рециклирани) материали, които бяха оценени и щедро наградени от организаторите на мероприятието. Сред близо 30 участника в тази творческа инициатива отличени бяха: 
       - Първо място заслужено получи Нанси Йорданова от 5 клас, която грабна чисто нов таблет. 
       - Второто място бе отредено на Петьо Петров също от 5 клас, който получи MP3/МP4 player.
       - Третото място журито присъди на Симона Богомилова от 7 клас, която се сдоби пък с стерео слушалки. 
     Но наградите не свършват дотук………………
     Всички участници получиха почетни грамоти за участие от организаторите на събитието, като специални награди получиха и Емануел Костадинов от 5 клас – за най-голям брой направени коледни картички, Виктория Лозанова – за най-голяма коледна картичка, както и още няколко възпитаника на СУ „Христо Ботев” гр. Драгоман – за най-забележителна изработка на коледна картичка от екоматериали.
   Честито на победителите и благодарности на всички деца, които взеха участие в конкурса!
    Дни преди навечерието на най-светлия христянски празник – Рождество Христово, пожелаваме на Вас и Вашите семейства много здраве, късмет и благоденствие през Новата 2017 година.

продължава>
 
БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ – ДРАГОМАН В ПОРЕДНАТА БЛАГОРОДНА АКЦИЯ
Петък, 23 Декември 2016 11:09

1.1

    На 21.12.2016 г. БМЧК – гр. Драгоман под ръководството на екип от община Драгоман осъществи още една благородна акция в подкрепа на децата от социално слаби семейства, децата в неравностойно положение и децата в риск на територията на нашата община. Посетени бяха над 50 малчугана, които получиха здравословни коледни пакети с много лакомства, плодове и напитки. Всички – и даряващи, и получаващи, изпитаха истинско нескрито вълнение, много емоции и си пожелаха весели коледно-новогодишни празници, здраве и благоденствие и най-важното – подобни благородни инициативи да бъдат все по-често явление в обществения живот и все повече дарители и благодетели да има в нашата общината!

продължава>
 
ЩЕДРО ДАРЕНИЕ ЗА КРИЗИСЕН ЦЕНТЪР – ГР. ДРАГОМАН В НАВЕЧЕРИЕТО НА СВЕТЛИТЕ КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ.
Четвъртък, 22 Декември 2016 16:48

1

    На  21.12.2016 г., Клуб „Будители” Кьолн/Бон, Германия дари на Кризисен център за деца жертва на трафик и насилие в  гр. Драгоман,  практични комплекти спално бельо, по повод настъпващите  Коледно-Новогодишни празници. Госпожа Милка Василева бе основната инициаторка това дарение да бъде дадено на нашия Кризисен център. Децата получиха: 12 бр. спално бельо за единични легла, 12 бр. възглавници, 10 бр. пижами, 10 бр. пантофи, 30 бр. хавлиени кърпи, 18 бр. чорапи и 10 бр. олекотени завивки.

Децата повярваха, че по Коледа стават чудеса.

Този жест нека бъде  - ПРИМЕР, ДОСТОЕН ЗА ПОДРАЖАНИЕ и нека по празниците отворим сърцата си за всички, нуждаещи се от нашата подкрепа.

ИСКРЕНО БЛАГОДАРИМ! 

продължава>
 
Коледно тържество в ДЯ "Здравец"
Вторник, 20 Декември 2016 16:13

1

    На 19.12.2016 г.в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово, децата от детска ясла "Здравец" заедно с мама и татко почувстваха магията на Коледа .С интерес се насладиха на театралната постановка "Снежка и Скрежка", която породи в тях истинско вълнение. Дядо Коледа пристигна при малчуганите с голям чувал с подаръци, което ги направи истински щастливи. 

продължава>
 
Общото годишно отчетно-изборно събрание на Общинската организация на БЧК и БМЧК Драгоман.
Петък, 16 Декември 2016 13:21

1.1

    На 15.12.2016 г. в заседателната зала на община Драгоман  се проведе  общото годишно отчетно-изборно събрание на Общинската организация на БЧК  и БМЧК Драгоман. Гости на мероприятието бяха г-н Росен Василев– Директор на Областен съвет на БЧК, г-жа Диана Андреева – областен координатор на БЧК, г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-жа Марина Асенова – секратар на община Драгоман, представители на сдружения и неправителствени организации, социални услуги и обществени възпитатели към МКБППМН.
продължава>
 
Годишната среща на Еврорегион Нишава
Вторник, 13 Декември 2016 14:02

1

Под знака на новото начало премина Годишната среща на Еврорегион Нишава, която се проведе на 9.12.2016г. в сръбския град Димитровград. В нея взеха участие кметовете и представители на ръководствата на общините-членки, ръководството на Еврорегиона, Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова и председателят на окръг Пирот г-жа Драгана Тончич, експерти от Областната администрация на Софийска област.

Еврорегион Нишава трябва да продължи да съществува, но трябва да стане по-активен като намери правилната формула за кандидатстване по проекти, координация и комуникация между членовете. Ползите, които предоставя Трансграничното сътрудничество на пограничните райони на Република България и Република Сърбия са големи и това ще  допринесе за успешна работа занапред на Еврорегиона.

продължава>
 
5 декември - Международен ден на доброволеца
Понеделник, 05 Декември 2016 13:10
     1
     На този ден обществото традиционно отдава своята почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ, с което допринасят светът да се превърне в по-мирно и безопасно място.
  В община Драгоман празника беше отбелязан с провеждане на  „ Демонстративна евакуация’’ на учениците от СОУ „ Христо Ботев“ и представяне на пожарогасителна техника. В демонстрацията участваха членове на доброволно формирование за предотвратяване на бедствия, аварии и кризисни ситуации към община Драгоман. Учениците бяха евакуирани според действащият план за евакуация на училището, след което доброволците представиха дейността на доброволно формирование Драгоман, споделиха това което ги мотивира и изразиха своето желание и надежда, че ще намерят своите последователи сред младите хора.
     Община Драгоман пожелава на всички доброволци най-вече здраве и сили за да отдавате своя труд, независимо от природните и климатични условия, участвайки в дейности по пожарогасене, усложнени зимни условия и защита на населението при всякакви извънредни ситуации, за да сте полезни и да помагате - с една благородна цел, която се носи в големите сърца на достойни хора!
 
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
продължава>
 
ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА ДЕЦАТА НА ДРАГОМАН
Вторник, 15 Ноември 2016 11:32

1

     Детската танцова школа към Народно читалище „Мелдия-2012” гр. Драгоман и Клуб по народни танци „Драгоман” взеха участие в третото издание на НФФ „Нашенско хоро” в гр. Самоков, което се проведе в Спортна зала „Арена Самоков” на 12.11.2016 година. С много вълнения, танци и музика над 56 танцови групи от цяла България премериха сили обединени в една единствена идея – запазване, разпространение и съхраняване на българските традиции и българския дух.
   Децата на Драгоман заслужено взеха почетната награда за „Откритие на фестивала”, с което показаха за пореден път, че са достойни победители и продължават да жънат успех след успех.
продължава>
 
Ден на спорта
Понеделник, 28 Ноември 2016 18:40

1

    На 26.11.2016 г., в „Спортна зала Драгоман” се проведе Ден на спорта - мероприятие, организирано съвместно от община Драгоман и Национална спортна академия „Васил Левски” гр. София под егидата на Областния управител на Софийска областна администрация г-жа Росица Иванова. Подобно мащабно и многоспектърно събитие се организира за първи път и естествено предизвика голям интерес, много вълнение и емоции и в състезателите, и в зрителите, и в организаторите.
    Особен колорит на Деня на спорта придаде присъствието на двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба г-жа Мария Гроздева, която взе и активно участие в награждаването на победителите. Други официални гости на събитието бяха: - професор д-р Пенчо Гешев – Ректор на Национална спортна академия; - областния управител на Софийска областна администрация – г-жа Росица Иванова; - професор Атанас Георгиев – председател на българската федерация по ориентиране; - професор Лозан Митев – преподавател в НСА, - г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд - студенти – спортисти от НСА и много други.
продължава>
 
Топъл обяд
Сряда, 09 Ноември 2016 16:59

 

1

 
      Днес, 9 ноември,  официално бе даден стартът на спечеления  за 3-та година съвместен проект между община Драгоман, Областния съвет на БЧК и „Кока-кола ХБК България”,дългоочакван  „Топъл обяд“ за децата от І-ви до IV-ти клас на СУ „Христо Ботев“  гр. Драгоман.
      Благодарение на предоставените средства от „Кока-Кола ХБК България“ на БЧК и с усилията на община Драгоман  за учебната 2016/2017 година на 70 деца от нашето училище са осигурени по 1 лв. за  топъл обяд през цялата учебна година.
продължава>
 
Община Драгоман отбеляза 1 ноември – Деня на народните будители
Вторник, 01 Ноември 2016 13:52
На днешната дата - 1 ноември, честваме Деня на народните будители.
      Това е празник, посветен на делото на народните просветители и учители, на всички читалищни дейци, книжовници и борци за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нашата нация и нейния морал.
      Община Драгоман отправи поздравителни адреси към всички  институции в общината – СУ „Христо Ботев” гр. Драгоман, ДГ „Радост” гр. Драгоман, НЧ „Мелдия-2012” гр. Драгоман, НЧ „Драгоман 1925” гр. Драгоман, НЧ „Селска пробуда -1930” с. Несла, НЧ  „Пробуда” с. Калотина, НЧ „Самообразование” с. Големо Малово, НЧ „Бурел 2013” с. Ялботона и НЧ „Христо Ботев 1925” с. Габер  с пожелание за здраве, силен дух и много нови успехи в съхраняването, популяризирането и обогатяването на духовните ценности и идеали, завещани ни от народните будители.
    „Бъдете достойни наследници на завещаната ни българска духовност и традиции и гледайте със самочувствие в бъдещето на България”!
 
Честит празник!

1
2
3
 
НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БМЧК
Петък, 14 Октомври 2016 15:50

1

       По случай националния празник на Български Младежки Червен Кръст  и  95 годишнината от неговото създаване, младежите от БМЧК - Драгоман днес проведоха своето тържествено събрание в Туристическия информационен център в града.
    Официални гости на събитието бяха: г-н Росен Василев - Директор на Областен съвет БЧК, г-н Андрей Иванов -  кмет на община Драгоман, г-жа Диана Андреева, г-жа Розалия Иванова и г-жа Светлана Траянова – от Областен съвет на БЧК, г-жа Емилия Милушева - зам.-кмет на община Драгоман, г-жа Лидия Банкова – зам.-кмет на община Драгоман, както и обществени възпитатели към МКБППМН, доброволци и служители на общинска администрация гр. Драгоман.
     След приветствените думи на г-ца Камелия  Лозанова – Председател на БМЧК-Драгоман, всички гости се насладиха на специално изготвена презентация за значението и дейността на БМЧК на тема: „Базисно обучение за доброволци на БМЧК”, която беше наистина полезна и предостави много интересна, историческа и статистическа информация, свързана с основаването на Български Младежки Червен Кръст  и с  неговото функциониране, цели и приоритети. Вълнуващи приветствия отправиха г-н Росен Василев - Директор на Областен съвет БЧК  и г-н Андрей Иванов -  кмет на община Драгоман. С голямо задоволство и явно изразена радост и вълнение гостите и членовете на БМЧК приеха новите 6 кандидат-доброволци  и ги приобщиха вече като редовно и легитимно избрани членове на нашата общинска все по-разрастваща се и внасяща надежда и много хуманност младежка червенокръстка организация. Всички доброволци и добротворци  си обещаха да работят с  много енергия, беспристрастност, доброволност и единство занапред.
 
продължава>
 
Тази година Европейският ден на спорта в училище ( ЕДСУ) се проведе на 30 септември.
Петък, 30 Септември 2016 20:29

1

       Европейски ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението. Изпробват се нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Община Драгоман също се включи в отбелязването на този ден като организира спортни занимания под наслов „Бързи, смели, сръчни в Драгоман”, съвместно със „Спортна зала Драгоман” и СУ „Христо Ботев” гр. Драгоман. Участие в мероприятието взеха и двете социални институции в общината, работещи с деца – Кризисен център за деца жертва на трафик и насилие гр. Драгоман и новооткрития Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи без увреждания „Лиско“. Имаше много приятни емоции за всеки малчуган до 16 годишна възраст в множество състезания и надпревари, които насърчиха доброволчеството и развиха в децата социални умения и компетенции, които ще са им полезни в бъдеще. Всички участници имаха възможност да премерят сили в редица щафетни игри с обръч и топка, атрактивно и отборно дърпане на въже, забавно скачане с чували, игри по народна топка, стрелба в кош и много други атрактивни, забавни и увлекателни състезания. В края на празника всички малчугани получиха заслужени подаръци, грамоти и вкусотии, които бяха подсигурени от организаторите на събитието. Благодарим Ви, че станахте част от нашата инициатива!
продължава>
 
Нова придобивка за жителите на с. Драгоил
Понеделник, 19 Септември 2016 08:43

   На 17.09.2016 г., в нашата малка и китна община тържествено бе открита поредната дългоочаквана придобивка – новоизграденото модерно и функционално кметство в с.Драгоил.По традиция тържеството бе открито от Кмета на община Драгоман - г-н Андрей Иванов, който  отправи приветствени думи към всички жители и гости на празника, след което даде думата на кметския наместник на селото г-жа Ангелина Будинова. Тя от своя страна благодари искрено и от сърце на ръководството на община Драгоман за прекрасните условия на работа, които години наред всеки кметски наместник на селото е очаквал, но не е имал, и в които сега на нея се пада честта и възможността да работи. Подарената от кмета на общината Андрей Иванов икона на Св. Георги – покровител на селото – бе поставена на видно място, с пожелание да пази, съхранява и помага на всички жители и гости, за наспор, благоденствие и благополучие на целия район.


1

продължава>
 
ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ
Петък, 16 Септември 2016 22:00

По повод 15 септември семейство Теменуга и Валери Димитрови от село Круша, община Драгоман,  дариха подаръчни комплекти с учебни материали и пособия  на всички първокласници и отправиха искрени  пожелания за успешна и спорна нова учебна година.

Нека тези инициативи бъдат все по-чести и все по-масови в нашата община, а примерите на добротворство  да надделеят  над  лошите новини!


1




 

 
15 септември
Четвъртък, 15 Септември 2016 10:47

1

Както всяка година на 15 септември в  СУ „ Христо Ботев”  - гр. Драгоман би първият звънец за новата учебна година. С празничен водосвет, отслужен от енорийския свещеник отец Асен Асенов,  и обилно поръсване със светена вода стартира новата учебна 2016 – 2017 г.

Всички учители, ученици,  родители и гости бяха поздравени от г-н Андрей Иванов - кмет на община Драгоман и  г-н Стоян Стоянов Директор на СУ „Христо Ботев”. Гости на тържеството бяха също така  г-н Методи Методиев – председател на ОбС Драгоман, г-жа Емилия Милушева-  заместник кмет и  г-жа Лидия Банкова - заместник кмет на община Драгоман.

С много вълнение и усмивки първокласниците преминаха през  символичния цветен венец, водени ръка за ръка от учениците от  пети клас, и се отправиха към класните си стаи. Всички получиха подаръци, поднесени от ръководството на община Драгоман, с пожелания за успешна и спорна учебна година, много успехи и дръзновение, творчески изяви и нови завоевания в овладяване на учебния материал.

продължава>
 
Турнир тенис на маса
Понеделник, 29 Август 2016 13:32
1


В чест на празника на град Драгоман, за първа година бе организиран и успешно проведен турнир за деца и възрастни по тенис на маса. Състезанието се проведе  в „Спортна зала Драгоман” и бе открито от  г-н Андрей Иванов  - кмет на община Драгоман.
          Класиране:
  • Деца:
1-во място: Любомир Любомиров
2-ро място: Димитър Димитров
      3-то място: Георги Павлов
  • Възрастни:
1-во място: Ненад Стоянов
2-ро място: Бобан  Стануров
3-то място: Александър Соколов


продължава>
 
27.08.2016г. Община Драгоман
Понеделник, 29 Август 2016 13:18

1

Традиционният празник на град Драгоман, отбелязван ежегодно в последната събота на месец август, е най-очакваното събитие за годината от всички жители както на града и общината, така и на целия западен район. Това е и най-ширококоментираното, най-мащабното и многоспектърно  мероприятие, което община Драгоман организира и провежда, спазвайки правилото винаги да има различни нюанси, нови изяви,  предизвикателства и изненади.
Така и тази година,  в навечерието  на 47-мата годишнина от обявяването на Драгоман за град, празникът се превърна в грандиозен спектакъл на радостта, веселието и забавата. Стотиците присъстващи на площада  жители и гости се потопиха във вълшебството на танците, песните, хумора, представени от детските ансамбли и групи при НЧ „Мелдия -2012” Драгоман и НЧ „Христо Ботев 1925” с. Габер, изживяха  истинско вълнение с разиграните за първи път на сцена   актрактивни демонстрации на малките боксьори от Боксов клуб Драгоман, искрено се забавляваха, пееха и танцуваха с народната певица Росица Пейчева, крещяха и викаха от възторг по време на изпълнението на невероятната Преслава. А продължителната, наситена, изключително разнообразна във форми и съдържание празнична заря, умело допълнена и подсилваща емоциите с прекрасната  българска песен „Да те жадувам аз“,  предизвика  експлозия от възторжени възгласи и нескрит възторг.
                 Традиционният празник на града ни бе уважен и  голям брой видни гости, сред които г-жа Галя Георгиева – депутат от 43-тото НС, г-жа Росица Иванова – областен управител на Софийска област, Директори на Регионални дирекции, Централни комисии, БЧК,  кметове от съседни общини :  г-н Владица Димитров – кмет на община Димитровград    Р Сърбия, г-н Васко Стоилков – кмет на община Сливница, г-н Радослав Асенов – кмет на община Годеч, г-н Любен Кънчев – зам.-кмет на община Костинброд, г-жа Надя Сотирова и г-жа Станислава Балабанова –зам.- кметове на община Годеч, секретари на съседни общини, ръководители и представители на различни обществени структури и учреждения, представители на бизнеса, общински съветници и много други. И както всяка година, така и сега  нашата община получи особено внимание и уважение от страна на Българската Православна църква, като тържественият водосвет за здраве, успех и благоденствие бе отслужен от специално изпратения от Светия Синод и Софийска Света Митрополия Макрианополски епископ Константин, съвместно с енорийския свещеник отец Асен и йеромонах Макарий – игумен на Неделишки манастир „Св. Атанасий Велики“.
Заредени с много енергия, положителни емоции и настроение жителите на Общината се разделиха до следващото събитие.
продължава>
 
КУЛТУРНО МЕРОПРИЯТИЕ В ДЕТСКА ЯСЛА „ЗДРАВЕЦ“ – ГР. ДРАГОМАН
Вторник, 28 Юни 2016 15:37

IMG 05061

На 28.06.2016г. гостува актрисата Ваня Иванова от Филм Арт Студио с моноспектакъла „Пеперудена история“. Освен за игри на открито, летните месеци са прекрасен начин да разиграем  и покажем магията на театъра на малките палавници. С постановките по класически и любими на всички деца приказки ще запазим онази искрица в детското съзнание, която ще прерасне в сгряващ пламък за цял живот.

IMG 05141

 
Работна среща между община Драгоман и ДФ България
Петък, 17 Юни 2016 10:22

 

 
Още статии...
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>