Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 222 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Мероприятия
Изненада за традиционния български празник 1 - ви март
Петък, 01 Март 2024 15:50

viber изображение 2024-03-01 13-13-44-183

По инициатива на г-жа Моника Георгиева – Председател на Общински съвет – Драгоман, общинските съветници г-жа Надя Недялкова, г-н Кирил Марков, г-н Росен Модев и съвместно с Общинска администрация – Драгоман, днес на децата от ДЯ „Здравец“, ДГ „Радост“ и учениците от 1-ви до 4-ти клас в СУ „Христо Ботев“,  бяха раздадени мартеници и бисквитки, украсени тематично за традиционния български празник Баба Марта. С много усмивки на лицата, радост в очите, песни и танци, прекрасните дечица благодариха за изненадата.

viber изображение 2024-03-01 13-16-51-637

продължава>
 
Съобщение
Четвъртък, 29 Февруари 2024 13:27

правилно лого

Днес, 28.02.2024 г. в сградата на община Драгоман се проведоха мероприятия с участието на персонала предоставящ услуги по Проект „Грижа в дома в община Драгоман“, имащи за цел да повишат квалификацията на заетите по проекта лица и да затвърдят основни познания, свързани с техните задължения по обслужване и обгрижване на потребителите в домашна среда, а именно:

1. Надграждащо обучение на лицата, които предоставят услуги по Проект BG05SFPR002-2.001-0039 „Грижа в дома в община Драгоман".

Обучението бе водено от г-жа Цонка Иванова, супервизор съгласно сключен договор за обучение и супервизия по Проект "Грижа в дома в община Драгоман".

На мероприятието присъстваха домашни помощници и персонал предоставящ услуги по Проект „Грижа в дома в община Драгоман“, както и представители на екипа за управление на проекта. На лицата бяха предадени полезни знания свързани с общуването и обслужването на поверените им потребители, насоки и знания свързани с качествено предоставяне на услугите, както и знания свързани с реакция при възникване на кризисни ситуации и възможни рискове засягащи потребителите.    

IMG 4400

            

В равносметка можем да отбележим, че от началото на стартиране дейностите по проекта до настоящия момент здравни и социални услуги са получили 87 потребители в невъзможност за самообслужване, съгласно изготвените им оценки на потребностите.

Изпълнението на проекта осигурява предприемане на мерки за социално приобщаване чрез подобряване на достъпа до интегрирани социални услуги, осигуряване на подходяща социална закрила и основни услуги за нуждаещи се лица от община Драгоман, като обхванатите лица имат достъп до интегрирани услуги, насочени към грижа в дома, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, психологическа подкрепа, предоставяне на здравна информация.

Проект „Грижа в дома в община Драгоман“ се реализира по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд +.

продължава>
 
151 години безсмъртие – в памет на Апостола!
Вторник, 20 Февруари 2024 15:45

1

С химна на България започна възпоменателната програма, посветена на 151-та годишнина от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски, която се състоя в Туристическия информационен център. Организатори са Община Драгоман, съвместно с МКБППМН Драгоман. Ученици от 2-ри А клас на СУ „Христо Ботев“ – Драгоман, под ръководството на тяхната класна ръководителка - г-жа Павлина Колева, представиха патриотичен рецитал – стихове и песни посветени на живота и делото на Левски. Специален гост на проявата бе Стефан Караиванов, племенник на доктор Петър Василев Караиванов, който е един от тримата синове на първия братовчед на Васил Левски – Васил Караиванов. Той разказа пред учениците и гостите в ТИЦ-а малко известни факти свързани с Левски и неговия род. Децата получиха книги за Левски, осигурени от община Драгоман, а гостите - книгата на Петър Караиванов – „Васил Левски по спомени на Васил Караиванов, първи братовчед на Апостола“. Сред официалните гости бе и Юлиан Ангелов, с чието съдействие бе издигнат постаментът с лика на Левски в Драгоман преди няколко години. Зам.-кметът Лидия Банкова и председателят на ОбС Драгоман – Моника Георгиева връчиха подаръци от името на община Драгоман – на родственика на Левски – Стефан Караиванов и на г-жа Павлина Колева.

 

Левски Д16

В края на събитието, бяха поднесени венци и цветя пред паметния знак на Апостола в израз на дълбока почит към неговата саможертва в името на свободата на България.

продължава>
 
В ПАМЕТ НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ
Вторник, 13 Февруари 2024 15:24

IMG 7645

На 20.02.2024 г., от 11 часа, по повод 151 – та годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски, в Туристическия информационен център в гр. Драгоман, община Драгоман, съвместно с МКБППМН Драгоман и ученици от 2-ри А клас на СУ „Христо Ботев“ Драгоман под ръководството на тяхната класна г-жа Павлина Колева организират вълнуващо тържество и полагане на цветя и венци пред Постамента на Апостола. Сред официалните гости ще бъде г-н Стефан Караиванов, племенник на доктор Петър Василев Караиванов, който е един от тримата синове на първия братовчед на Васил Левски – Васил Караиванов. Потомъкът на Апостола на свободата понастоящем от 8-9 години живее в Карлово, и ревностно отстоява историята на рода си и паметта на нашия най-ярък и светъл национален герой.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

levski

 
Славчо Богомилов стана Пчелар на 2023 година
Понеделник, 12 Февруари 2024 13:50

харалампи1

След 5-годишно прекъсване, пчеларите от Драгоман и района се събраха отново днес 10-ти февруари, навръх професионалния си празник Свети Харалампий – покровител на меда и пчеларите.

Над 15 производители на пчелен мед дойдоха в църквата „Св. Арх. Стефан“, където в 11,00 ч. отец Асен отслужи тържествен молебен за здраве и благодатна пчелна година. Честването на празника се организира от община Драгоман. Пчеларите донесоха мед – собствено производство, за да бъде осветен. Всеки, който иска да има мед за цяр или просто благословен, го носи на днешния ден в църквата и свещеникът чете молитва.

харалампи2

продължава>
 
Вълнуващ и незабравим празник в община Драгоман по случай Бабинден!
Понеделник, 22 Януари 2024 13:44

„Към Читалищата в община Драгоман, които са люлката на българщината, културата и самодейността, за първи път тази година ще насочим общински средства от бюджета /освен държавната субсидия, която получават/. Основната ни цел е не само в град Драгоман, но и в селата да има живец, да кипи културен живот.“

421228467 780479904114395 8511231759033044518 n

Това обяви кметът на община Драгоман Андрей Иванов на състоялото се днес – 21-ви януари тържество по случай Бабинден, организирано от община Драгоман съвместно с Читалищата. Всяко едно от тях се представи с програма посветена на празника. От НЧ „Самообразование-1919“, с. Големо Малово, възпроизведоха типичния за празника обичай. 90-годишната баба Лили припомни огромната роля на бабата-акушерка в миналото. Още преди изгрев слънце майките с деца от една- до тригодишна възраст отиват на чешмата да налеят прясна вода. В котлето с водата пускат стрък босилек или здравец. Вземат калъп сапун и една нова кърпа и се отправят към дома на бабата да ? „полеят“. Обредното поливане на бабата акушерка се извършва под плодно дърво в градината, върху дръвника или отпред на стълбите. Всяка жена подава на бабата сапуна, полива ? вода да се измие и я дарява с пешкира, който е донесла. След това бабата избърсва мокрите си ръце в полите на невестите – да са плодовити и лесно да раждат.

продължава>
 
Съобщение
Понеделник, 15 Януари 2024 16:43

Банкова1

На 15.01.2024г., /понеделник/, в Заседателната зала на община Драгоман, се проведе заседание на КОМИСИЯТА ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ГОДИШНАТА СУБСИДИЯ ЗА ЧИТАЛИЩАТА В ОБЩИНА ДРАГОМАН, СЪЗДАДЕНА НА ОСНОВАНИЕ ЗАПОВЕД №РД-15-15/08.01.2024 г. на КМЕТА НА ОБЩИНА ДРАГОМАН.

На заседанието присъстваха: Лидия Банкова – Найденова – председател на комисията, и членовете : Росен Димитров – представител на НЧ „Драгоман 1925“, Доника Лекомирова – представител на НЧ „Мелдия 2012“ – Драгоман, Здравка Цветкова – представител на НЧ „Хр. Ботев 1925“ с. Габер, Стоянка Михайлова – представител на НЧ „Селска пробуда - 1930“ с. Несла, Соня Милчева – представител на НЧ „Самообразование – 1919“ с. Големо Малово, Бойко Петров – представител на НЧ „Пробуда“ с. Калотина, Антоанета Толтукова - представител на НЧ „Бурел 2013“ с. Ялботина.

Банкова2

Банкова3

 С 8 / осем/ гласа „ ЗА“, 0 /нула/ гласа„ ПРОТИВ“, 0 /нула/ гласа „ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ“, Комисията прие предложения Механизъм за разпределение на годишната субсидия за читалищата /чл.22 и 23 от ЗНЧ /по точковата система, на база целите на Народните читалища да задоволяват потребностите на гражданите /чл. З от ЗНЧ/ в община Драгоман и индивидуалната анкетна карта.

 217 672 лв. е държавната субсидия за Читалищата на територията на община Драгоман за 2024 г. – 13 субсидирани бройки, които ще бъдат разпределени между 7 читалища на територията на община Драгоман.

Преди началото на заседанието, кметът Андрей Иванов обяви, че започва процедура за ремонт на покрива на НЧ „Христо Ботев-1925“, с. Габер.

Представителите на Читалищата от Комисията за разпределение на субсидията получиха за нуждите на библиотеките и читалните, изданието „Евангелие в преразказ за деца“. 200 броя от книгата предостави архимандрит Януарий – архиерейски наместник на Годечка духовна околия, на детските градини, църквите и читалищните библиотеки в община Драгоман.

Банкова9

Банкова10

 
Съобщение
Понеделник, 18 Декември 2023 16:52

SKM C25823121817510

 
ПОСАДИ И ОТГЛЕДАЙ ДЪРВО
Вторник, 21 Ноември 2023 16:54

Днес, 21.11.2023 г., кметът на община Драгоман г-н Андрей Иванов, заместник кметовете на общината г-жа Емилия Милушева и г-жа Лидия Банкова – Найденова, председателят на Общински съвет г-жа Моника Георгиева и новоизбраните общински съветници г-н Росен Модев, г-н Стефан Евлогиев и г-н Кирил Марков засадиха живи елхи пред Туристически информационен център – Драгоман.

viber изображение 2023-11-21 15-31-58-419

viber изображение 2023-11-21 15-31-58-534

продължава>
 
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН – 15 СЕПТЕМВРИ!
Петък, 15 Септември 2023 15:39

20230915 092427325

В днешния празничен ден отново се стекоха тълпи от развълнувани деца и родители в двора на нашето училище. С много вълнение, усмивки, песни и танци бе открита новата учебна 2023 – 2024 година. Гости на мероприятието бяха г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-жа Емилия Милушева – зам.-кмет на общината, г-жа Лидия Банкова-Найденова – зам.-кмет на общината и г-н Младен Бухегер – Председател на ОбС-Драгоман. Приветствия към първокласниците, учениците, родители и учители и към всички присъстващи на тържеството отправиха г-н Стоян Стоянов – директор на СУ „Христо Ботев“ и г-н Андрей Иванов.

IMG 3635

продължава>
 
Празник на гр. Драгоман 2023
Вторник, 29 Август 2023 07:32

DSC 6521

И тази година празника на град Драгоман протече с много емоции, забавления и добро настроение. Благодарим на всички изпълнители взели участие в празничната програма. Специални благодарности на всички дарители спомогнали за провеждането на прекрасния празник!

IMG-5576

продължава>
 
Съобщение
Четвъртък, 01 Юни 2023 08:10

348357958 942171397000604 4318993896408761127 n

На 31.05.2023г. децата от ПГ „Мечо Пух" в детска градина „Радост " гр. Драгоман си взеха довиждане с градината! С голяма емоция премина подготвеното тържество от децата, заедно с техните учители: г-жа Белинчева и г-жа Николова!

Гости на спектакъла подготвен от малчуганите бяха г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на община Драгоман, директора на ДГ „Радост" и родители.

Децата бяха зарадвани с подаръци от ръководството на общината, както и с пожелания за успехи както на децата,така и на педагозите положили усилия за реализирането на днешния празник!

Успех в първи клас деца!

348358171 1177621132914772 2042243122119305211 n

348358208 905922520473712 4719641901251679700 n

348358827 584748663646674 5470865363360738579 n

 
Съобщение
Понеделник, 29 Май 2023 08:12

e-waste

Уважаеми съграждани,

            За да променим облика на нашата община, Община Драгоман организира кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/.

            Гражданите на община Драгоман, които имат стари и непотребни електроуреди, могат да ги предоставят за понататъшна преработка и рециклиране.

Кампанията стартира на 29.05.2023 г. и ще продължи до 15.06.2023 г.

            За град Драгоман, ИУЕЕО ще се събира на сборна площадка пред старото ВиК на дати за целият период на кампанията, като за по-малките електроуреди ще бъде поставен контейнер.

            ИУЕЕО от селата ще се събират пред сградите на кметствата по населени места.

            Категориите електрическо и електронно оборудване, което подлежи на предаване:

1.Домакински електроуреди /готварски печки, перални машини, хладилници, прахосмукачки, телевизори, кафе машини, микровълнови фурни, фритюрници, ел. радиатори, ел. вентилатори.../

2.Информационно и телекомуникационно оборудване /компютри, монитори, принтери, телефонни и факс апарати, безжични и клетъчни телефони/.

3.Потребителски уреди /телевизори, видеокасетофони, аудиокасетофони, видеокамери, радиоапарати/

4.Електрически и електронни играчки.

5.Електрически и електронни инструменти.

            Община Драгоман благодари на всички, които ще вземат участие в кампанията за разделно събиране на излязло от употреба специфично оборудване, тъй като голяма част от съставящите го компоненти не се рециклират по естествен начин. Това води не само до трайно замърсяване на околната среда, но има сериозни последици за здравето, поради вложените в електронните уреди тежки метали.

            Нека с общи усилия да направим нашата община едно по-добро място за живеене!

 
Съобщение
Понеделник, 22 Май 2023 13:20

20230520 105705

На 20.05.2023 година от 10.00 часа на стадион „Драгоман“ се проведе футболен турнир като част от програмата „Състезание на турнирен принцип за деца“ под егидата на БФС София област. Участие в турнира взеха отборите на ФК „Драгоман“, ФК „Ком 98“ Годеч, ФК „Ботев“ Ихтиман“, ФК „Академика“ Петърч и ФК „Звездец“ Горна Малина.

Турнира се проведе при отлична организация и приятни атмосферни условия. Малките футболисти бяха много ентусиазирани и така всеки отбор завоюва своята победа.

SKMBT 223 D19092414130-1

продължава>
 
Съобщение
Четвъртък, 18 Май 2023 07:29

сн 1

На 16.05.2023г. в ДГ " Радост" се проведе спортен празник под мотото " Спорт- здраве- щастливо детство". Децата от всички групи се включиха с желание в спортната инициатива, кто показаха завидни физически умения,добре преплетени в екипност, уверености партньорска игра. За отличното представяне малките спортисти получиха медали и групови грамоти.

сн 2

продължава>
 
Съобщение
Понеделник, 15 Май 2023 12:41

20230513 110036

20230513 105940

На 13.05.2023 година в град Драгоман се проведе приятелска футболна среща между отборите на ФК „Драгоман“ и ФК „Академика“ Божурище.

Децата от отбора на ФК „Драгоман“ отново извоюваха победа над съперниците.

Браво деца!

Успех и в предстоящия турнир, който ще се проведе на 20.05.2023 година.

 
Съобщение
Вторник, 09 Май 2023 09:44

IMG-0bc6d2c187ac604cee0053e1505dba92-V

На 07.05.2023 година в град Годеч се проведе футболен турнир като част от програмата „Състезание на турнирен принцип за деца“ под егидата на БФС София област. Участие в турнира взеха отборите на ФК „Ком 98“ Годеч, ФК „Ботев“ – Ихтиман“, ФК „Звездец“ – Горна Малина и ФК „Драгоман“.

Децата от отбора на ФК „Драгоман“ взеха Първо място в надпреварата.

 20230507 112232

продължава>
 
„Байк и Рън за Чепън“ 2023
Сряда, 03 Май 2023 10:36

1

На 29.04.2023 година в Драгоман се проведе XII-тото издание на придобилото международен характер състезание за планинско бягане и колоездене

, организирано съвместно от община Драгоман и магазини „Стената“.

            Тази година традиционното състезание се завърна към първоначалния си пролетен формат, който бе изместен през есента в предходните две години във връзка с наложените противоепидемични мерки за КОВИД 19.

            Както всяка година мероприятието привлече множество желаещи да изпитат себе си и спортния си дух, изкачвайки се до връх Петровски кръст на Чепън.

           Официални гости на събитието бяха г-н Александър Манолов – зам. областен управител на София област, г-жа Ирена Петкова – Директор на РИОСВ – София, г-н Зоран Джуров – Председател на Общински съвет – Цариброд, Република Сърбия, г-жа Димитранка Каменова – кмет на община Берковица, г-жа Гергана Антонова – зам. кмет на община Берковица, Светлана Траянов – БЧК, Петко Цветков – Сдружение на Дивата природа „Балкани“, Любомир Попйорданов – предс. на БААТ /Българска асоциация за алтернативен туризъм/ и др., любезно посрещнати от домакините г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на община Драгоман, г-жа Лидия Банкова – зам. кмет на община Драгоман, общински съветници от Общински съвет – Драгоман и представители на общинска администрация.

4

продължава>
 
Съобщение
Петък, 24 Март 2023 08:22

viber изображение 2023-03-23 15-49-14-374

На 23 март 2023 г. в гр. Монтана официално бе даден старт на изложение на местни продукти, произведени на териториите на Местните инициативни групи в страната, организирано от Министерство на земеделието. Производители от региона и Местни инициативни групи от цяла България представиха своите продукти пред общността.

Събитието беше открито от заместник - министърът на земеделието г-н Георги Събев и кметът на община Монтана г-н Златко Живков, в присъствието на кметове и зам.-кметове от Западния регион, представители на Министерство на земеделието и редица сдружения.

viber изображение 2023-03-23 15-49-24-416

продължава>
 
Съобщение
Вторник, 07 Март 2023 14:55

1

На 03.03.2023 година, по случай Националния празник на Република България, в спортна зала Драгоман се проведе футболен турнир за деца родени след 2012 година. В турнира взеха участие отборите на: ФК „Драгоман“, ФК „Ботев Ихтиман“, ФК „Горна Малина“, ФК „Люлин София“ и два отбора на ФК „Академика“ - Божурище. Наградите в турнира бяха връчени от г-н Николай Стоилов – представител на ЗС на БФС град София, който бе официален гост на мероприятието.

Първо място в турнира взе първият отбор на ФК „Академика“ – Божурище.

Второ място заслужи ФК „Ботев Ихтиман“.

За третото място се пребори втория отбор на ФК „Академика“ – Божурище.

На четвърто място се нареди ФК „Драгоман“.

Пето място - ФК „Люлин София“.

Шесто място ФК „Горна Малина“.

Бяха присъдени и индивидуални награди за най-добър играч, най-добър защитник, най-добър вратар и голмайстор на турнира.

продължава>
 
Честита Баба Марта
Четвъртък, 02 Март 2023 10:44

IMG 1984

По случай баба Марта децата от БМЧК по собствена инициатива и под ръководството на обществените възпитатели Павлина Колева, Клавдия Милчева, Мая Тинчева и Даниела Борисова изработиха в Консултативен кабинет към МКБППМН уникална мартенска украса, с която украсиха сградата на община Драгоман. По традиция на този ден децата от ДГ и ДЯ получиха мартенички от името на г-н Андрей Иванов, кмет на община Драгоман.

IMG 1969

IMG 1977

продължава>
 
150-та годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски
Петък, 17 Февруари 2023 16:51

Image-1

По инициатива на община Драгоман и в присъствието на кмета Андрей Иванов, днес - 17-ти февруари, в ТИЦ на града се проведе родолюбиво отбелязване на 150-та годишнина от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски. С поетично-музикален рецитал, децата от СУ "Христо Ботев" почетоха годишнината. Множество жители и гости на града се събраха в ТИЦ-а, за да отдадат своята почит към Левски. Сред официалните гости бяха депутатът от 44-то НС Юлиан Ангелов, който подари на учениците портрети с лика на българските царе и владетели, Ивайло Шопски - "Пътуващо читалище", Димитър Антов - изработил паметника на Левски в Драгоман. Ивайло Шопски представи кратък филм за залавянето на Левски и подари на децата книжки. В края на събитието бяха поднесени венци и цветя пред бюста на най-големия ни национален герой. Кметът Андрей Иванов подари на учениците внушителен пъзел с лика на Апостола с пожелание да съхраняват българщината и да помнят подвига на героите загинали за свободата на България.

IMG 1848

IMG 1861

продължава>
 
Световен ден на влажните зони 2023 г.
Петък, 03 Февруари 2023 16:17

4

По повод Световния ден на влажните зони експерти от РИОСВ – София посетиха Алдомировското и Драгоманското блато. Идеята на посещението е възможността да бъде популяризиран еко празника, чиято тема тази година е „Време е за възстановяване на влажните зони“. Бяха обходени пътеките с цел набелязване на места и табели за подмяна и реставрация.

Експертите от инспекцията се срещнаха и с предствители на Сдружение за дива природа „Балкани“ и кметовете на Драгоман и Сливница – г-н Андрей Иванов и г-н Васко Стоилков. Бяха обсъдени възможностите за възстановяване на част от табелите, наблюдателните кули и еко пътеките.

На 2 февруари 1997 година, в иранския град Рамсар се подписва т.нар. „Рамсарска конвенция“ с цел защита на влажните зони. Конвенцията е ратифицирана в 158 страни, като България е осмата държава, която я ретифицира през 1976 година.

Влажните зони са ценни природни местообитания, които изчезват три пъти по-бързо от горите. Освен безценен източник на вода, влажните зони изпълняват и редица други незаменими функции – обогатяване на подпочвените води, намаляване на наводненията, контрол на почвената ерозия, задържането на въглерод, хранителни вещества и замърсители. В списъка на Конвенцията за влажните зониБългария е предстявена с 11 влажни зони с обща площ 49 912 ха.

продължава>
 
Екипи за децата футболисти на Драгоман
Петък, 03 Февруари 2023 16:08

IMG 1790

Във време на редовната си тренировка на 02.02.2023 година децата от детски футболен клуб към ФК „Драгоман“ бяха приятно изненадани от връчените им подаръци – пълна футболна екипировка, включваща: футболен екип (фланелка, гащета и калци), официален анцуг, тренировъчен анцуг, ветровка, яке и раница. Дългоочакваните спортни екипи и атрибути са осигурени от община Драгоман и бяха поднесени на малките спортисти от г-жа Лидия Банкова – заместник кмет на община Драгоман и г-н Кирил Марков – общински съветник в Общински съвет – Драгоман. Децата бяха очаровани и изключително доволни от подаръците, сърдечно благодариха и обещаха да печелят всички футболни дербита.

IMG 1797

продължава>
 
Драгоман отбеляза своя официален празник
Четвъртък, 29 Декември 2022 14:32

IMG 1342

За XI-та поредна година, навръх Стефановден – 27-ми декември, община  Драгоман отбеляза своя официален празник, обявен с решение № 302 на Общински съвет Драгоман от 19.12.2012г.

Честването започна рано сутринта с тържествена архиерейска света Литургия в енорийския храм „Св. Арх. Стефан“, отслужена от Браницки епископ Пахомий, ректор на Софийската духовна семинария, чиито детски години са свързани с Драгоман. Съслужиха му софийският протосингел - архимандрит Василий, заместник-рeкторът на Семинарията - архимандрит Мелетий, архиерейският наместник на Годечка духовна околия (в която се числи и Драгоман) - архимандрит Януарий, свещениците Асен Асенов (предстоятел на храма-домакин), Илиян Кирилов и Алексий Мулачки.

продължава>
 
Съобщение
Четвъртък, 22 Декември 2022 09:17

Плакат за стефановден

 
Съобщение
Сряда, 14 Декември 2022 11:32

SKM C25822121412110

 
Съобщение
Сряда, 14 Декември 2022 11:30

SKM C25822121412111-1

 
Вълнуващ и емоционален бе днешният декемврийски ден за най-малките възпитаници на нашето училище, за гостите от София и домакините от общината.
Четвъртък, 08 Декември 2022 16:06

IMG 1232

Днес, 8 декември,  официално бе даден стартът на съвместния проект между община Драгоман и Областния съвет на БЧК  „Топъл обяд“  за децата от І-ви до IV-ти клас на СУ „Христо Ботев“  гр. Драгоман.

След двугодишно прекъсване поради обявените пандемични Ковид рестрикции, благодарение на предоставените средства от БЧК и с усилията на община Драгоман  за 75 учебни дни от учебната 2022/2023 година, на 60 деца от нашето училище са осигурени по 3 лв. на ден за топъл обяд, която парична сума е дори по-голяма  от месечната детска надбавка за всяко семейство.

IMG 1241

IMG 1256

продължава>
 
Урок по родолюбие в Туристически информационен център - гр. Драгоман
Петък, 04 Ноември 2022 08:41

314374500 490948233067565 2248945222014511597 n

Прекрасен урок и честване на 1- ви ноември - Ден на народните будители с участието на 1 - ви клас от СУ "Христо Ботев" - гр. Драгоман с класен ръководител г-жа Павлина Колева.

Под ръководството на своите учители прекрасните деца проведоха изключително патриотичен урок, изпълниха много песни и танци и показаха, че носят българския дух в себе си!

Благодарим на г-жа Колева и г-жа Стоянова за прекрасната инициатива и стремежа да създават и пазят родолюбие в душите на нашите деца!

Браво деца!

Вие сте гордост за община Драгоман!

Бъдете здрави, почитайте българските празници и традиции и винаги се гордейте, че сте потомци на истински будители.

314047055 490947879734267 1221281130383433179 n

продължава>
 
НА 27-МИ ОКТОМВРИ ОБЩИНА ДРАГОМАН ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЕ С МРРБ ЗА ОТПУСКАНЕ НА СРЕДСТВА ПО ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 711 НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ОТ 30.09.2022 Г.
Петък, 28 Октомври 2022 12:29

IMG 1199

На 27.10.2022 г., г-н Андрей Иванов – Кмет на община Драгоман подписа споразумение с Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за обект: „Реконструкция и доизграждане на част от канализационната, водопроводната и уличната мрежа в гр. Драгоман, община Драгоман“ за 50% от стойността на целия обект. За финансирането на обекта Община Драгоман се бори от години, като същия включва подмяна на водопровод и канализация по ул. „Пирин“ и ул. „Международно шосе“, цялостно асфалтиране и направа на тротоарната им настилка, както и подмяна на отводнителния канал в парка.

IMG 1200

продължава>
 
Още статии...
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>