Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 172 посетителя в сайта

Времето

Мероприятия
10 февруари - Св. Харалампий - празник на пчеларите
Събота, 10 Февруари 2018 07:22

                                     Честит Св.Харалампий!


honey flowers 1


На 10 февруари българската православна църква отбелязва Св. Харалампий Чудотворец.
Историческата личност Харалампий е живял през ІІ век, заемал е епископската катедра в гр. Магнезий, гръцката област Тесалия. Като много от раннохристиянските мъченици  и той загива в името на вярата през 198г. от н.е. Според народното вярване Св. Харалампий е покровител, защитник от болестта чума, която в миналото е вземала много жертви. За да се предпази населението от страшната болест и да бъде омилостивен светията - българите са му отредили ден за честване в традиционния календар.
Св.Харалампий е повелител и на пчелите. Затова и пчеларите го смятат за свой закрилник. Медът произведен от пчелите е основно средство в народната медицина за лечение на много заболявания. Той отдавна е доказал своите лечебни свойства. Традицията повелява, на този ден, на обредния хляб да се слага мед.
Честит Св.Харалампий!

Уважаеми пчелари, пожелавам Ви да сте живи и здрави Вие, Вашите семейства, и пчелните Ви семейства. Дано Св.Харалампий дари пчелите Ви с успешно презимуване и пълни магазини с мед!!!
Честит празник!


Андрей Иванов
Кмет на община Драгоман
 
 
СТАНИ ДОБРОВОЛЕЦ! БЪДИ ЕДИН ОТ ТЯХ!
Понеделник, 05 Февруари 2018 10:24

IMG 0643

  УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

      Община Драгоман набира доброволци за попълване състава на Доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.
Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен, ако е реабилитирано. 
Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования.
Необходими документи за кандидатстване :
1. Заявление и формуляр за кандидатстване по образец, съгл. Приложение №1 и Приложение №2
2. Медицинско удостоверение, доказващо че лицето е клинично здраво (от личен лекар)
3. Справка от психодиспансер, че лицето не се води на отчет
4. Свидетелство за съдимост 
5. Копие от документ за придобито образование, специалност или правоспособност
6. Писмено съгласие от работодателя/ите за заетите по трудово или служебно правоотношение, че са съгласни да кандидатства за доброволец
7. Актуална снимка (с размери 3,5/4,5 см)
8. Декларация за съгласие за обработка на лични данни, съгл. съгл. Приложение №3
 Кандидатите за доброволци прилагат и копие от документ за правоспособност за извършване на дейности със специализирана техника и/или оборудване и копие от свидетелство за управление на МПС за съответната категория ако има такива.
 Доброволците получават възнаграждения за извършените дейности съгласно Наредба за организиране дейността на доброволните формирования.
 Доброволно формирование Драгоман разполага изцяло с защитна екипировка и техника, членовете са застраховани и допълнително стимулирани от органите на местната власт.
 За повече информация и получаване на необходимите документи
 тел. 0879103400 - Десислава Димитрова- ССИ, ОМП и ЗНБА
 

                                                                                                                                                  ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

 

 
02 февруари – Световен ден на влажните зони
Петък, 02 Февруари 2018 16:50
   На тази дата през 1971г. в иранския град Рамсар, е подписано първото глобално природозащитно споразумение. Тази година темата е „Влажни зони за устойчиво градско развитие“Мисията на конвенцията е "опазването и разумното използване на всички влажни зони  чрез местни и национални действия и международно сътрудничество като принос към постигането на устойчиво развитие в целия свят". Влажните зони са сред най-разнообразните и продуктивни екосистеми. Те осигуряват основни услуги и доставят цялата ни прясна вода. Те продължават да се разграждат и да се превръщат в други приложенияНашият район е изключителен и известен с природата, историята и забележителностите си, една от които е прекрасното карстово блато, което изобилства от природни ценности.
    За поредна година Сдружение за дива природа БАЛКАНИ, община Драгоман и Туристически информационен център отбелязаха Световния ден на влажните зони. За да научат какво е „влажна зона“, значението й за хората, животните и растенията, Център за опазване на влажните зони  „Драгоманско блато” посрещна ученици от СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман и от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Сливница. Децата бяха запознати с разнообразието от животински видове и растения, както в Драгоманско, така и в Алдомировско блато. Огромен интерес сред присъстващите предизвика новата технология, която използват от сдружението за наблюдение върху начина на живот в блатото, а именно - фотокапаните.  За да разберат как точно работи апарата, децата изгледаха снимки и видеоклипове заснети от него през 2017г. в Драгоманско блато. Уникалността на записите е, че са уловени кадри на птици, змии и жаби в естествената им среда без човешко присъствие.  Децата имаха възможността да видят как се поставя фотокапан и да разберат как точно работи сензора за движение. След изключително интересната презентация учениците от гр. Сливница посетиха Драгоманско блато, като въпреки студеното време се разходиха по пътеката във вътрешността му и се качиха на кулата за наблюдение.
    Децата останаха очаровани от красотата и големината на блатото и обещаха, че ще дойдат пак през пролетта, за да могат да видят всички животни и растения.  

IMG 5547

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
продължава>
 
Един незабравим Бабин ден
Сряда, 24 Януари 2018 09:24
      Тази година емблематичният празник „Бабин ден“ се проведе в комплекс „Зелен свят“, като община Драгоман се постара събитието да е по-различно,  много по-забавно и запомнящо се от всяка друга година.
    Празнуващите бяха уважени от г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-жа Емилия Милушева – зам. кмет, г-жа Лидия Банкова – зам. кмет, Марина Асенова – секретар на общината и почетния гост на празненството - г-жа Василка Рашкова, за чийто професионален празник Общинска администрация беше подготвила специален подарък и изненада.
       Началото на мероприятието беше дадено от г-жа Банкова, която поздрави всички присъстващи с добре дошли и им пожела весело настроение и положителни емоции в компанията на оркестър „Росна китка“ и с участието на Веско Маринов -  една от многото, но значими изненади за празнуващите баби и гости на празника. Изпълнителите дадоха всичко от себе си и задоволиха всяко едно музикално желание, отправено към тях. Към музикалната програма  певецът не пропусна да изпълни и своите прословути имитации на известни изпълнители, в това число Лили Иванова, Слави Трифонов, Веселин Маринов и други.
      За първа година общинското ръководство покани за участие с различни инициативи и изпълнения всички читалищни колективи на територията на община Драгоман. Идеята бе подета и по време на веселбата гостите можеха да се радват на две изложби, които бяха разположени до дансинга, за да могат да са достъпни за всички. НЧ „Селска пробуда 1930“ с. Несла се представи с кулинарна изложба. Те се бяха постарали да не липсва нищо от българската кухня и с вида и вкуса си задоволиха всички изисквания и претенции. Другата изложба беше на г-жа Мария Георгиева, която с представените ръчно изработени плетива предизвика искрено възхищение, поздравления и подкрепа за бъдещи подобни изяви и на национално, и на  международно ниво. С прекрасни музикални изпълнения се изяви и Женска певческа група към НЧ „Христо Ботев 1925“ с. Габер, отправяйки сърдечен поздрав към всички участници в тържеството. Голямата изненада на програмата беше малкият Георги Ангелов, който беше дошъл със своята баба и беше подготвил специално за бабите шеговита детска песничка, с която  разсмя всички и безапелационно спечели бурни овации и аплодисменти. Последваха много награди от томболата, подготвена старателно от Общинска администрация. Никой от присъстващите не остана без подарък и всички приеха наградите, които им се паднаха, с усмивка на лице и видимо задоволство. В края по традиция жури, подпомогнато от бурните аплодисментите на присъстващите, избраха единодушно „Евро баба на 2018 г.“. Избрана беше Рени Златкова, която г-н Иванов награди със специалните награди на победителя – диплома,  голям букет от красиви декоративни цветя и рекламни материали от община Драгоман. Освен избраната „Евро баба на 2018 г.“  кмета на община Драгоман награди и всички активни участници с благодарствени писма и сертификати за тяхната съпричастност и активност в мероприятието.  С красиво цвете, много подаръци и с вълнуващо благодарствено слово за дългогодишната всеотдайна акушеро-гинекологична практика г-н Иванов отличи и почетния гост на празника Василка Рашкова.
      Всички, които решиха да празнуват заедно 21 януари, бяха очаровани от богатата програма, изненадите, наградите и си пожелаха още подобни мероприятия и прекрасни изживявания. 
 
 
продължава>
 
Германски червен кръст гостува на община Драгоман
Петък, 26 Януари 2018 14:53
    На 23. 01. 2018 година Кметът на община Драгоман посрещна представителя на Германски червен кръст господин Ханс Милер, съпровождан в двудневното си официално посещение в нашата община от  зам.- председателя на НС на БЧК и председател на Областната организация на БЧК София - област д- р Валентин Пеев,директор на Областния съвет на БЧК София- област г- н Росен Василев,  г- жа Диана Андреева и г-жа Розалия Иванова от Областния съвет на БЧК София- област. Гостите бяха посрещнати в заседателната зала на общината, където получиха обобщена информация за основните акценти от дейността на общинската организация на БЧК и БМЧК, както и за основните приоритети за работа на общинското ръководство в изминалия 6-годишен и предстоящ 2-годишен период на управление. Силно впечатлен от постигнатото, г-н Милер пожела да посети социалните услуги за деца, Доброволческия клуб на БМЧК и Консултативния кабинет на МКБППМН, след което с удоволствие разгледа Посетителския център в с. Несла и красотите на Бурела.
    В късния следобед в заседателната зала на хотел ,,Драгоман”, където отседнаха гостите, се състоя мониторинг на реализирания със съдействието на Германския червен кръст в лицето на г-н Милер проект ,,Превенция на насилието и агресията” в СУ ,,Св. Св. Кирил и Методий”- град Сливница, СУ ,,Христо Ботев”- гр. Драгоман и СУ ,, Проф. д- р Асен Златарев”- гр. Годеч. Отчетът  бе представен от доброволците на БМЧК Драгоман, Сливница и Годеч, които с подкрепата на техните ръководители по проекта, вълнуващо и много емоционално разказаха за изпълнените дейностите - обучителните лекции, изнесените беседи„Деца обучават деца“, срещите с партньори, разработените есета, сътворените рисунки, както и за осъществената обратна връзка с родителите. 
     С изразени многократно положителни емоции и силни впечатления от видяното и изживяното г-н Милер отпътува за родината си, като твърдо заяви, че ще дойде отново през лятото на идната година, както и че ще положи усилия до това време да бъде полезен с благотворителност за децата в социалните ни услуги и за общината ни.

IMG 5419

продължава>
 
Големият победител в конкурса "Най-красива коледна украса"
Петък, 12 Януари 2018 15:21

          На 13.12.2017 г. община Драгоман обяви конкурс за „Най-красива коледна украса“, чиято цел беше да отличим Вашето творческо въображение, оригиналност, оформление и атрактивност. В конкурса взеха участие жители от цялата община, които със своите забележителни идеи за светлинен декор впечатлиха журито.  Единодушно, обаче, беше взето решението тазгодишната награда да бъде връчена на Петър и Мария Георгиеви от гр. Драгоман.

         Днес те получиха своята награда от г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, която включваше сертификат за участие, подаръци на коледно-новогодишна тематика и рекламни материали от Общинска администрация. Победителите благодариха на г-н Иванов и споделиха, че биха желали догодина да има повече участници, които да разпръснат коледния дух и емоция чрез светлинните декори на домовете си.
           Честита награда, сем. Георгиеви! 
IMG 4816
продължава>
 
Годишно отчетно събрание на БЧК и БМЧК – Драгоман за 2017 година
Четвъртък, 04 Януари 2018 17:22
      Днес в заседателната зала на община Драгоман  се проведе  общото годишно отчетно събрание на Общинските организации на БЧК  и БМЧК Драгоман. Присъстваха делегати от двете организации, като за първи път участваха и доброволците от новото доброволческо формирование. Мероприятието премина при много добра организация, забележителна активност и осезаемо вълнение. Гости на форума бяха  г-н Росен Василев – Директор на Областен съвет на БЧК, г-жа Диана Андреева – областен координатор на БЧК, г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на община Драгоман, г-н Стоян Стоянов – директор на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман, представители на ДФ „Драгоман“, КЦДТЖН и ЦНСТДМ.
     Събранието се проведе съгласно утвърдените правила и Устава на БЧК с избор на председател – г-жа Анна Крумова и двама протоколчици за двете червенокръстки организации. След приемането на дневния ред думата получиха двамата председатели - г-жа Лидия Банкова – зам. кмет на община Драгоман и председател на Общинския съвет на БЧК и г-ца Александра Александрова – председател на БМЧК Драгоман , които представиха отчетите за дейността през 2017г. и плановете за работа и насоки през 2018г. По предложените за одобрение материали изказвания направиха г-н Росен Василев – Директор на Областен съвет на БЧК,  г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на община Драгоман, г-н Стоян Стоянов – директор на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман и в заключение с похвални, вълнуващи слова и ценни напътствия –   г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман.
      Гостите бяха впечатлени от докладите и постигнатите резултати на БЧК и БМЧК - Драгоман и  не пропуснаха да поздравят всички за добре свършената работа и бъдещите идеи.  Г-н Иванов изказа своята благодарност към всички участници в благотворителните акции през годината и им пожела здраве, щастливи мигове, радост и никога да не омаловажават значението на благотворителните инициативи, които са провели и предстои да проведат.
26610429 1821230478169566 1541115407 o
продължава>
 
„Коледният дух продължава да ни радва”
Петък, 29 Декември 2017 11:51
Коледа придава една магическа сила на децата със своите блестящи светлини, лакомства, радост, любов и най-вече така дългоочакваните коледни подаръци. На 28 декември общинска администрация Драгоман зарадва  две семейства с тризнаци. Шестте малчугана със своите родители бяха на гости в заседателната зала на общината, където нашите приятели от фирма „Юроспийд” с. Петърч им подариха 2 телевизори и много други подаръци. Подаръци получиха и от ръководството на община Драгоман.
Коледно – Новогодишните празници са време, в което хората отварят сърцата си и за децата, лишени от родителски грижи и семеен уют. Подаръци бяха раздадени и в Кризисен център за деца, жертва на трафик и насилие (КЦДЖТН) и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи ЦНСТДМ гр. Драгоман”. Неописуемите емоции от страна на  децата ни показаха за пореден път, че по Коледа стават чудеса.
 IMG 4313
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
продължава>
 
ПРАЗНИК НА ОБЩИНА ДРАГОМАН 27 ДЕКЕМВРИ – СТЕФАНОВДЕН
Четвъртък, 28 Декември 2017 16:56
 За пета поредна година на 27 декември община Драгоман отбеляза своя официален празник, обявен с решение № 302 от Протокол №13/19.12.2012 на ОбС – Драгоман.
Този ден църквата е отредила за почит на Свети Архидякон Стефан, който е смятан за един от първите мъченици на християнската вяра и един от седемте ученици на Исус Христос, избрани след възкресението му да се грижат за непрекъснато увеличаващото се християнско общество в Палестина. Житието му разказва, че притеснени от нарастващия брой вярващи, юдеите оклеветили светията, че хули Бога и Мойсеевия закон и по този начин го осъдили. В Йосифовата долина разярена тълпа го пребила до смърт с камъни. Въпреки ужасното деяние и нечовешките мъки, малко преди да издъхне, Свети Стефан се помолил за своите убийци с думите:  „Господи, не им зачитай този грях", превърнали се в символ на изключително човеколюбие, кротост и смирение.
Празникът на община Драгоман -  Стефановден започна в 8:00 часа в храм „Св. Арх. Стефан“ с провеждането на Архиерейска Света Божествена литургия, отслужена от Архимандрит Василий - Протосингел на Софийска Света Митрополия в присъствието на много свещенослужители и певци, водени от многоуважавания главен секретар г-н Андрей Касабов, с любезното домакинство на нашия енорийски свещеник отец Асен. По традиция литургията завърши с освещаване на курбан и раздаването му за здраве на миряните,  присъствали на литургията.
На богослужението молитвено участие взеха кметът на общината – г-н Андрей Иванов, председателят на Общинския съвет – г-н Методи Методиев, зам.-кметът г-жа Емилия Милушева, зам.-кметът г-жа Лидия Банкова, кметски служители и общински съветници, както и голямо множество жители и гости на община Драгоман.
Тазгодишният общински празник беше уважен от г-н Васил Цветков - депутат от 44-то Народно събрание, г-н Николай Николов - зам. областен управител на Софийска област, г-н Росен Коцев - директор на областна дирекция ДФ „Земеделие" Софийска област, г-н Константин Томанов - председател на ЦКБППМН, г-н Светослав Костадинов - началник КПП-Калотина, ст. инспектор Самуил Ангелов - началник група КП РУ-Сливница, г-н Христо Йорданов – гл. редактор на Софийски вестник и др.
Празникът продължи с тържествен коледен концерт, организиран от община Драгоман в препълнената Спортна зала Драгоман. Той бе с участие на фолк-певицата Малина. Еуфорията около празника не подмина и най-малките жители на общината, които бяха зарадвани с подаръци от Дядо Коледа и Снежанка.

IMG 3927

продължава>
 
Дядо Коледа в ДГ „Радост” гр. Драгоман
Петък, 22 Декември 2017 13:25
С трепет и вълнение, децата от ДГ „Радост” гр. Драгоман посрещнаха Дядо Коледа с празнично тържество. Те го поздравиха с песни, танци, стихотворения и много усмивки. Дядо Коледа бе очарован и много изненадан от добрите дечица, които с радост сядаха в скута му и споделяха с него своите мечти и желания. Накрая, Той им раздаде така очакваните с нетърпение подаръци и им пожела да бъдат здрави и послушни и да посрещнат заедно и следващата Нова година.
IMG 1196

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

продължава>
 
Коледни емоции в детска ясла „Здравец“
Сряда, 20 Декември 2017 16:33
     По традиция, както всяка година се проведе и коледно тържество за най-малките дечица от детска ясла Здравец, гр. Драгоман. В присъствието на родители и гости децата с голям интерес се насладиха на забавната театрална постановка  Снежка и Скрежка , а след това с много емоции и усмивки посрещнаха така чакания гост- Дядо Коледа.Развълнувани и безкрайно щастливи децата получиха подаръци и се снимаха за спомен.  Ръководството на община Драгоман пожелава на всички деца и техните семейства- здраве, весели и спокойни празници!
9
продължава>
 
„Ден на отворените врати в община Драгоман”
Сряда, 20 Декември 2017 10:20
На 19.12.2017 г., в сградата на община Драгоман се проведе „Ден на отворените врати в община Драгоман” за учениците на СУ „Христо Ботев” гр. Драгоман от 8-ми до 12-ти клас. Г-жа Емилия Милушева – зам.-кмет на общината, показа на учениците метода на работа във всяка една сфера на  административната дейност и обясни специфичността на всяка една служба в администрацията.
С голям ентусиазъм и интерес учениците споделиха част от работния ден на Общинска администрация.
Без име

  

продължава>
 
Заповядайте!
Вторник, 19 Декември 2017 08:34
По повод 27.12.2017г. – Стефанов ден, Празник на община Драгоман и Коледно-Новогодишните празници от 8:00 часа в храм „Св. Арх. Стефан“ ще се проведе Архиерейска Света Божествена литургия и курбан за здраве. Празника ще продължи  в Спортна зала Драгоман от 18:00 часа с участието на фолк-певицата Малина, а за най-малките Дядо Коледа и Снежанка ще раздадат подаръци.
ВХОД: СВОБОДЕН
8 DNI
 
„Здравословно хранене в условията на живот с диабет”
Четвъртък, 14 Декември 2017 17:01
        Днес, 14.12.2017 г., в Туристически информационен център гр. Драгоман се проведе кампания по процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на пакетирани хранителни продукти програма „Здравословно хранене в условията на живот с диабет” от Сдружение „Българска Асоциация диабет”. Бяха раздадени пакет хранителни продукти опаковани в кашон, който да не позволява разпиляване или замърсяване на продуктите и по три броя пилешко филе – замразено. Направени бяха и консултации за измерване на кръвната захар. 
IMG 1110
 

 

продължава>
 
Покана
Вторник, 19 Декември 2017 08:49
 Община Драгоман и Димитър Тонин канят всички жители на община Драгоман, които се интересуват от свещените места в Западна България, на представянето на втората книга от поредицата „1001 СВЕТИЛИЩА“ – енциклопедичен пътеводител на свещените места Софийска област – Запад.
В настоящия втори том са включени общините – Божурище, Костинброд, Сливница, Драгоман и Годеч, представени с 5 града, 87 села и техните землища, както и с около 600 картографирани и документирани обекти от неолита до наши дни.
Представянето ще бъде на 19 декември 2017г. от 19:00 часа в заседателната зала на общината.                                                             12345
 

  

 
Заповядайте!
Сряда, 06 Декември 2017 16:36

123

 
Международен ден на доброволеца
Вторник, 05 Декември 2017 16:13

 На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. Днес в заседателната зала на община Драгоман се проведе среща между доброволците от ДФ Драгоман и г-жа Марина Асенова – секретар на общината. Тя честити празника на всеки един от тях и им пожела да бъдат най-вече здрави, упорити и все така отдадени на каузата да правиш добро.

 IMG 1084

 

продължава>
 
Спектакъл "Веселите зъбки"
Вторник, 05 Декември 2017 16:01

Образователния спектакъл „Веселите зъбки“ – проект-кауза на „Билка“, зарадва днес децата от ДГ „Радост“ и СУ „Христо Ботев“.  Инициативата е част от социално-отговорната политика на компанията за насочване на вниманието на родителите и децата към спазването на оралната хигиена от най-ранна детска възраст. Благодарение на забавното изпълнение на Цветомир Иванов на децата беше припомнено как да мият своите зъбки, как да ги поддържат и най-вече какво става ако не отделяме внимание на оралната хигиена. Децата взеха активно участие в спектакъла, забавляваха се, смяха се и получиха подаръци предоставени от „Билка“. 

 IMG 0978

продължава>
 
Съобщение
Вторник, 05 Декември 2017 08:41

Днес от 11:00 часа в ДГ „Радост“ и от 12:30 часа в СУ „Христо Ботев“ - „Билка“ със съдействието на община Драгоман ще представи театрална образователна постановка „ВЕСЕЛИТЕ ЗЪБКИ“. Забавно-образователният спектакъл „Веселите зъбки“ прави ежегодни турнета в детски градини, читалища, училища и площади в цялата страна, за да популяризира каузата и да помогне на повече деца да преодолеят страха от посещението при стоматолог. Представлението е безплатно и спонсорирано от „Билка“.

                   307-398-bilka-lifestyle

 
ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ТЕМА „НАТУРА 2000 НА КОЛЕЛА“
Четвъртък, 30 Ноември 2017 09:33

1

      На 29.11.2017 г. в сградата на СУ „Христо Ботев“ в гр. Драгоман беше проведена презентация на тема „Натура 2000 на колела“, осъществена от Българското дружество за защита на птиците по проект „ПрироДА – Изграждане на информирана подкрепа за европейската екологична мрежа Натура 2000“, финансиран от програма LIFE на ЕС. Проектът има за цел да покаже важността и ползите от опазването на нашата природа, като стигне до по-малките населени места в страната, където да се срещне с местната общност и по-специално със земеделски стопани, ловци, учители и ученици. В срещата взеха активно участие ученици от III до VII клас към СУ „Христо Ботев“, гр. Драгоман.

продължава>
 
ВЪЛНУВАЩИ МОМЕНТИ ОТ ПРОВЕДЕНИЯ ТУРНИР НА МАЛКИ ВРАТИ
Понеделник, 20 Ноември 2017 15:23

1

      Проведения турнир за деца на малки врати в Спортна зала Драгоман на 18.11.2017 год. премина в оспорвана битка. Участниците бяха отборите на ФК „Щурче“ – София, ФК Петърч, ФК Божурище и домакина ФК Драгоман.Всички участници показаха добри уменията и спортсменско отношение към противника.

Срещите на децата протекоха в следния ред:

ФК „Щурче“ – София  : ДФ Петърч – 2 : 6

ФК Драгоман – ФК Божурище – 8 : 6

ФК „Щурче“ – София – ФК Божурище – 3 : 1

ФК Драгоман – ФК Петърч – 2 : 8

ФК Драгоман – ФК Божурище – 3 : 1

ФК „Щурче“ – София и ФК Драгоман – 4 : 5

ФК Божурище – ФК Петърч – 1 : 2

    Наградите връчи г-н Андрей Иванов, който поздрави отборите в овладяването на теоретическите, техническите и тактически спортни умения и навици и им пожела бъдещи успехи. В оспорваната борба  първото място е  за ФК Петърч, на второ място с една точка разлика е домакина  ФК Драгоман.

продължава>
 
Републиканско първенство по баскетбол за жени
Понеделник, 20 Ноември 2017 13:26

1

   На 19.11.2017г. в Спортна зала Драгоман се проведе баскетболен турнир за Републиканско първенство за България за жени. Участие взеха отборите на „Славия“ СФ, Монтана, Перник, Самоков и Благоевград.
продължава>
 
ДВУГОДИШЕН ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНА ДРАГОМАН МАНДАТ 2015-2019Г.
Петък, 10 Ноември 2017 16:25

13

На двугодишния Отчет за изпълнение на Програмата за управление на община Драгоман мандат 2015-2019г., която се проведе на 10.11.2017 г. в заседателната зала на община Драгоман, бе представена презентация за цялостната дейност и постигнатите успехи. Наблегна се на спечелените проекти до момента и извършените ремонтни дейности. Обърна се внимание на инициативите, които общината е  осъществила с много труд и колективни усилия; на отличията, с които бе възнаградена за работата си. Бяха споменати и трудностите, с които се е сблъскала и през които е преминала за постигането на всичко това. През двете години управлението на Община Драгоман бе  с приоритети – отговорност в управлението, диалог с обществеността и гарантиране на обществения интерес при използване на бюджетните средства при реализирането на десетки мероприятия и иновативни практики.
Доволни от постигнатото, вдъхновени от заслугите и отличията, общинските служители напуснаха залата амбицирани за нови, бъдещи успехи. 
продължава>
 
Инициативата „Да запалим огъня в децата“ пожъна успех и възхищение
Петък, 10 Ноември 2017 15:35

1

          Началото на мероприятието бе поставено още в 9:30 часа в ДГ „Радост“, където децата посрещнаха доброволците от Доброволно формирование Драгоман. Под формата на забавна беседа г-жа Десислава Димитрова – служител по сигурността на информацията в община Драгоман, запозна децата с основните правила при бедствия и аварии. Последваха подаръци за децата от доброволците и множество снимки за спомен.
            От 10:30 часа на централния площад в града се проведе демонстрация по гасене на пожар от РС ПБЗН – гр. Сливница. Присъстваха всички ученици от СУ „Христо Ботев“, които наблюдаваха с голям интерес организираното за първи път подобно събитие. Бяха показани две ситуации с пожар – гасене на запален макет на къща и работа с пожарогасител, които предизвикаха еуфория сред децата, наблюдаващи демонстрацията. Пожарникарите показаха какви първи стъпки се предприемат  при пътно транспортно произшествие. За пресъздаване на ситуацията  беше използван стар автомобил и специална  пожарникарска техника, с която беше разрязана колата и изведен от там „катастрофирал човек с рана на ръката и в безсъзнание“. След спасяването на пострадалия доброволците от БЧК и БМЧК оказаха първа долекарска помощ и през цялото време обясняваха на учениците какви стъпки предприемат за подобряване състоянието на пострадалия.
            На мероприятието присъстваха ръководството на община Драгоман, общинска администрация, представители на Гражданска защита – София област, БЧК София област и БЧК и БМЧК Драгоман, които любезно предоставиха както на учениците, така и на децата от ДГ „Радост“, много информационни материали, книжки и видео материали за превенция при бедствия и аварии.
            Община Драгоман благодари на всички, които се отзоваха и помогнаха за осъществяването на демонстрацията.
продължава>
 
Вълнуващ и емоционален бе днешният слънчев ноемврийски ден за най-малките възпитаници на нашето училище, за техните учители и родители, за гостите от София и от общината.
Сряда, 08 Ноември 2017 08:22

1

      На 6 ноември,  официално бе даден стартът на спечеления  за 4-та поредна година съвместен проект между община Драгоман, Областния съвет на БЧК и „Кока-кола ХБК България”,дългоочаквания  „Топъл обяд“  за децата от І-ви до IV-ти клас на СУ „Христо Ботев“  гр. Драгоман. 
    Благодарение на предоставените средства от „Кока-Кола ХБК България“ на БЧК и с усилията на община Драгоман  за учебната 2017/2018 година на 60 деца от нашето училище са осигурени по 1 лв. за  топъл обяд през цялата учебна година.
      Гости на събитието бяха зам.-председателят на НС на БЧК и председател на Областната организация на БЧК в София-област д-р Валентин Пеев, г-жа Екатерина Борисова – ръководител на програмата „Топъл обяд“ към Националния съвет на БЧК заедно с неговия PR, екип на Областния съвет на БЧК, представен от неговия директор г-н Росен Василев и г-жа Диана Андреева,  г-жа Десислава Василева – управител на нашия медиен партньор „Еспресо Нюз“ и нейната сътрудничка Мира Момчилова, а от страна на домакините присъстваха Кметът на община Драгоман г-н Андрей Иванов, зам.-кметът  г-жа Лидия Банкова, директорът на СУ „Христо Ботев“  г-н Стоян Стоянов,  учители и възпитатели. От името на основния ни спонсор по програмата „Кока-кола ХБК България” на учениците бяха раздадени  натурални сокове и минерална вода, а членове на БМЧК – Драгоман  се включиха с доброволен труд  в  подготовката на мероприятието, раздаваха подаръците и искрено се забавляваха с малките, подканвайки ги да изядат всичко сервирано, вкусно и топло приготвено от кетъринговата фирма ЕТ „Ивона – Юлия Димитрова“.
     С благодарствени писма, отправени от училищното ръководство към БЧК, „Кока-кола ХБК България” и община Драгоман, с много усмивки и видимо задоволство от страна на малките ученици, с положителен заряд и нова енергия за бъдещи благотворителни  и  доброволчески дела приключи официалното откриване на „Топлия обяд“ 2017-2018 г. 

продължава>
 
1 ноември в ДГ ''Радост'' - гр. Драгоман
Петък, 03 Ноември 2017 16:04

22904946 1622418967822416 6361308840967345586 o

Да се знае, да се помни, 
че България е жива,
за будителите скромни, 
българинът китка свива!

     Един вълнуващ празник- концерт за народните будители, изнесен от децата от Подготвителна група. Гости бяха малчуганите от по- малките групи с техните учители, директорът г-жа Дорутева, и зам.кметът г-жа Емилия Милушева. Отдадени бяха почит и внимание към будните умове от миналото- Пайсий, Ботев и Левски, но и към днешните будители- учителите, които децата дариха с песни, стихове и поздравителни картички. Честит празник на всички, които "будят умовете" и бранят българският дух и съзнание!

 
Поредната похвална инициатива на семейство от Драгоман
Сряда, 01 Ноември 2017 16:18

1

     Семейство Мария и Петър Георгиеви със собствени сили и средства и с помощта на приятели успяха да реставрират напълно и обновят паметника на духовните водачи на града от миналия век - свещениците баща и син - Григор Иванов и Младен Поп Григоров, намиращ се в църковния двор на гробищнита църква "Възнесение Господне" кв. Драгоман. Днес, с благословението на енорийския свещеник отец Асен и със светена вода бе извършено официалното преосвещаване на обновения паметник, а положените цветя символично изразиха преклонението и уважението към забележителните духовници в региона.

продължава>
 
Поредно отличие
Четвъртък, 26 Октомври 2017 15:42

gaberche

На 29.09.2017г. Детска певческа група  ,,Габерче”  към  НЧ ,,Христо Ботев-1925” с. Габер, взе участие във Фолклорен фестивал за надпяване, надсвирване и надиграване - „При шопите в Казичене“. Заслужено децата спечелиха първо място, а прекрасните им изпълнения впечатлиха силно уважаемото жури, публиката и всички участници.
          Поздравления мили деца!
 
Младо семейство зарадва децата на град Драгоман с благороден жест
Сряда, 25 Октомври 2017 17:38

1

Днес учениците в град Драгоман и град Сливница бяха приятно изненадани от младоженците -  семейство Огнянови.
За сватбения си ден, 22 октомври, те молят всички гости вместо букети, да подарят спортни артикули. Резултатът е: футболни топки, хилки за федербал, въжета за скачане. Благодарение на Ивайло Кючуков бяха дарени две футболни топки от ПФК Левски София, подписани от футболистите на представителния отбор. Подаръците бяха раздадени на децата в присъствието на г-н Стоян Стоянов – директор на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман и г-жа Росица Бинева – зам. директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Сливница. 

продължава>
 
Покана
Четвъртък, 19 Октомври 2017 08:03

SKMBT 223 D171019090101

 
Втората нова детска площадка в гр. Драгоман вече е факт
Сряда, 18 Октомври 2017 14:47

1

    Площадката  е обзаведена с  красиви, ергономични уреди за игра на деца и подходяща настилка.  Съоръженията  са предвидени за ползване от деца от 3 до 12 годишна възраст. Детската площадка е оборудвана с пейки за отдих,  указателна табела, кошчета за отпадъци и дървена ограда, която грее в цветовете на дъгата.  
    Новата площадка е пример как Община Драгоман се фокусира в създаването на цели зони, които да предоставят възможност за отдих на децата и техните родители, както и по-възрастните хора от града, излезли на разходка с внуците си. 
продължава>
 
Още статии...
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>