Навигация

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 138 посетителя в сайта

Времето

Новини
Конкурс за избор на изпълнител по НВМОП
Сряда, 14 Юли 2010 08:36

Три фирми: „Евроиженеринг „ООД, „Тимко Билд"ООД и „Сафко" ЕООД бяха допуснати  до участие  в двата конкурса по Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки за обект „Ремонт, внедряване на енергоефективни мерки и оборудване сградите  на СОУ „Христо Ботев" и Детска ясла „Здравец", гр. Драгоман" .

Ценовите офертите на кандидатите бяха отворени на 20.01.2009 г. от 10.00ч в заседателната зала  на община Драгоман  от назначени от кмета на общината  комисии.

Предложенията на кандидатите бяха оценявани по предварително съгласувана с МРРБ методика и критерии.

На първо място е класирана  фирма „Тимко Билд"ООД.

Проектът  стартира в началото на месец  август 2008 г., продължителността му е 15  месеца, а общата стойност на проектните дейности е 999  374.00 лв.


Основната цел на проекта е подобряване на общинската инфраструктура на образованието като цяло, гарантиране на достъпността за лица с увреждания, осигуряване на адекватно качество и ниво на образователни услуги, запазване на екологичния баланс чрез внедряване на енергоефективни мерки и подобряване на здравния статус на населението.
 
Работна среща с кметските наместници
Сряда, 14 Юли 2010 08:35

На 20.01.2009г  в заседателната зала на община Драгоман се проведе работна среща с участието на  кмета на община Драгоман- Соня Дончева, гл.счетоводител- Анна Накова, гл. инженер- Рангел Киров, секретарят - Павлина Влашева, кметовете и  кметските наместници от общината.

На работното съвещание бяха обсъдени приоритетите и поставени основните задачи във връзка с разработването на бюджета на общината за 2009 година.Разисквани бяха въпроси  свързани с капиталовата програма на общината.

Срещата е последен етап от изготвянето и подготовката на проектобюджет-2009, преди да бъде предложен за публично объждане.
 
Среща на кметовете с Управление на отпадъците
Сряда, 14 Юли 2010 08:35

Кметът на община Драгоман заедно с колегите си от общините- Костинброд, Божурище, Годеч, Своге и Сливница присъства на 20.01.2009г от 10.30ч в МОСВ на среща с министър Джевдет Чакъров, заместник министър Чавдар Георгиев и с кметовете на общини от цяла България, които ще ползват обща регионална система от съоръжения за третиране на битови отпадъци.

Кметовете на общините, които попадат в един регион за управление на отпадъците, съгласно Националната програма за управление на дейностите по отпадъците,  споделиха готовността си по изграждане на системите, както и съществуващите проблеми  при реализация на проектите.

Общините Драгоман, Костинброд, Божурище, Годеч, Своге и Сливница ще ползват общо депо, което ще се изгради на територията на община Костинброд. Кметът на община Костинброд увери, че вече има разрешение за строеж и до края на 2009г една клетка от депото може да започне да функционира.

Предстои среща между кметовете на шестте общини, на която ще се обсъжда  проекта за споразумение между общините с конкретните права и задължения на всяка община, относно обезвреждането на отпадъците на регионален принцип и ползването на регионалното депо.

 
Бабин ден
Сряда, 14 Юли 2010 08:34

babin_den09    babinden091    babinden092

И тази година по традиция Народно читалище "Драгоман" с председател Благой Божилов съвместно с Клуб "Евробаба" с председател Станка Лозанова организираха "Бабин ден".

Над 70 драгомански баби се забавляваха с игри-закачки, томбола, кулинарен конкурс.

МИСИС "Евробаба" за 2009 година  стана  Мария Георгиева.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК  БАБИ!
 
Работна среща
Сряда, 14 Юли 2010 08:30

На 16.01.2009г в община Драгоман се проведе работна среща между  г-жа Соня Дончева- кмет на община Драгоман и  г-жа Недялка Чолакова- ръководител на проект за цялостна реконструкция  на ГКПП-Калотина, включена в проекта УТТЮЕ ІІ, финансиран със заем от Световната банка.

На срещата присъстваха и  г-н Захарин Пенов- началник на РГС-Драгоман, г-н Росен Пунчев- гл. архитект на община Драгоман и г-н Рангел Киров- гл. инженер на община Драгоман.

На срещата бяха обсъдени параметрите на проекта, който предстои да бъде реализиран.
 
<< Начало < Предишна 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Следваща > Край >>

Страница 190 от 205