Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 247 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Новини
Съобщение
Четвъртък, 19 Март 2020 11:02

156

Андрей Иванов /Кмет на община Драгоман/ :
Уважаеми съграждани, жители и гости на община Драгоман, предвид създалата се ситуация с разпространението на корона вирус на територията на страната се обръщам отново към Вас с апел да бъдете изключително отговорни към себе си и околните.

Избягвайте ръкостискане и поддържайте висока лична хигиена, като често миете ръцете си с топла вода и сапун или с дезинфектанти.

Ограничете по възможност социалните контакти и масовите лични събирания. Мерките за социално дистанциране могат много да помогнат за намаляване на предаването и да дадат възможност на здравните системи да се справят с овладяването на пандемията.

Избягвайте пътувания до други населени места.

При кихане и кашляне покривайте носа и устата си със свивката на лакътя или със салфетка, която изхвърлете веднага след това и измийте ръцете си.

Не изпадайте в паника!

Не се презапасявайте с лекарства и хранителни продукти!

Информирайте се от сигурни и надеждни медии и източници.

Не се поддавайте на машинации от измамници, които имат за цел да се възползват от извънредното положение, в което се намираме.

При възникнали въпроси и допълнителна информация свързана с COVID-19 можете да се свържете с Кризисния щаб на община Драгоман на тел.: 0879103400, както и денонощно на тел.: 02 807 87 57 на Министерство на здравеопазването.

Предстоящите седмици и месеци ще бъдат тест за нашата решителност, дисциплинираност и солидарност. Въпреки че се налага да бъдем разделени физически един от друг за неопределено време, можем да се съберем по начини, които никога преди не сме имали. Надявам се този удивителен дух на българина да стане по-заразен от самия вирус и да се справим заедно, защото само чрез единство и дисциплина ще прекратим тази пандемия!

#ОСТАВАМВКЪЩИ
#СПАЗВАЙПРАВИЛАТА

 
Съобщение
Сряда, 18 Март 2020 16:10
Уважаеми съграждани,
Във връзка с новите разпоредби и условия за отглеждане на животни в домашни условия /лично стопанство/ за лично ползване ви уведомяваме, че следва да се изпълнят следните стъпки:
-         Подаване на заявление по образец до общината в два екземпляра по един за всяка страна;
-         Сформиране на комисия с представители на ОДБХ – София и Община Драгоман за проверка на място за условията за отглеждане на животните;
-         Даване на предписание за отстраняване на забележки /ако има такива/ на стопанина за привеждане на помещението в съответите изисквания;
-         Регистрация на животновъдния обект – лично стопанство в ОДБХ – София.
Допустимия вид и брой животни за отглеждане в домашни условия – лично стапанство са следните:
-         2 броя едри преживни животни /ЕПЖ/ и приплодите им до 12-месечна възраст;
-         10 броя дребни преживни животни /ДПЖ/ с приплодите им до 9-месечна възраст;
-         3 броя прасета за угояване, различни от свине майки и некастрирани нерези;
-         2 броя еднокопитни животни и приплодите им до 12-месечна възраст;
-         10 броя възрастни зайци с припродите им, но не повече от сто броя общо;
-         50 броя възрастни птици независимо от вида;
-         100 бройлера или подрастващи птици независимо от вида.

За тази цел изброените животни следва да бъдат закупувани от лицензирани животновъдни обекти, които ще издават документи при покупко-продажба.Забележка:Собственици на домашни прасета, които са получили обещетение в размер на 300 лв. за доброволно клане във връзка с Африканската чума по свинете /АЧС/, са декларирали, че в 12 месечен срок след клането нямат право да отглеждат прасета за угояване.

 
Съобщение
Сряда, 18 Март 2020 15:06

Гражданите на община Драгоман могат да подават сигнали за нарушения във връзка с мерките срещу разпространението на коронавируса. Дежурни служители ще записват всички сигнали и ще ги предават на компетентните органи.
Целта е да не се допусне укриване на хора, пристигащи от държави с масово разпространение на коронавируса, както и да се ограничи събирането на големи групи от граждани на обществени места, нарушаващи ограничителните мерки.
Община Драгоман предупреждава, че при неспазване на разпоредбите виновните лица ще бъдат санкционирани съгласно българското законодателство – глоба в размер на 5000 лв. при отказ от задължителна изолация и лечение, а ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение и е свързано със смъртни случаи – лишаване от свобода до пет години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.
Сигналите могат да бъдат подавани на следните телефони: 07172/ 21-90; 0879103418

 
Дългоочакван ремонт вече е факт
Вторник, 17 Март 2020 16:52

Без име 1

 След многократни сигнали към АПИ от страна на община Драгоман, че някои от селата в района имат лош път или вече несъществуващ такъв започна ремонт на обект:

„Път III – 8001 (I-8) - Калотина – Беренде извор – Беренде – (III-813)“ от км. 0+557 до км. 11+237.
Целта му е да се осигури възстановяване и подобряване на транспортно – експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване на пътя.
Участъкът, с дължина близо 11 км., преминава през три населени места – с. Калотина, с. Беренде извор и с. Беренде. Ще се ремонтират и три мостови съоръжения. Две от тях са над река Нишава, а третото е над дере.
До края на лятото тези села отново ще имат връзка помежду си с възстановен и реновиран път!
 
СЪОБЩЕНИЕ
Вторник, 17 Март 2020 16:41
На основание Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. е обявено извънредно положение в Р. България. Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с COVID-19 е изграден Национален оперативен щаб. На основание Заповед на Министъра на здравеопазването № РД-01-124/13.03.2020 г. за ограничаване на заразата и в нейно изпълнение фирмата превозвач за Община Драгоман - „ЮНИОН-ИВКОНИ“ ЕООД, едностранно променя изпълнението на маршрути от разписанието на републиканската транспортна схема. Като ни увериха, че е възможна и ежедневна промяна на разписанията във връзка с епидемична обстановка, свързана с COVID-19 и решенията на Национален оперативен щаб, за която ще бъдем своевременно уведомени.
На този етап, считано от 18.03.2020 г. по маршрут Габер – Драгоман – София и обратно ще пътуват автобуси по разписания: ТУК
Останалите разписания се запазват.
 
<< Начало < Предишна 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Следваща > Край >>

Страница 170 от 438