Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер
Проект Независим живот за гражданите на Драгоман
„Радиокафе”
Вторник, 04 Юли 2017 07:28

Sashka1

radio

На 02.07.2017г., в с. Несла, община Драгоман, гостува БНР и предаването „Радиокафе”. Част от живото предаване беше и екипа по проект „Независим живот за гражданите на Драгоман” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020  г.” –  г-жа Анна Крумова – координатор по проекта и г-жа Силвия Асенова – технически сътрудник към Звено за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или домашна среда в община Драгоман.

 Основна тема на разговора бе ползата и изпълнението на проекта по дейности през изминалата година и половина. Беше повдигнат и въпроса за неговото продължаване и бъдещи възможности за реализиране на други такива или програми, свързани с предоставянето на такъв тип услуга, а именно– обгрижване на възрастни самотно живеещи хора и хора с увреждания.

 Екипът призова държавните институции към бързо и адекватно решение по наболялата тема, като Ръководството на община Драгоман дава своята подкрепа и застава плътно зад доставчиците на социалната услуга и обгрижените по проекта.

Sashka2

 
ЗАКЛЮЧИТЕЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ
Понеделник, 26 Юни 2017 13:47

Sashka1Днес, 26.06.2017г. се проведе заключителната конференция по проект:
„Независим живот за гражданите на Драгоман“ОП „РЧР”, по Договор 
№ BG05M9OP001-2.002-0055-C001. В рамките на проекта бяха назначени
54 социални асистента и домашни помощника, които полагаха грижи за
102-ма нуждаещи се потребители. На конференцията се даде отчет
за големия обем работа, свършена през целият период на проекта,
за високото ниво на обслужване, получено от нуждаещите се хора,
което само затвърди съществуващото мнение, че проект с такова обществено
значение трябва да има своето продължение.
Sashka2
продължава>
 
Съобщение
Понеделник, 19 Юни 2017 13:07

Sashka1

На 26.06.2017г. /понеделник/ от 10:30 часа в Заседателната зала на Община Драгоман ще се проведе екипна среща и заключителна конференция по проект „Независим живот за гражданите на Драгоман” ОП „РЧР”, договор № BG05M9OP001-2.002-0055-C001.

Каним за участие всички доставчици на социалната услуга - социален асистент и домашен помощник по проекта, потребители и участници, партньори и гости, общински служители и съветници.

 

От екипа на проекта

Sashka2

 
Съобщение
Вторник, 06 Юни 2017 08:40

Специализираното транспортното средство, с което се сдоби община Драгоман  по проект „Независим живот за гражданите на Драгоман” се  използва по предназначение за всеки един потребител, за да може да бъде обслужен  според потребностите му /посещение на рехабилитационен център, контролен преглед в болнично заведение и др./. Използването на автомобила  става възможно чрез попълване на специално разработена от екипа на проекта бланка – заявление, която можете да намерите в Звеното за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда, стая №28 в сградата на община Драгоман. Заявленията се попълват предварително!

  
Апел за създаване на домове за възрастни хора в Община Драгоман
Петък, 24 Март 2017 15:48

Sashka1

1

2

На 16.03.2017 година в Заседателната зала на Община Драгоман се проведе работна среща с доставчиците на социалната услуга – Социален асистент/Домашен помощник, по проект „Независим живот за гражданите на Драгоман” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Гост на работната среща беше г-н Андрей Иванов, кмет на Община Драгоман, който взе участие в беседването по належащите въпроси, относно приключването на проекта и даде възможност на хората, участващи по проекта, да зададат своите въпроси.
Работната среща протече в следния ред:
 
  1. Представяне на специализирано транспортно средство по проекта и неговото въвеждане в експлоатация.
  2. Разговори, беседване и варианти за продължаване на проекта, като се взе в предвид застаряващото население в Община Драгоман.
  3. Мултимедия – репортаж на БНТ 2, относно нуждата от изграждането на домове за стари хора в общината.
Sashka2
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>

Страница 1 от 5