Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 232 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Проект Независим живот за гражданите на Драгоман
Добри новини за проект „Независим живот за гражданите на Драгоман“
Петък, 12 Януари 2018 16:56
      Днес, 12.01.2018 г., в заседателната зала на община Драгоман се проведе работна екипна среща с новоназначените от 01.01.2018 г. доставчици на социалната услуга – Социален асистент/ Домашен помощник, в продължение на дейностите от приключилия преди 6 месеца проект „Независим живот за гражданите на Драгоман“ чрез изпълнение на ПМС 332/ 22.12.2017г.. Срещата организира екипа на Звено за предоставяне на социални услуги, която традиционно бе уважена от г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман и г-жа Лидия Банкова – зам. кмет на община Драгоман.
     Г-жа Банкова приветства всички с добре дошли и побърза да съобщи повода на инициираната среща, а именно -  продължението на така необходимия проект чрез  Постановление № 332 на Министерски съвет от 22 декември 2017 година за изпълнението на държавния бюджет на Република България. Средствата за предоставяне на социалните услуги „Личен асистент“, „Социален асистент“ и „Домашен помощник“ на лицата, на които е извършена социална оценка по правилата на Операция „Независим живот“, финансирана по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г., и след приключване на финансирането по програмата, се предоставят на общините чрез Агенция за социално подпомагане. Средствата са в рамките на предвидените разходи по бюджетна програма „Интеграция на хората с увреждания“ към „Политика в областта на хората с увреждания“ по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2018 г. и се предоставят на общините след подписване на двустранно споразумение между Агенцията за социално подпомагане и общината при запазване на досегашното финансиране по Операция „Независим живот“ за посочените социални услуги. В рамките на осигуреното финансиране общините могат да включват нови потребители по разработени критерии, утвърдени от кмета на общината, и след извършване на индивидуална оценка на потребностите, но все още не е ясно ще има ли право общината и на допълнителен прием за назначение на асистенти и помощници, които да обслужват тези нови потребители. Вероятно това ще бъде изяснено през месец февруари и ще бъде обявено на сайта на общината.
  Оценявайки необходимостта от продължение на дейностите от проекта и неговото влияние върху живота на потребителите и техните социални асистенти/ домашни помощници, г-н Иванов им пожела най-вече здраве, търпение, без проблемна и спокойна работна година.

IMG 4790

 

продължава>
 
„Радиокафе”
Вторник, 04 Юли 2017 07:28

Sashka1

radio

На 02.07.2017г., в с. Несла, община Драгоман, гостува БНР и предаването „Радиокафе”. Част от живото предаване беше и екипа по проект „Независим живот за гражданите на Драгоман” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020  г.” –  г-жа Анна Крумова – координатор по проекта и г-жа Силвия Асенова – технически сътрудник към Звено за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или домашна среда в община Драгоман.

 Основна тема на разговора бе ползата и изпълнението на проекта по дейности през изминалата година и половина. Беше повдигнат и въпроса за неговото продължаване и бъдещи възможности за реализиране на други такива или програми, свързани с предоставянето на такъв тип услуга, а именно– обгрижване на възрастни самотно живеещи хора и хора с увреждания.

 Екипът призова държавните институции към бързо и адекватно решение по наболялата тема, като Ръководството на община Драгоман дава своята подкрепа и застава плътно зад доставчиците на социалната услуга и обгрижените по проекта.

Sashka2

 
ЗАКЛЮЧИТЕЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ
Понеделник, 26 Юни 2017 13:47

Sashka1







Днес, 26.06.2017г. се проведе заключителната конференция по проект:
„Независим живот за гражданите на Драгоман“ОП „РЧР”, по Договор 
№ BG05M9OP001-2.002-0055-C001. В рамките на проекта бяха назначени
54 социални асистента и домашни помощника, които полагаха грижи за
102-ма нуждаещи се потребители. На конференцията се даде отчет
за големия обем работа, свършена през целият период на проекта,
за високото ниво на обслужване, получено от нуждаещите се хора,
което само затвърди съществуващото мнение, че проект с такова обществено
значение трябва да има своето продължение.
Sashka2
продължава>
 
Съобщение
Понеделник, 19 Юни 2017 13:07

Sashka1

На 26.06.2017г. /понеделник/ от 10:30 часа в Заседателната зала на Община Драгоман ще се проведе екипна среща и заключителна конференция по проект „Независим живот за гражданите на Драгоман” ОП „РЧР”, договор № BG05M9OP001-2.002-0055-C001.

Каним за участие всички доставчици на социалната услуга - социален асистент и домашен помощник по проекта, потребители и участници, партньори и гости, общински служители и съветници.

 

От екипа на проекта

Sashka2

 
Съобщение
Вторник, 06 Юни 2017 08:40

Специализираното транспортното средство, с което се сдоби община Драгоман  по проект „Независим живот за гражданите на Драгоман” се  използва по предназначение за всеки един потребител, за да може да бъде обслужен  според потребностите му /посещение на рехабилитационен център, контролен преглед в болнично заведение и др./. Използването на автомобила  става възможно чрез попълване на специално разработена от екипа на проекта бланка – заявление, която можете да намерите в Звеното за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда, стая №28 в сградата на община Драгоман. Заявленията се попълват предварително!

 



 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>

Страница 1 от 5