Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 107 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Трангранично сътрудничество
Вторник, 13 Юли 2010 12:25

В изпълнение на програмата на трансгранично сътрудничество, на 09.07.2008г, НЧ "Драгоман" - гр. Драгоман гостува на Центъра за култура в гр. Бабушница, Република Сърбия.

Културната делегация от Драгоман бе водена от Председателя на читалището- Благой Божилов. Той  е и съпредседател на трансграничната комисия по култура, в която вземат участие и представители на Центъра за култура гр. Димитровград, гр. Пирот и гр. Бела Паланка.

Домакините от гр. Бабушница посрещнаха драгоманци много радушно. Едночасовата културна програма под надслов "Весело лужничко лято", която представиха художествените колективи към драгоманското читалище беше многократно аплодирана от присъстващите. Директорът на Центъра за култура г-н Славко Златкович изказа от името на бабущинската културна общественост дълбока благодарност за прекрасната лятна програма и предложи гр. Бабушница да се включи в програмата за трангранично сътрудничество, като в близко време посети гр. Драгоман със своя програма. Ръководителите на двете културни институции си размениха сувенири  и си пожелаха нови приятелски срещи, които да спомогнат за развитието на двустранните културни отношения.
 
Назад