!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

Преброяване 2021

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 58 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Започна реализирането на проект: „Облагородяване и озеленяване на междужилищно пространство в с. Габер, общ. Драгоман“, финансиран от ПУДООС, по Национална кампания „За чиста околна среда – 2021 г.“ на тема „Обичам природата и аз участвам“
Четвъртък, 07 Октомври 2021 16:14

Целта на настоящия проект е да се облагороди едно огромно пространство, занемарено в годините и да му се придаде добър естетически вид. Жители от село Габер се включиха в инициативата и участваха в изчистването, подравняването, озеленяването и превръщането му в уютна среда за отдих . Почистени бяха около 1300 м2 пространство, което е подравнено и затревено, като ще бъдат засадени няколко дървета и поставени пейки за отдих.

Терена избран от общинска администрация с подкрепата на Тодор Тодоров – кмет на кметство село Габер за кандидатстване за финансиране по Национална кампания „За чиста околна среда – 2021 г.“ се явява междужилищно пространство и неговото изпълнение ще доведе до промяната на облика на целия квартал, като го превърне в един зелен кът за отдих, където жителите и гостите на селото ще могат да се насладят на невероятната природа и чист въздух в селото, а децата ще имат място, където да играят и да се забавляват в свободното си време. Проектът ще доведе до повишаване качеството на живот на населението и ще даде нови възможности за повишена регионална конкурентноспособност и устойчиво развитие.

Резултатите от дейностите, предвидени в проекта е опазване на околната среда и възпитаване в стремеж за нейното опазване. Така ще формираме една позитивна нагласа към природата, а селото ще се превърне в приветливо място за отдих.

1

2

3

 
Назад