Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 154 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Заповед пожароопасен сезон
Вторник, 22 Юни 2021 13:21

 ЗАПОВЕД

РД-15-463

22.06.2021 г., гр. Драгоман

 

На основание чл.44 ал.2 от ЗМСМА, във връзка с член 65 от Закона за защита при бедствия и и осигуряване на пожарната безопасност на територията на община Драгоман

НАРЕЖДАМ:

 

1. Определям за пожароопасен сезон на територията на Община Драгоман, периода от 22.06.2021 r. до 30.11.2021 r.

2. С цел недопускане на палежи в защитените територии, както и в земеделските земи и гори па територията на Община Драгоман, следва да се засили наблюдението и да се осъществява постоянен контрол за предотвратяване изгарянето на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви.

3. Ръководителите на земеделски кооперации, арендатори и ползватели на селскостопански земи в близост до горски територии да поддържат в техническа изправност и готовност пожарогасителните устройства.

4. Ръководителите на сдружения на ловците, риболовците и туристите да инструктират членовете си за правилата на пожарна безопасност в горските територии преди всяко пребиваване в тях.

5. Кметските наместници по населени места да организират денонощна телефонна връзка с органите на пожарна безопасност и защита на населението за своевременно информиране в случай на пожар.

6. Органите по пожарна безопасност и защита на населението и териториалните структура на Изпълнителната агенция по горите самостоятелно или съвместно да осъществяват контрол по изпълнението на предвидените противопожарни мерки и мероприятия в горските територии

 

7. Органите на пожарна безопасност и защита на населението и териториалните структури на Изпълнителната агенция по горите да спират дейности или експлоатация на машини и съоръжения в горските територии, които не отговарят на изискванията за пожарна безопасност.

 

8.АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО е паленето на стърнища, слогове, крайпътни ивици,

   сухи треви и други растителни остатъци на територията на община Драгоман!

 

9.Забранявам паленето на огън в междублоковите пространства, където са паркирани много автомобили, както и в близост до бензиностанции и газстанции, складове за леснозапалими и горими течности

 

10.Физическите лица, преминаващи или пребиваващи в горските територии е задължително да спазват правилата за пожарна безопасност в тях. С особено внимание да се подхожда при почистването на тревни горими материали покрай железопътни линии и пътища, линейни съоръжения, земеделски земи, вилни зони, туристически хижи и др.

 

11.Забранявам по време на пожароопасния сезон паленето на открит огън и извършването ни огневи работи на разстояние по-малко от 100 м от границите на горските територии.

Изхвърлянето на горими отпадъци да се извършва само на определените за целта места.

 

При нарушаване на противопожарните правила и създаване риск от възникване на пожари се носи административно-наказателна отговорност по Закона за Министерството на вътрешните работи и Наредба № 1- За обществения ред, поддържане на чистотата и опазване общинските имоти на територията на община Драгоман.

Заповедта да се оповести публично на интернет страницата на Община Драгоман.

 

Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на Десислава Димитрова- ССИ, ОМП и ЗНБА

 

АНДРЕЙ ИВАНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ДРАГОМАН

 
Назад