Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 167 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Международен ден на Червен кръст и Червен полумесец – 08 май и 140 години от създаването на Българския Червен кръст
Понеделник, 21 Май 2018 14:58
 
На 18 май /петък/ в Туристически информационен център Общинският съвет на БЧК – Драгоман отбеляза Международния ден на Червен кръст и Червен полумесец – 08 май и 140 години от създаването на Българския Червен кръст.
Събитието бе уважено от г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-н Росен Василев – директор на ОС на БЧК – София, г-жа Розалия Иванова – главен счетоводител на ОС на БЧК – София, г-жа Светлана Траянова – главен специалист от ОС на БЧК – София. Сред присъстващите бяха ръководители и потребители на социалните услуги на територията на общината, учители от СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман – г-жа Клавдия Милчева, г-жа Павлина Колева и г-жа Даниела Борисова.
Домакин на мероприятието бе г-жа Лидия Банкова – Найденова – председател на Общински съвет на БЧК – Драгоман. Подчертавайки значимостта, ползата и удовлетворението, което носи доброволческата дейност към БЧК, г-жа Банкова представи филма „Историята на една идея“ - идеята за създаването на международното движение на Червен кръст и Червен полумесец. Беше подготвена и специална презентация, която представяше една малка част от осъществените кампании на БЧК – Драгоман и БМЧК - Драгоман, съвместната работа и забележително активната и мащабна подкрепа на местната власт.
Г-н Иванов поздрави доброволците по повод двойния празник и отбеляза, че взаимоотношенията между община Драгоман и БЧК ще продължат да бъдат давани за пример на добри практики и за в бъдеще. Г-н Василев от своя страна поднесе своите благодарности към всички и изненада приятно г-жа Банкова, като й връчи значка и удостоверение от Националния съвет на БЧК със звание „Отличник на БЧК“ за активна червенокръстка дейност. Цветя получи и г-жа Клавдия Милчева за безвъзмездната й подкрепа и инициативност. Изненадите не спряха тук! Гостите от БЧК – София зарадваха всички присъстващи с голяма атрактивна торта с надпис „140 години БЧК“, която освен с огромните си размери предизвика възхищение и с невероятния си вкус!
 
13 
 
 
 
 
Назад