Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 75 посетителя в сайта

Времето

ВЕЛИКДЕН - Най-големият, най-светлият празник за православните християни
Вторник, 10 Април 2018 16:51
КАКВО СЕ СЛУЧИ В НАШАТА ОБЩИНА В НАВЕЧЕРИЕТО НА НАЙ-ДЪЛГООЧАКВАНИЯ И ЖАДУВАН ПРАЗНИК?

        Великден - дни на размисъл, смирение и благодарност, дни, в които ставаме по-добри и търсим начин да помогнем и бъдем полезни, да дадем част от себе си, да подарим топли чувства и радост. Потребителите на редица социални услуги бяха зарадвани с прекрасен Великденски козунак. Община Драгоман, БМЧК и Социален патронаж раздадоха над 150 козунака с топли пожелания за светли дни и здраве.
       За по-малките бе организирана великденска работилница, в която заедно с децата от СУ „Христо Ботев“ и КЦ- Драгоман, запретнахме ръкави и изработихме красиви тематични украси, боядисахме нашите големи великденски яйца, които бяха нарисувани от г-н Ивайло Богомилов, украсихме нашият град и създадохме настроение на всички.
   Добрините не спират дотук. Младите доброволци от БМЧК поеха благотворителна инициатива под формата на базар. Изработиха заедно с г-жа Павлина Колева и г-жа Клавдия Милчева великденска украса, която бързо разпродадоха на градския пазар на Лазаровден. Събраните средства вече са преведени по сметка за дострояването на храм параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел“ на връх „Петровски кръст“ - Чепън планина.
        За пореден път и тази година г-жа Теменуга Димитрова показа своята доброта и уважение към настанените в „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с физически увреждания“ с. Калотина, община Драгоман. По повод най-светлия празник – Великден – тя зарадва всички, като ги посети и им раздаде козунаци, боядисани великденски яйца и други подаръци. 
         Традиционно и при засилен интерес протичаха църковните служби, свързани с Великата седмица и посрещането на Христовото Възкресение, най-вече в енорийския храм „Св. Арх. Стефан“ в гр. Драгоман. И най-вълнуващият момент бе внасянето на Благодатния огън от Храма Господен в Йерусалим в няколко църкви в общината – в „Св. Арх. Стефан“ в гр. Драгоман , в църквите „Св.Троица“ в селата Габер и Калотина, за което спомогна г-жа Гергана Станчева – църковен настоятел в църквата в с. Калотина.
        Великден е празник, който ни кара да се замислим, да направим добро на ближните си, да подадем ръка на хората в нужда, да дадем сила на човешките си добродетели. Дни на възвишените надежди, за съживяване на мечти и на устремяване към човешките ценности!

 

 
Назад