Навигация

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 134 посетителя в сайта

Времето

Един незабравим Бабин ден
Сряда, 24 Януари 2018 10:24
      Тази година емблематичният празник „Бабин ден“ се проведе в комплекс „Зелен свят“, като община Драгоман се постара събитието да е по-различно,  много по-забавно и запомнящо се от всяка друга година.
    Празнуващите бяха уважени от г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-жа Емилия Милушева – зам. кмет, г-жа Лидия Банкова – зам. кмет, Марина Асенова – секретар на общината и почетния гост на празненството - г-жа Василка Рашкова, за чийто професионален празник Общинска администрация беше подготвила специален подарък и изненада.
       Началото на мероприятието беше дадено от г-жа Банкова, която поздрави всички присъстващи с добре дошли и им пожела весело настроение и положителни емоции в компанията на оркестър „Росна китка“ и с участието на Веско Маринов -  една от многото, но значими изненади за празнуващите баби и гости на празника. Изпълнителите дадоха всичко от себе си и задоволиха всяко едно музикално желание, отправено към тях. Към музикалната програма  певецът не пропусна да изпълни и своите прословути имитации на известни изпълнители, в това число Лили Иванова, Слави Трифонов, Веселин Маринов и други.
      За първа година общинското ръководство покани за участие с различни инициативи и изпълнения всички читалищни колективи на територията на община Драгоман. Идеята бе подета и по време на веселбата гостите можеха да се радват на две изложби, които бяха разположени до дансинга, за да могат да са достъпни за всички. НЧ „Селска пробуда 1930“ с. Несла се представи с кулинарна изложба. Те се бяха постарали да не липсва нищо от българската кухня и с вида и вкуса си задоволиха всички изисквания и претенции. Другата изложба беше на г-жа Мария Георгиева, която с представените ръчно изработени плетива предизвика искрено възхищение, поздравления и подкрепа за бъдещи подобни изяви и на национално, и на  международно ниво. С прекрасни музикални изпълнения се изяви и Женска певческа група към НЧ „Христо Ботев 1925“ с. Габер, отправяйки сърдечен поздрав към всички участници в тържеството. Голямата изненада на програмата беше малкият Георги Ангелов, който беше дошъл със своята баба и беше подготвил специално за бабите шеговита детска песничка, с която  разсмя всички и безапелационно спечели бурни овации и аплодисменти. Последваха много награди от томболата, подготвена старателно от Общинска администрация. Никой от присъстващите не остана без подарък и всички приеха наградите, които им се паднаха, с усмивка на лице и видимо задоволство. В края по традиция жури, подпомогнато от бурните аплодисментите на присъстващите, избраха единодушно „Евро баба на 2018 г.“. Избрана беше Рени Златкова, която г-н Иванов награди със специалните награди на победителя – диплома,  голям букет от красиви декоративни цветя и рекламни материали от община Драгоман. Освен избраната „Евро баба на 2018 г.“  кмета на община Драгоман награди и всички активни участници с благодарствени писма и сертификати за тяхната съпричастност и активност в мероприятието.  С красиво цвете, много подаръци и с вълнуващо благодарствено слово за дългогодишната всеотдайна акушеро-гинекологична практика г-н Иванов отличи и почетния гост на празника Василка Рашкова.
      Всички, които решиха да празнуват заедно 21 януари, бяха очаровани от богатата програма, изненадите, наградите и си пожелаха още подобни мероприятия и прекрасни изживявания. 
 
 

 

 
Назад