Навигация

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 138 посетителя в сайта

Времето

„МАЛКАТА СВЕТА ГОРА“ получи дългоочакваното признание
Вторник, 16 Януари 2018 17:46

Министерството на туризма награди пет общини по проект „Отлични европейски дестинации“ (ЕДЕН)

          На 15.01.2018 г. в Гранд хотел София се проведе официална церемония по награждаване на победителите в конкурса за избор на нови малко познати ЕДЕН дестинации по проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България”. Министерството на туризма награди 5 български общини по проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България“, финансиран по инициативата „Отлични европейски дестинации“ (EDEN- European Destinations of Excellence) на Европейската комисия.
           Съгласно изискванията на проекта, след приключване на оценяването по документи на подадените кандидатури, през месец октомври беше осъществено и посещение на място на петте дестинации, които получиха най-висок брой точки. Между тях с проект „МАЛКАТА СВЕТА ГОРА“ бе отличена и община Драгоман. Класираните дестинации на първите пет места, които получиха своите награди бяха: победителят в конкурса – община Ямбол и подгласниците – община Ардино, община Драгоман, община Мездра и община Чавдар.
        Официалната церемонията в Гранд хотел „София“  бе открита с вълнуващо слово от Зам.-министърът на туризма г-жа Ирена Георгиева. От страна на нашата община участие взеха  г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-жа Емилия Милушева – зам. кмет, г-жа Лидия Банкова – зам. кмет, г-жа Даниела Тодорова – Гл. спец. „ТИЦ“, а в програмата с прекрасни 3 изпълнения се включиха и децата от Детска певческа група „Габерче“ при НЧ „Христо Ботев – 1925 г.“ с. Габер.  Г-н  Иванов прие наградата на община Драгоман от г-жа Милка Нанова – Директор на дирекция „Програми и проекти в туризма“  в Министерство на туризма.  Той заяви, че тази награда идва в точния момент, защото с малки, но решителни крачки община Драгоман върви по пътя на развитие в алтернативния туризъм, а той е основен икономически стълб за бъдещето. Благодарности отправи към Министерство на туризма, г-жа Николина Ангелкова и към всички гости на събитието и им пожела здраве, упоритост, находчивост, повече съвместни туристически продукти и да не се отказват, а да развиват активно туризма в България. 

26937875 576048686081827 1573479433 o

 

 

 
Назад