Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 82 посетителя в сайта

Времето

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ХРАМ – ПАРАКЛИС „СВ. СВ. АП. ПЕТЪР И ПАВЕЛ“ ПЕТРОВСКИ КРЪСТ НА ЧЕПЪН ПЛАНИНА
Понеделник, 02 Октомври 2017 19:05

2

На 29.09.2017 г. в Спортна зала Драгоман се проведе благотворителен концерт за набиране на средства за храм – параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел“, Петровски кръст на Чепън планина. Мероприятието бе организирано от Община Драгоман и църковното настоятелство при храм „Св. Арх. Стефан“ с любезната съпричастност на НЧ „Мелдия – 2012“ и НЧ „Христо Ботев – 1925“.
Благотворителното мероприятие стартира с вълнуващо приветствено слово на кмета на общината г-н Андрей Иванов, в което той подчерта смисъла и значимостта на това дело като общо такова, като дело на всички жители на общината и на региона, изказа благодарност на всеки, включил се с дарение и труд при осъществяването на начинанието и пожела през следващата година храм-параклиса да бъде готов и осветен.
Концертът започна  с няколко инструментални изпълнения на група „Мелди“, след което активно и с много жар и вдъхновение се включиха малките деца от „Ритмика“, детска танцова школа „Калотинче“ с. Калотина, танцов ансамбъл „Ритмика“, децата от НЧ „Христо Ботев – 1925“ с. Габер, клуб по народни танци гр. Драгоман и клуб по народни танци гр. Сливница.  За радост на всички благотворително и напълно безвъзмездно участие в концерта взе и поп-фолк певеца Галин, който предизвика еуфория сред публиката. След изпълнението си той не пропусна да раздаде автографи и да се снима за спомен с почитателите си. Озвучаването на целия концерт в рамките на няколко часа бе организирано също напълно безплатно от DJ Злати Петров от гр. Сливница. Събитието приключи с връчването на благодарствени писма на всички участници, включили се в благотворителната кауза. Общо набраната сума от благотворителното мероприятие е 1612,20 лв., в това число от продажба на билети 1445 лв. и от дарителски кутии – 167,20 лв.
Благодарим на всички дарители, организатори и участници за отделеното време, положените творчески усилия и проявената топла съпричастност към общото дело – построяването на храм – параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел“,  Петровски кръст на Чепън планина!!!

 

 

 
Назад