Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 100 посетителя в сайта

Времето

Празникът на град Драгоман - пъстрота от младост, красота и талант.
Понеделник, 28 Август 2017 11:54
         Празникът на град Драгоман и тази година премина с пъстрота от младост, красота и талант. Тържеството традиционно се отбелязва в последната събота на месец август и се отличи с богата, наситена и разнородна програма.
     По идея на организаторите тържествата протекоха при по-различна от досегашните сценарии програма и стартираха с детска забава на Парти Агенция „Маска“ в ранния следобед. Близо 2 часа децата активно участваха в организираните от блестящите аниматори занимания и игри, а под умелото ръководство и напътствие на Цветомир Иванов - Цецо от „Семейни войни“ - сътвориха с невероятни рисунки и отпечатъци на ръчички пъстър и колоритен голям  банер като подарък на ръководството на община Драгоман. Официално той бе връчен на кмета на община Драгоман като приятна и много вълнуваща изненада и предизвика аплодисменти и овации от всички присъстващи.
     От 17.30 часа в енорийския храм „Св. Арх. Стефан" гр. Драгоман бе отслужен тържествен водосвет от Архимандрид Василий – Протосингел на Софийска Света митрополия, съпроводен от много свещеници и дякони, в присъствието на домакините отец Асен Асенов – енорийски свещеник  и  отец Макарий – игумен на Неделишки манастир  „Св. Атанасий Велики“. След което всички гости, организатори и  домакини се отправиха към специално подготвената и професионално украсена и осветена сцена, за да поднесат приветствените си  слова към жителите и гостите на община Драгоман.  Сред официалните гостина празника бяха: г-жа Николина Ангелкова – Министър на туризма, Мартин Тинчев – Народен представител от 44-то Народно събрание, г-н Владица Димитров – кмет на община Димитровград, Република Сърбия, г-н Боян Рандиелович – зам.–кмет на гр. Пирот, Република Сърбия, г-н Сретен Савов – член на градския съвет на гр. Пирот, Република Сърбия, Васко Стоилков – кмет на община Сливница, г-н Борислав Борисов – кмет на с. Петърч,  г-жа Надя Сотирова – зам.- кмет на гр. Годеч, представители на органите на МВР, пожарна и гранична полиция, на управление „Митници“ и „Горско стопанство“, общински съветници, кметове и кметски наместници, ръководители на местния бизнес, на културни и социални институции, сдружения, училища, детски заведения и др.
        Началото на празника с топло и вълнуващо слово даде кмета на общината ни Андрей Иванов, последвано от приветствие на председателя на ОбС Драгоман Методи Методиев, на г-жа Ангелкова, на г-н Владица Димитров и на Архимандрид Василий.
     За доброто настроение на жителите и гостите на Драгоман се грижиха известни певци, танцьори и самодейни състави към народните читалища „Мелдия – 2012“- гр. Драгоман, „Христо Ботев – 1925“ с. Габер и „Бурел – 2013“ с. Ялботина.
    Страхотни музикални изпълнения поднесоха народната певица Радостина Стефанова и VenZy, а поп фолк певицата Анелия буквално взриви публиката и предизвика възторг и бурни аплодисменти. Със завидно умение и много хумор  водещият Цветомир Иванов  поднасяше цялата тържествена програма и забавляваше и малки, и големи.
      Празникът завърши с грандиозна и силно впечатляваща заря, по традиция продължена от Дискотека под звездите.
       Благодарим на всички, които присъстваха на празника и се забавляваха заедно с нас!

 

 
Назад