Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 151 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Ден на спорта
Понеделник, 28 Ноември 2016 18:40

1

    На 26.11.2016 г., в „Спортна зала Драгоман” се проведе Ден на спорта - мероприятие, организирано съвместно от община Драгоман и Национална спортна академия „Васил Левски” гр. София под егидата на Областния управител на Софийска областна администрация г-жа Росица Иванова. Подобно мащабно и многоспектърно събитие се организира за първи път и естествено предизвика голям интерес, много вълнение и емоции и в състезателите, и в зрителите, и в организаторите.
    Особен колорит на Деня на спорта придаде присъствието на двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба г-жа Мария Гроздева, която взе и активно участие в награждаването на победителите. Други официални гости на събитието бяха: - професор д-р Пенчо Гешев – Ректор на Национална спортна академия; - областния управител на Софийска областна администрация – г-жа Росица Иванова; - професор Атанас Георгиев – председател на българската федерация по ориентиране; - професор Лозан Митев – преподавател в НСА, - г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд - студенти – спортисти от НСА и много други.
        Празникът бе официално открит под звуците на Химна на Република България от Кмета на община Драгоман – г-н Андрей Иванов, който отправи приветствено слово към всички участници, гости и спортисти, като им пожела честна спортментска игра, достойно представяне и много приятни емоции през днешния ден. Г-н Иванов поднесе специално подготвени подаръци на всички официални гости – плакет на община Драгоман и сувенири с интересни природни забележителности от нашия регион, а специалната награда от купа и диплом бе връчена на Мартин Леков, който е шампион на международен турнир Локомотив, 3-ти на европейското първенство по бокс и четири пъти републикански шампион по бокс. Проведоха се щафетни игри, изпълнени от ученици на СУ „Христо Ботев” гр. Драгоман, умело ръководени от студентите на НСА, демонстрации по художествена гимнастика, таекуон-до, карате, волейбол, хокей на трева, ММА, изпълнени от спортните специалисти на НСА, и разбира се демонстрации по бокс, изпълнени от местния ни „Боксов клуб Драгоман” с треньор Ивелин Александров. Състояха се и атрактивни приятелски срещи по хандбал и футбол между отборите на гр. Драгоман, гр. Годеч, гр. Сливница и гр. Димитровград (Република Сърбия), в които всички състезатели показаха наистина завидни умения, тънкости и много спортни качества. Спортистите от НСА се бяха погрижили изключително за полезното и приятното посещение на всички деца на празника, като разиграха с малчуганите демонстрации по художествена гимнастика, карате, бокс и мн. др. в боксовата зала, което предизвика огромен интерес и истинско вълнение сред малчуганите.
       Областният управител – г-жа Росица Иванова и Кметът на община Драгоман – г-н Андрей Иванов наградиха най-малките участници в щафетните игри с заслужен диплом за участие, а г-жа Мария Гроздева поднесе заслужените награди на участниците в спортните занимания по хандбал и футбол, като победител по футбол на 1-во място се нареди отбора на гр. Годеч, а на второ - отбора от гр. Драгоман. Победители в хандбалния турнир, които грабнаха заслуженото първо място, бяха хандбалния отбор от гр. Сливница, а на второ място остана отбора на гр. Димитровград (Р. Сърбия). Всички участници в мероприятието получиха подаръци от организаторите на събитието и си пожелаха все повече такива спортни предизвикателства, които да дават гаранция за ползотворни дела и формиране на здраво младежко поколение на общността, за будно, осъзнато и активно население и качествен обществен живот в пределите на нашата община.


 

 
Назад