Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 121 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

27.08.2016г. Община Драгоман
Понеделник, 29 Август 2016 13:18

1

Традиционният празник на град Драгоман, отбелязван ежегодно в последната събота на месец август, е най-очакваното събитие за годината от всички жители както на града и общината, така и на целия западен район. Това е и най-ширококоментираното, най-мащабното и многоспектърно  мероприятие, което община Драгоман организира и провежда, спазвайки правилото винаги да има различни нюанси, нови изяви,  предизвикателства и изненади.
Така и тази година,  в навечерието  на 47-мата годишнина от обявяването на Драгоман за град, празникът се превърна в грандиозен спектакъл на радостта, веселието и забавата. Стотиците присъстващи на площада  жители и гости се потопиха във вълшебството на танците, песните, хумора, представени от детските ансамбли и групи при НЧ „Мелдия -2012” Драгоман и НЧ „Христо Ботев 1925” с. Габер, изживяха  истинско вълнение с разиграните за първи път на сцена   актрактивни демонстрации на малките боксьори от Боксов клуб Драгоман, искрено се забавляваха, пееха и танцуваха с народната певица Росица Пейчева, крещяха и викаха от възторг по време на изпълнението на невероятната Преслава. А продължителната, наситена, изключително разнообразна във форми и съдържание празнична заря, умело допълнена и подсилваща емоциите с прекрасната  българска песен „Да те жадувам аз“,  предизвика  експлозия от възторжени възгласи и нескрит възторг.
                 Традиционният празник на града ни бе уважен и  голям брой видни гости, сред които г-жа Галя Георгиева – депутат от 43-тото НС, г-жа Росица Иванова – областен управител на Софийска област, Директори на Регионални дирекции, Централни комисии, БЧК,  кметове от съседни общини :  г-н Владица Димитров – кмет на община Димитровград    Р Сърбия, г-н Васко Стоилков – кмет на община Сливница, г-н Радослав Асенов – кмет на община Годеч, г-н Любен Кънчев – зам.-кмет на община Костинброд, г-жа Надя Сотирова и г-жа Станислава Балабанова –зам.- кметове на община Годеч, секретари на съседни общини, ръководители и представители на различни обществени структури и учреждения, представители на бизнеса, общински съветници и много други. И както всяка година, така и сега  нашата община получи особено внимание и уважение от страна на Българската Православна църква, като тържественият водосвет за здраве, успех и благоденствие бе отслужен от специално изпратения от Светия Синод и Софийска Света Митрополия Макрианополски епископ Константин, съвместно с енорийския свещеник отец Асен и йеромонах Макарий – игумен на Неделишки манастир „Св. Атанасий Велики“.
Заредени с много енергия, положителни емоции и настроение жителите на Общината се разделиха до следващото събитие.
 
 
 
Назад