Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 99 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Съобщение
Вторник, 15 Декември 2015 10:47

MinFin

До 23 декември лицата с прекъснати здравноосигурителни права
   могат да ги възстановят като заплатят дължимите вноски за последните три години
 За информация:  Петър Захариев
 Тел :     029334042
Лицата с прекъснати здравноосигурителни права ще могат да ги възстановят ако заплатят всички дължими вноски за последните три години в срок до 23 декември 2015г.
  Съгласно приетите промени в Закона за здравното осигуряване,  след тази дата прекъснати здравноосигурителни права се възстановяват след като се заплатят всички дължими здравни вноски за последните пет години.
  Лицата които внасят здравноосигурителни вноски като безработни, следва преди да извършат плащане да подадат декларация образец 7.  Декларацията може да се изтегли от сайта на НАП – www.nap.bg.
   Ако лицата имат по-стари задължения, преди да плятят дължимите здравноосигурителни вноски, трябва да подадат заявление по образец в което заявяват поредността на погасяване на задълженията. В противен случай преведените пари ще погасят най-старите задължения.
    Гражданите могат да направят справка за здравноосигурителния си статус, както и да проверят периодите, за които им липсват здравноосигурителни вноски чрез електронната услуга на НАП, както и на телефона на информационня зентър на НАП – 0700 18 700 на цената на един градски разговор за цялата страна.