Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 451 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Тържественно откриване на ГКПП - Калотина
Сряда, 14 Юли 2010 09:00

otkrivane_kalotina otkrivane_kalotina1 otkrivane_kalotona2

Тържествено издигнаха новите знамена на ГКПП „Калотина"

Тържествена церемония по издигането на националния и европейския флаг се състоя на ГКПП „Калотина" на българо-сръбската граница.

Инициативата е на Министерството на държавната администрация и административната реформа. Напълно сменени са пилоните и знамената на граничния пункт. Пилоните са с дължина 42 метра, а знамената са с големина 10 на 6 метра. МДААР е сменило пилоните и знамената на общо три гранични български пункта - „Капитан Андрееево", „Лесово" и днес на „Калотина". Предстои смяната на знамената и пилоните на „Кулата" и „Гюешево".

На тържествената церемония присъстваха министър Николай Василев, директорът на „Гранична полиция" гл.комисар Красимир Петров, комисар Зах.Пенов, народните представители- Кирил Добрев, Олимпи Кътев, Весела Драганова и Петър Берон, Драгомир Стойнев- икономически съветник на премиера, областни управители, Красимир Кръстанов- зам-обл-управител на София област, кмета и заместник-кмета на община Драгоман, ръководители на служби по граничния контрол и на община Драгоман. Директорът на „Гранична полиция" в Сърбия също присъства на събитието.

„За мен е чест да присъствам на тържественото вдигане на националния и европейския флаг на най-важната граница на България, която води към Европейския съюз", каза Николай Василев преди вдигането на знамето.
 
Назад