Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 804 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

8 март - международен ден на жената
Понеделник, 10 Март 2014 17:03
IMG 9349

ВЕСЕЛИЕ, ТАНЦИ И МНОГО НАСТРОЕНИЕ съпроводиха и тази година празника на жената – 8 март. Тържеството бе организирано по инициатива на Кмета на община Драгоман Андрей Иванов, който освен традиционните за случая красиви цветя, поднесе на всички жени и своите искрени пожелания за здраве,  успех, благополучие и много любов.

Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Празникът означава не само подаряване на цветя, но също и обсъждане на равни права и равни възможности.

Първият Ден на жената е отбелязан на 28 февруари 1909 в САЩ по инициатива на Американската социалистическа партия.Започнал  като политическо събитие на социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни. В някои от тях денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях — нещо като комбинация от западните празници Ден на майката и Свети Валентин. В други страни темата за политическите и човешките права на жените, отстоявани от ООН, е силно застъпена, а на борбата за признаване на тези права на жените по света се гледа отговорно и с надежда.

В България денят се празнува и като Ден на майката, въпреки че според много българи Благовещение (25-ти март) е християнският празник на майката и жената.

 
Назад