Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 139 посетителя в сайта

Времето

Община Драгоман
С ДОБРО НАСТРОЕНИЕ И СИЛНИ ЕМОЦИИ ПРЕМИНА СЪБОРА В СЕЛО ВАСИЛОВЦИ
Вторник, 16 Май 2017 08:20

1

Традиционният събор в с. Василовци, община Драгоман  тази година  се състоя на 13 май – събота, предварително добре организиран, обявен и подготвен. Под вещото ръководство и с личното активно съдействие на кметския наместник Емил Петков празникът премина в изключително добро настроение и силни емоции, породени най-вече от едно невероятно събитие – след 50-години  средновековната  селска църква „Св. Възнесение Господне“, паметник на културата от местно значение, отвори врати за посетители и с празничния водосвет, отслужен  благоговейно от йеромонах Макарий – игумен на Неделишки манастир „Св. Атанасий Велики“  се даде подобаващо начало на тържествата по случай празника. От години и тази Света обител тънеше в печал и разруха, но с помощта на дарители, спомоществователи, работници и необходимата  техника достъпът до нея бе осъществен, бе завършена в първоначална фаза вертикалната планировка около нея, бяха почистени пода и стените, частично поправени иконостаса, дървените врати и други части от църковната утвар и украса. 50 дълги години  местното население, гостите на района, ценителите на духовните ценности и културно-историческото наследство очакваха този трепетен момент, съвсем искрено се вълнуваха и с нескрито желание повтаряха  след словата на отец Макарай „Христос Воскресе“ – „Во истуну Воскресе“! Исторически момент, забележителен в историята на това древно и красиво село, в историята на общината и целия западен регион!

И напълно подобаващо и заслужено празнично настроение, много веселие, песни, танци и кръшни хора на мегдана! 

продължава>
 
Разходка сред природата
Вторник, 16 Май 2017 08:11

1

На 12.05.2017 г., петък, децата от Кризисен център жертва на трафик и насилие гр. Драгоман и Център за настаняване от семеен тип на деца/младежи без увреждания „Лиско“, както и потребители на социалната услуга – Център за обществена подкрепа в града, заедно със своите ръководители посетиха забележителното и красиво село Несла. Те имаха възможността да видят за първи път възстановената и обновена Света обител - Църквата „Св . Ап. Петър и Павел“,  намираща се в  селото, както и красивия и привлекателен Посетителски център. Там те с интерес разгледаха богатата етнографска изложба, както и Центъра за занаяти, предлагащ експозиция на местна кухня с традиционните за региона ястия и гозби, останали от прадедите ни. С много радост и добро настроение децата, обединени от общата идея да прекарат един слънчев следобед заедно, играха задружно на големия площад на селото.

18492503 706850162855646 1229988564 n

18492771 706850176188978 1946876274 n

18516040 706850189522310 1874258410 n


 
По повод 9 Май – Деня на Европа
Четвъртък, 11 Май 2017 15:43

1

По повод 9 Май – Деня на Европа – и в знак на уважение и почит към загиналите във време на Великата отечествена война на територията на община Драгоман съветски военни летци – лейтенант Николай Иларионович Лопин, младши лейтенант Владимир Александрович Климовский и младши сержант Михаил Николаевич Чаплыгин, от името на Посолството на Руската Федерация в Република България в лицето на г-н Сергей Николашин – заместник на Търговския представител на Руската Федерация в Република България и община Драгоман, на паметника в местността Космина бяха поднесени цветя и с едноминутно мълчание бе почетена тяхната памет.

Специално изработена кошница с красиви цветя по този повод бе изпратена лично от руския посланик – г-н Анатолий Анатолиевич Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България.

Г-н Сергей Николашин поднесе своите най-искрени благодарности за гостоприемството и добрата организация от страна на община Драгоман и подари на г-н Андрей Иванов – кмет на общината и на г-жа Лидия Банкова – зам. кмет на община Драгоман благодарствени писма в знак на признателност за грижите, съхранението и опазването на историческата памет, което дава гаранция тя да не бъде забравена във времето.

ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ИМ ПАМЕТ!

продължава>
 
ГЕРГЬОВДЕН – 6 МАЙ 2017 И ТРАДИЦИОННИЯТ СЪБОР НА СЕЛО РАЯНОВЦИ
Вторник, 09 Май 2017 22:59

1

Тази година Гергьовден бе по-различен, по-тържествен и по-значим най-вече за жителите и гостите на село Раяновци, община Драгоман. На този ден селото чества своя традиционен събор, свързан с празника на Св. Георги Победоносец и чието име носи малката гробищна църква, паметник на културата от местно значение. От години тази Света обител тънеше в разруха и в забвение и трепетно очакваше човешка намеса за своето обновление и възстановление. Благодарение на дарените средства от ктитори и спомоществователи, сред които основна заслуга има Петър Андреев, старинната църква днес възвърна своето достолепие, красота и осезаема притегателна сила. Тя едва успя да побере десетките жители и гости, дошли за водосвета послучай храмовия празник и по повод нейното обновление, отслужен тържествено и благоговейно от отец  Драгомир, Председател на църковното настоятелство на храма.

Традиционно празникът продължи в центъра на селото с културна програма, много забава, песни и танци. И нито лошото време, нито облаците и проливния дъжд  успяха да помрачат високия градус на настроение, на емоциите и насладата  от празничния Гергьовден!

продължава>
 
9 май ден на Европа
Вторник, 09 Май 2017 08:48

9ti

Скъпи съграждани,

Честит ден на Европа!
Днес повече от всякога Европейският съюз е олицетворение на мира, просперитета, благополучието и сигурността на своите граждани.

В този тържествен ден, нека си пожелаем да бъдем амбициозни, по-смели, по-солидарни и по-единни заедно, за да гарантираме достойното място на България в обединена Европа!


Честит празник!

Андрей Иванов
Кмет на община Драгоман

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>