Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер
Община Драгоман
Съобщение
Вторник, 31 Октомври 2017 09:54

1397556217 vnimanie1

Експертите от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ напомнят, че силните ветрове могат да бъдат опасни и да нанесат сериозни материални щети. По повод прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН за очаквани силни пориви на вятъра, от дирекцията извеждат няколко правила, които могат да гарантират в максимална степен нашата безопасност.

Ако сте у дома си
При възникването на необичайно силен вятър е добре да изключите тока и газта. Вратите и прозорците трябва да бъдат добре затворени, а от первазите да бъдат премахнати всички неукрепени предмети /саксии, украса и др./.
Не бива да оставате на открито за дълго време заради опасност от падащи предмети от заобикалящите ви сгради.
Силните ветрове засягат най-често покривните конструкции и горните етажи - преценете и ако е необходимо използвайте за убежище приземните етажи и мазето на сградата.

Ако сте далеч от дома
Подслон може да намерите в обществени сграда и в подлези.
Когато сте на път, добре е да спрете автомобила си на открито място, далеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси.
Ако сте извън превозно средство потърсете ниските места в района, където да изчакате преминаването на опасността.
Техническите ръководители на строителни обекти да предприемат мерки за укрепване на заграждения, обезопасяване на крановете и строителни скелета. Те трябва да проведат инструктаж на работниците за здравословни и безопасни условия на труд, съобразени с метеорологичните условия. След края на работната смяна използваните строителни продукти, празен амбалаж, отпадъци, инструменти и др., да се укрепват по подходящ начин.
Всички юридически лица, стопанисващи рекламно-информационни елементи - рекламни табели, винили, билбордове и други, да извършат оглед на съоръженията с цел недопускане възникване на инциденти. При констатиране на слабости в конструкциите - да бъдат предприети незабавни действия по тяхното обезопасяване.

При възникване на инциденти или критични ситуации подавайте сигнали на тел. 112 и тел. 0879103418 - Дежурни по ОБСС община Драгоман.

 
ОБЩИНА ДРАГОМАН НЕ ОСТАНА БЕЗУЧАСТНА И В ТАЗИ НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2017 Г.“, ФИНАНСИРАНА ОТ ПУДООС.
Вторник, 31 Октомври 2017 09:43

1

Община Драгоман и тази година насочи усилията си към опазването на околната среда и изграждането на още един прекрасен кът за отдих и занимания на открито в с. Калотина, община Драгоман, предназначен за всички жители и гости на общината. Изграждането му има за цел повишаване активността на населението, стремежа за чиста околна среда, нейното опазване и ценене, както и трайното подобравяне на физическата и екологична среда на общината.

продължава>
 
Съобщение
Понеделник, 30 Октомври 2017 16:15

Общинска администрация – Драгоман ви напомня, че до вторник 31.10.2017 год. е крайният срок за плащане на втората вноска на данък недвижими имоти, данък превозни средства и такса битови отпадъци за 2017 год. След тази дата върху неплатените суми се начисляват лихви.

Може да платите на каса „Местни данъци и такси“, намираща се в общината, по банков път и в офисите на ИЗИПЕЙ. Касата на общината работи и с кредитни и дебитни карти. 

 
Сесия ОбС - Драгоман 27.10.2017
Събота, 28 Октомври 2017 16:46

 

 
Поредно отличие
Четвъртък, 26 Октомври 2017 15:42

gaberche

На 29.09.2017г. Детска певческа група  ,,Габерче”  към  НЧ ,,Христо Ботев-1925” с. Габер, взе участие във Фолклорен фестивал за надпяване, надсвирване и надиграване - „При шопите в Казичене“. Заслужено децата спечелиха първо място, а прекрасните им изпълнения впечатлиха силно уважаемото жури, публиката и всички участници.

          Поздравления мили деца!

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>