Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 88 посетителя в сайта

Времето

Община Драгоман
За информация на гражданите
Сряда, 13 Септември 2017 10:24

Обществени поръчки за модернизация на път Калотина-Драгоман-Сливница-София

След дълго чакане в продължение на няколко години, агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществени поръчки за модернизация на път Калотина-Драгоман-Сливница-София. Обществените поръчки са две, за два участъка от пътя:

  • Калотина-Драгоман – „Модернизация на път І-8 Калотина – Софийски околовръстен път от км 1+000 до км 15+500 и етапна връзка“. Това е участъкът след ГКПП „Калотина“ до пътния възел при Драгоман. Общата му дължина е 14,5 км.

Стойността на проекта е около 141 млн. лв. без ДДС, като част от средствата са осигурени от Механизма „Свързана Европа“, а останалото – от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на поръчката е 852 дни (по-малко от 2 години и половина).

Модернизацията представлява уширение на съществуващият път, в отделни участъци ще бъдат подобрени геометричните му елементи (изправяне на завои) за постигане на проектна скорост от 100 км/ч. Ще бъдат изградени по 3 ленти в посока –  две ленти за движение и аварийна лента. При км 12+520 ще бъде изграден вход-изход от първокласния път към интермодален терминал Драгоман. Ще бъдат изградени по 3 ленти в посока –  две ленти за движение и аварийна лента. Ще бъдат изградени 10 големи съоръжения, две от които са при пътните възли „Калотина“ и „Драгоман“.Оферти се подават до 13 ноември 2017.

  • Драгоман-Сливница – „Изготвяне на технически проект и строителство на проект: Модернизация на път І-8 Калотина – п. в. „Храбърско“ от км 15+500 до км 32+447,20 и етапни връзки“. Това е участъкът между Драгоман и Сливница, с дължина 16,98 км.

Стойността на проекта е 117 млн. лв. без ДДС. Финансирането е от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на поръчката е 910 календарни дни (по-малко от 3 години).

Модернизацията представлява уширение на съществуващия път до габарит 27 м, с което двулентовият първокласен път ще стане четирилентов. В отделни участъци ще се подобрят геометричните му елементи с цел достигане на проектна скорост от 110 км/ч.

Оферти се подават до 16 ноември 2017.

Пътят Сливница-София

Участъкът между град Сливница и столицата София не се предвижда да бъде модернизиран, но да се надяваме да бъде ремонтиран на места, където са се образували пропадания на пътното платно следствие на теглото на тировете, които преминават ежедневно. Пътят не е ремонтиран в продължение на над 10 години, но все пак няма нищо вечно и е време да се осигури безопасност на движението – с ремонт или с поставяне на знаци за „неравности на пътя“.

 
Съобщение
Сряда, 13 Септември 2017 09:54

Izchistim

Уважаеми жители на община Драгоман,
Призовавам, всички ние, да се включим в доброволческата акция "Да изчистим България заедно”. В България кампанията се провежда за седма поредна година и организаторите от Министерството на околната среда и водите, bTV Media Group, неправителствени организации и други институции, призовават всички ние, да станем част от най – масовото почистване
„Играем чисто. България е един отбор!” е мотото, зад което всички партньори на „Да изчистим България заедно" застават през 2017 г. Тази година инициативата ще има състезателен елемент, а денят на голямото почистване - 16 септември, бележи не финала, а началото на кампанията. Всеки може да бъде отбор – семейство, детска градина, училище, компания, или дори цяла административна област на България. Целта е да бъдат отбелязани най-много зелени точки на картата на кампанията! Всяко изчистено и маркирано място на 16 септември се брои за точка. Всяка добра практика, споделена на картата след това, също носи актив на състезателите.
Както в цяла България, така и в община Драгоман, на 16 септември 2017 г., /събота/, ще се проведе организирано, цялостно почистване. Нека се включим в почистването – пред домовете си, площите около тях, тревните площи, детски площадки и всички открити, силно замърсени площи в града и селата.
Общинска администрация ще се включи в инициативата с почистването на части от гр. Драгоман. Имащите желание доброволци да се включат в отбор с нас, очакваме на 16 септември /събота/, в 09:00ч., пред сградата на Общината, за да тръгнем заедно към площите, които предварително ще бъдат зададени.
За почистването има осигурени чували и ръкавици за хората от града. Обръщам се към всички, които ще се включат в почистването – бъдете внимателни с оглед опазване на здравето си!


Андрей Иванов
Кмет на община Драгоман

pimgpsh fullsize distr2

За контакти Иван Божилов - Младши експерт "Екология и транспорт", тел. 0879103459

 
Съобщение
Сряда, 13 Септември 2017 09:53

Знаете ли, че Косматият дъб /Quercus pubescent/ в с. Беренде  е най- старото дърво в община Драгоман. Височината му е над 20м, а обиколката на ствола в основата му е около 7,50м. Възрастта на дървото е над 850 години. В ствола му близо до земята има огромна хралупа с форма на сърце. А корените му при земята вече са обгърнали един малък и много стар оброчен кръст.

 
Съобщение
Петък, 08 Септември 2017 08:42

Знаете ли, че Мартин Леков - момчето, което  покорява боксовия ринг от ранна детска възраст и печели престижни награди е от град Драгоман. Той е 3-ти на европейско първенство по бокс и четири пъти републикански шампион. Последната му победа бе в категорията до 63 кг., на международният турнир за юноши ,,Локомотив", който се проведе на 25.08.2017 г. в град София.

 
Днес, честваме 132 години от Съединението на България
Сряда, 06 Септември 2017 09:04

През 1885 година се бележи един от най-високите върхове на волята на българския дух за държавност. На 6 септември е провъзгласено съединението на Източна Румелия с Княжество България, пламенно защитено от българите в последвалата го Сръбско – българска война, за да се стигне до дипломатическото и международното му признание с подписването на Българо-турската спогодба и Топханенският акт през 1886 година.

maxresdefault2

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>