Навигация

Избори

Банер

!

Банер

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 154 посетителя в сайта

Времето

Община Драгоман
Футболният отбор на община Драгоман завоюва най - желаната награда от турнира „FOOTBall for ALL“
Вторник, 04 Юли 2017 08:19

1

Детският футболен отбор на община Драгоман, под ръководството на Николай Зарков и Мартин Зафиров, се завърна с приза за „Феърплей“ от тридневния  спортен турнир „FOOTBall for ALL”  провел се в гр. Балчик, част от Национална кампания „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ на СОНИК СТАРТ. Детският футболен турнир (12-14 год.) се проведе на стадион „Градски“ – Балчик. Освен с футболните си умения, ентусиазъм и отдаденост, децата от община Драгоман се доказаха като достоен и честен противник.

            Това незабравимо изживяване за малките футболисти, се превърна в реалност благодарение на финансовата подкрепата на Община Драгоман.

продължава>
 
Сесия ОбС - Драгоман 30.06.2017
Понеделник, 03 Юли 2017 11:37

 
Първа копка на храм-параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел“, връх Петровски кръст, Чепън планина
Четвъртък, 29 Юни 2017 16:59

2 

Днес, на този християнски празник, честващ паметта на великите апостоли Петър и Павел, спомогнали за разпространение на словото Божие, претърпели много страдания и гонения и завещали в своите послания основните правила на християнската вяра и живот, в община Драгоман се направи първа копка на  дългоочаквания параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел“. Храмът ще бъде построен на връх Петровски кръст на Чепън планина.

            Изборът на място не е случаен, тъй като още от Желязната епоха на върха функционира скално светилище, посветено на култа към бог Сабазий-Дионис, което продължава своето съществуване и през Античността. През ранното Средновековие святото място е наследено от настъпващото християнство и тук е изграден Петропавловският манастир. Християнската обител е разрушена в късното Средновековие при падането на Търновското царство под  Османска власт. Впоследствие оцелялото християнско население издига оброчен кръст, който е запазен и до днес, а в края на XIX век и църквата "Св. Св. Ап. Петър и Павел", която е построена върху основите на античният храм, но днес от нея са останали само руини, злочесто дело най-вече на иманяри.

продължава>
 
ПРЕДВАРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАЗПИСАНИЯТА НА ВЛАКОВЕТЕ ЗА ПЕРИОДА 2017/2018
Четвъртък, 29 Юни 2017 10:22

Уважаеми жители и гости на община Драгоман, предоставяме на Вашето внимание извлечение от проекта на разписанията на влаковете за гр. Драгоман. Графикът за движение на влаковете за 2017/2018, включително за гари/спирки на територията на община Драгоман, ще влезе в сила от 10 декември и ще бъде с период на действие до 8 декември 2018г.
За достигане на максимална степен на удовлетвореност на потребителите - клиенти на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД, очакваме вашите становища/ предложения по предложения проект до 20 юли 2017 год. e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. и тел.0879103459 и 07172/2104

 

Разписанията на влаковете

 
Село Несла в трескава подготовка за предстоящия празник
Вторник, 27 Юни 2017 16:47

Със задружните усилия на кметския наместник и жителите на село Несла,  китното ни населено място се превръща в оазис на спокойствието и красотата.

 

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>