Навигация

Избори

Банер

!

Банер

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 72 посетителя в сайта

Времето

Община Драгоман
КОЛОЕЗДАЧНА ОБИКОЛКА НА НАЦИОНАЛНО НИВО
Понеделник, 10 Юли 2017 13:31

В чест на 180 годишнината от рождението на Васил Левски, Областна администрация Ловеч и  Български колоездачен съюз, в партньорство с  общините Карлово, Троян, Ловеч, кани любители на колоезденето от всички възрасти: деца, младежи и възрастни на Колоездачна обиколка Купа „Васил Левски“ 2017 г.

Обиколката ще се проведе на 16-17 юли 2017г. и ще е с маршрут: гр. Карлово – гр. Троян – гр. Ловеч. Всички желаещи могат да се регистрират като попълнят публикуваната заявка за участие.

Приложения

 
Работна среща на кметове от Софийска област с министъра на туризма Николина Ангелкова
Петък, 07 Юли 2017 15:52

1

На 06.07.2017г. кметът и зам.-кметът на Община Драгоман – г-н Андрей Иванов и г-жа Емилия Милушева, заедно с кметовете на още пет общини от Софийска област, присъстваха на работна среща, провела се в гр. Годеч, с министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова. На срещата бе обсъдено устойчивото развитие на туризма в района, както и възможността за съвместно популяризиране на неразкритите забележителности на Западна България.

Министър Ангелкова акцентира върху спецификата и важността на местния туризъм, който през 2016г. отбеляза 19% ръст спрямо 2015 г. по данни на НСИ и поясни, че скоро предстои да бъде обявена инвестиционната карта в туризма, в която са се включили над 153 общини, като изрази надежда, че следващото й издание ще обхване всички български региони. Тя припомни още, че много от местните управи изразяват желание да участват в различни маркетингови активности в сектора и вече подкрепиха инициативата за мобилната платформа I love Bulgaria за популяризиране на туристическите атракции у нас, която министерството стартира миналата година.

Съвместно с МРРБ ще продължим да подкрепяме тези усилия на местната власт, защото по ОП „Региони в растеж“ и други програми те ще могат да кандидатстват с проекти за социализация на туристическите обекти и атракции, допълни Николина Ангелкова. Това по думите й ще направи тези забележителности по-достъпни, посещавани и привлекателни.

По време на дискусията бе обсъдено и създаването на фолклорен фестивал на културата и традициите  на общините от София област. Всички присъстващи бяха единодушни, че идеята ще привлече много привърженици и ще се превърне в акцент на местния културен календар.  

2

 
Проект за изменение и допълнение на Наредба №19
Петък, 07 Юли 2017 10:22
ВНОСИТЕЛ: АНДРЕЙ ИВАНОВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ДРАГОМАН
Проект!
Съгласно чл.26, ал.3 от Закона за нормативните актове, в законоустановения срок, Община Драгоман чрез настоящото публикуване, предоставя възможност на заинтересованите лица да направят своите предложения и становища по проекта на Наредбата на e-mail адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ";

МОТИВИ:

ОБОСНОВКА ЗА КОНКРЕТНАТА НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПРИЕМАНЕТО НА НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 19 ЗА РАЗПОЛАГАНЕ НА ПРЕМЕСТВАЕМИ ОБЕКТИ И СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА ТЪРГОВСКИ И ДРУГИ ОБСЛУЖВАЩИ ДЕЙНОСТИ И ЕЛЕМЕНТИ НА ГРАДСКОТО ОБЗАВЕЖДАНЕ
Причините, които налагат приемането на допълнението на Наредба № 19 за разполагане на преместваеми обекти и съоръжения за търговски и други обслужващи дейности и елементи на градското обзавеждане са продиктувани от обстоятелството, че в настоящата си редакция този акт ограничава ненужно възможността на кмета на общината да възлага функции и оправомощава надлежно, длъжностни лица с изключителна компетентност в тази строго специфична административна дейност, налагайки на кмета да участва в процедура по разрешителен режим, който е в сферата на компетентност на главния архитект на общината и по необходимост да приподписва изрично всеки окончателен акт завършващ съответната процедура, при липса на възможност да се постигне по-голяма оперативност с делегирането на правомощия на главния архитект в тази насока.

ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА, НЕОБХОДИМИ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА НАРЕДБАТА.

За прилагане на измененията в Наредбата не е необходимо разходването на бюджетни средства.

ОЧАКВАНИ РЕЗУЛТАТИ

Очакваните резултати от приемането на предложения проект са:
Улесняване и ускоряване на предвидените в наредбата процедури с възможност за делегиране на правомощия и функции по издаване на съответните разрешителни и законосъобразно приключване на регламентираните административни процедури от страна на главния архитект, поради съвпадение с осъществяваните от него компетенции и функции в кръга на строго специфичната дейност осъществяване от него в общината.
продължава>
 
Още красота в нашия град
Петък, 07 Юли 2017 08:21

Община Драгоман продължава да изпълнява заложената си цел – освежаване на града ни. Със своите действия, разчупи сивотата, за да превърне гр. Драгоман в приятно място за отдих и живот. След като обществената чешма в Централна градска част проработи отново, за да ни разхлажда в големите горещини, сега около нея се изгради и прекрасен кът, където да можем да поседнем и отдъхнем.

В следващите месеци предстои и изграждането на още една детска площадка в центъра на града, както и два къта за отдих в междублоковите пространства, които са заложени в капиталовата програма на Общината за 2017 година, като така благоустрояването на града ще продължи да увеличават своя мащаб.

  
Обява
Петък, 07 Юли 2017 08:20

Супер Фудс ООД,

гр. Драгоман, ул. Международно шосе 27.

Набира персонал на длъжността помощник-сладкар.

За повече информация тел:  0877456512

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>