Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 134 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Община Драгоман
НАП пусна предварително попълнените данъчни декларации
Сряда, 13 Март 2024 08:13

Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица вече са достъпни в Портала за е-услуги на НАП. Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП), могат да се възползват от автоматично въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори (хонорари), от наем и други доходи, облагаеми с данък върху общата годишна данъчна основа, платците на които са юридически лица, доходи за получени субсидии от Държавен фонд „Земеделие“, данни за направените лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране, получени суми от наложени платежи от продажби в Интернет и информация за продажба на моторни превозни средства, които са били собственост на декларатора по-малко от 12 месеца, както и данни за ползваните чрез работодател данъчни облекчения. Информация за получените доходи е отразена в съответните приложения на декларацията, която се намира в рубрика „Подоходни данъци“ в е-портала на приходната агенция. От тази година във формуляра ще бъдат въведени и данни за изплатени необлагаеми доходи и/или доходи, облагаеми с окончателен данък по чл. 38 от ЗДДФЛ, които гражданите могат да декларират по желание в Приложение № 13.

Преди да потвърдят попълнената декларация, е важно потребителите да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, след което да я подадат, съветват от НАП.

Тази година данъчната кампания за деклариране на доходите на физически лица, получени през 2023 г., приключва на 30 април.

На 1 юли изтича и срокът за подаване на годишните данъчни декларации (по чл. 50 ЗДДФЛ) от физическите лица, извършващи дейност като търговци, регистрираните еднолични търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане.

Подалите годишните си декларации по електронен път до 31 март ползват отстъпка до 500 лева от данъка за довнасяне, ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и ако са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до края на март. Тази година 31 март е в неделя, затова и срокът за деклариране и плащане на задълженията с 5% отстъпка е до 1 април.

Допълнителна информация за декларирането на доходите може да видите в подкаста по темата в YouTube канала на приходната агенция или да получите на телефоните на Информационния център на НАП: 0700 18 700 или 02/ 9859 6801, на цена, според тарифите на съответния оператор.

 
Заповед за преброяване на безстопанствени кучета на територията на община Драгоман
Вторник, 12 Март 2024 14:57

Заповед за преброяване на безстопанствени кучета на територията на община Драгоман

 
Инвестеционно предложение
Вторник, 12 Март 2024 14:18

О Б Я В А

От 12.03.2024 г.

до заинтересованите лица и общественост

 

На основание чл. 4, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (Наредба за ОВОС, ДВ, бр. 25/2003 г., изм. и доп.)

 

ОБЩИНА ДРАГОМАН

Ул. „Захари Стоянов” № 26

 

съобщава

на засегнатото население, че има инвестиционно предложение за Проект

ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ДЕТСКА ЯСЛА "ЗДРАВЕЦ" И ПРИЛЕЖАЩИТЕ Й ПРОСТРАНСТВА, в гр. ДРАГОМАН“

 

Инвестиционното предложение предвижда основен ремонт на детска ясла „Здравец“ и прилежащите й пространства в гр. Драгоман, с капацитет 2 групи (30 деца), разпределени както следва: 2 броя яслени групи (всяка по 15 деца). Дейностите предвидени за изпълнение са: ремонт на покривната конструкция; подмяна окачен таван в помещенията; ремонт санитарни помещения; смяна на подова настилка; боядисване на стени, преместване на вътрешна врата и слагане на комарници на дограма; подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи; ремонт на главен вход; ремонт на настилки на тераси, настилката около сградата, обособяване на зона за игра, както и ремонт и подмяна на мълниезащитата около сградата.


За контакти: Нели Николова, общ. Драгоман, тел.: 0879103395 – Младши експерт „Управление на проекти и обществени поръчки“

Писмени становища и мнения се приемат в РИОСВ, гр. София – 1618, бул. „Цар Борис ІІІ” № 136, ет. 10, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Приложение:
1. Информация по чл.4, ал.3 от Наредбата за ОВОС

 
Инвестиционна предложение
Вторник, 12 Март 2024 11:44

О Б Я В А

От 12.03.2024 г.

до заинтересованите лица и общественост

 

На основание чл. 4, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (Наредба за ОВОС, ДВ, бр. 25/2003 г., изм. и доп.)

 

ОБЩИНА ДРАГОМАН

Ул. „Захари Стоянов” № 26

 

съобщава

на засегнатото население, че има инвестиционно предложение за Проект:

„Основен ремонт на улици: „Граничар“, „Черноризец Храбър“, „Витоша“, „Шипка“, „Свети Стефан“ и прилежащите им тротоари"

 

Основната цел е чрез изработването и реализацията на инвестиционния проект за основен ремонт на улици „Граничар“, „Черноризец Храбър“, „Витоша“, „Шипка“, „Свети Стефан“ да се създаде трайно подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики и носимоспособността на настилката, осигуряване условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и осигуряване на естетичната и хармонична среда на преминаващите.

 

 

 

За контакти: Нели Николова, общ. Драгоман, тел.: 0879 103 395 – Младши експерт „Управление на проекти и обществени поръчки“

Писмени становища и мнения се приемат в РИОСВ, гр. София – 1618, бул. „Цар Борис ІІІ” № 136, ет. 10, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Приложение:
1. Информация по чл.4, ал.3 от Наредбата за ОВОС

 
Цирк „Рио“ гостува на Драгоман!
Вторник, 12 Март 2024 11:36

рио1

Цирк „Рио“ за първи път в гр. Драгоман! Само на 15-16-17 март, с представления: петък от 18.00ч, а събота и неделя от 16.00ч

Класическа циркова програма, с времетраене около 100 минути! Ще видите номера от традиционните циркови жанра: въздушна и партерна гимнастика, жонгльорство, баланс на опъната тел, разнообразни дресури, класическа клоунада и др.

рио3

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>