Избори

Банер

!

Банер

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 109 посетителя в сайта

Времето

Община Драгоман
УСПЕШЕН СТАРТ НА НОВАТА ИНИЦИАТИВА
Сряда, 31 Май 2017 08:14

 

1

ПРАЗНИК НА ЖИВОТНОВЪДСТВОТО И ЗЕМЕДЕЛИЕТО В ОБЩИНА ДРАГОМАН

С. ГОЛЕМО МАЛОВО, 27 МАЙ 2017

По инициатива на Кмета на община Драгоман в Културния календар на общината за 2017 година бе включена и единодушно подкрепена от ОбС  Драгоман идеята ежегодно да се организира Празник на животновъдството и земеделието в нашата община. За първа година тази инициатива бе реализирана в с. Големо Малово и както всяко ново начинание изискваше много труд, организационен опит, значителен човешки ресурс и усилия. Но празникът вече е факт, той се състоя в присъствието и с активното участие на доста видни животновъди,  земеделци и пчелари от общината, както и гости на селото и района.  Официално неговото начало бе поставено с топло приветствие към всички селскостопански труженици от кмета на общината г-н Андрей Иванов, след което последва разнообразна музикално-артистична програма, творчески сглобена и прекрасно изпълнена от детските певчески и танцови ансамбли на Народно читалище „Мелдия - 2012“ гр. Драгоман, Народно читалище „Христо Ботев-1925“ с. Габер и Народно читалище „Самосъзнание – 1919“ с. Големо Малово.  Истински интерес и голяма атракция предизвикаха импровизираните щандове за изложение на собствено произведена продукция от майсторите животновъди Стефан Евлогиев, Даниела Колева, Борислав Гиздов, Рангел Димитров и пчеларя Димитър Димитров – кисело и прясно мляко / овче, краве и биволско /, сирене,  кашкавал, краве масло, яйца, мед и пчелни продукти, както и ръчно изработени от вълна невероятно красиви изделия и артикули, дело на Мария Георгиева. Всички те получиха награди, лично връчени от кмета на общината, както и Почетни грамоти за участие в първия празник на животновъдството и земеделието, с каквито се сдобиха и останалите присъстващи на празника животновъди и земеделци.

С много музика, веселие и танци празникът продължи до късно, съчетавайки и честването на традиционния събор на селото, и въпреки немного благоприятната атмосферна обстановка и падналия дъжд,  жителите и гостите изживяха радостни и паметни  моменти, положителни емоции и весело празнично настроение.

продължава>
 
С Ъ О Б Щ Е Н И Е
Понеделник, 29 Май 2017 23:03

Регионална дирекция, “Гранична полиция” - Драгоман при ГДГП- МВР търси да назначи  на трудово правоотношение, на длъжност „ТЕХНИК, ЕЛЕКТРОННА ТЕХНИКА (ГПУ-КАЛОТИНА) В СЕКТОР “ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ” – 1 Щ.Д.

Продължение

 
Сесия ОбС - Драгоман 26.05.2017
Събота, 27 Май 2017 21:58

 
Съобщение
Четвъртък, 25 Май 2017 16:24

На 26.05.2017г. ще се проведе сесия на ОбС Драгоман в заседателната зала на община Драгоман при следния проект за дневен ред от 15:00 ч.

 
Честит 24 май
Сряда, 24 Май 2017 09:29

24-ti-maj2

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>