Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер
Община Драгоман
Съобщение
Понеделник, 20 Ноември 2017 15:28

Знаете ли, че в периода 1 януари – 30 юни 2018 г. България ще поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС. В продължение на 6 месеца страната ни ще планира, организира и ръководи работата на Съвета на ЕС, ще си сътрудничи с другите държави членки в процеса на вземане на решения и ще поддържа отношения на лоялно сътрудничество с другите европейски институции, за да гарантира непрекъснатата и ефективна работа на Съвета в различните му направления на дейност. В рамките на Председателството страната ни ще ръководи срещи и заседания на различно равнище в ЕС, като също така ще организира и над 200 събития и форуми в България.

 
ВЪЛНУВАЩИ МОМЕНТИ ОТ ПРОВЕДЕНИЯ ТУРНИР НА МАЛКИ ВРАТИ
Понеделник, 20 Ноември 2017 15:23

1

Проведения турнир за деца на малки врати в Спортна зала Драгоман на 18.11.2017 год. премина в оспорвана битка. Участниците бяха отборите на ФК „Щурче“ – София, ФК Петърч, ФК Божурище и домакина ФК Драгоман. Всички участници показаха добри уменията и спортсменско отношение към противника.

Срещите на децата протекоха в следния ред:

ФК „Щурче“ – София  : ДФ Петърч – 2 : 6

ФК Драгоман – ФК Божурище – 8 : 6

ФК „Щурче“ – София – ФК Божурище – 3 : 1

ФК Драгоман – ФК Петърч – 2 : 8

ФК Драгоман – ФК Божурище – 3 : 1

ФК „Щурче“ – София и ФК Драгоман – 4 : 5

ФК Божурище – ФК Петърч – 1 : 2

Наградите връчи г-н Андрей Иванов, който поздрави отборите в овладяването на теоретическите, техническите и тактически спортни умения и навици и им пожела бъдещи успехи. В оспорваната борба  първото място е  за ФК Петърч, на второ място с една точка разлика е домакина  ФК Драгоман.

продължава>
 
Републиканско първенство по баскетбол за жени
Понеделник, 20 Ноември 2017 13:26

1

На 19.11.2017 г. в Спортна зала Драгоман се проведе баскетболен турнир за Републиканско първенство на България за жени. Участие взеха отборите на „Славия“ СФ, Монтана, Перник, Самоков и Благоевград.

продължава>
 
Заповеди за търгове, които ще се проведат на 19.12.2017 г.
Понеделник, 20 Ноември 2017 10:32

Заповеди

 
Поредният забележителен успех за община Драгоман
Петък, 17 Ноември 2017 16:39

Untitled1

МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА ПРИКЛЮЧИ ОЦЕНКАТА НА ПОДАДЕНИТЕ КАНДИДАТУРИ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ПО ПРОЕКТ „КУЛТУРНО-ТУРИСТИЧЕСКИ ЕДЕН ДЕСТИНАЦИИ В БЪЛГАРИЯ” GRO/SME/16/C/071-TOURISM

 

Конкурсът за избор на нови ЕДЕН дестинации по проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България” GRO/SME/16/C/071-Tourism*, който стартира на 30 юни 2017 г., с краен срок за кандидатстване 8 септември 2017 г., премина при засилен интерес от страна на общините в страната. В допустимия срок в Министерство на туризма постъпиха 31 формуляра за участие в националния конкурс за малко познати/нововъзникващи дестинации за културен туризъм в България. Кандидатури за участие в конкурса получихме от общините Ардино, Сапарева баня, Мездра, Белене, Ловеч, Брезово, Самоков, Стара Загора, Бургас (2 предложения), Драгоман, Петрич, Дряново, Раднево, Девня, Костенец, Чавдар, Марица, Хасково, Две Могили, Кърджали, Ямбол, Елена, Ботевград, Варна, Сливен, Малко Търново, Банско, Смолян и областните администрации Ловеч и Добрич.
 
Оценката на формулярите се осъществи от комисия, при спазване на критериите за оценка, които са част от изискванията в процедурата за оценяване на кандидатурите.
 
Съгласно изискванията на проекта, след приключване на оценката по документи на подадените кандидатури, през месец октомври беше осъществено и посещение на място на петте дестинации, които са получили най-голям брой точки.
 
 
 
Класираните дестинации в конкурса са:
 
Община Ямбол  - победител.  
 
Община Мездра, община Драгоман и община Чавдар и община Ардино - дестинации подгласници.
 
За  избраните дестинации, по проекта се предвижда да се изготви брошура на български и английски език.
 
През месец януари ще се проведе Национална церемония по награждаване на избраните малко познати ЕДЕН дестинации за културен туризъм.
 
 
 
 
*Проект „ Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България” GRO/SME/16/C/071-Tourism” се финансира по програма COSME (Програмата за конкурентоспособност на малките и средни предприятия) 2014 - 2020 г. на Европейската комисия. Продължителността му е 10 месеца, като общата цел е да се привлече вниманието и да се промотират малко познати/нововъзникващи български туристически дестинации на тема „културен туризъм”. 
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>