Избори

Банер

!

Банер

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 105 посетителя в сайта

Времето

Община Драгоман
ОБЯВЛЕНИЕ
Сряда, 07 Юни 2017 09:53

НА 21.06.2017 Г. ОТ 10:30 ЧАСА В ЗАСЕДАТЕЛНАТА ЗАЛА В АДМИНИСТРАТИВНАТА СГРАДА НА ОБЩИНА ДРАГОМАН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ПРОГРАМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ И РАЗПОРЕЖДАНЕ С ИМОТИТЕ ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ НА ОБЩИНА ДРАГОМАН ЗА 2017 ГОДИНА.

 

07.06.2017 г.

 

 

 

 

АНДРЕЙ ИВАНОВ /П/

Кмет на община Драгоман

 
Съобщение
Вторник, 06 Юни 2017 09:40

Специализираното транспортното средство, с което се сдоби община Драгоман  по проект „Независим живот за гражданите на Драгоман” се  използва по предназначение за всеки един потребител, за да може да бъде обслужен  според потребностите му /посещение на рехабилитационен център, контролен преглед в болнично заведение и др./. Използването на автомобила  става възможно чрез попълване на специално разработена от екипа на проекта бланка – заявление, която можете да намерите в Звеното за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда, стая №28 в сградата на община Драгоман. Заявленията се попълват предварително!

  
Денят на Ботев
Понеделник, 05 Юни 2017 08:42

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се чества ежегодно в България в деня на смъртта на Христо Ботев (2 юни 1876 г.) На патронния празник на СУ „Христо Ботев” Драгоман  и кметът на общината г-н Андрей Иванов поднесе цветя пред паметника на националния революционер.

botev1

botev2

 
СЕДМИЦА НА ДРАГОМАНСКО БЛАТО
Събота, 03 Юни 2017 08:54

2

По повод ,, Седмица на Драгоманско блато ‘‘ в  ,, Центъра за опазване на влажни зони ‘‘ , както и в Туристическия информационен център под ръководството на Марта Димитрова и Моника Маркова, бяха проведени редица интересни презентации на тема:  „Драгоманско блато –растенията и птиците в района“ . Участниците бяха четвъртокласниците от СУ ,, Христо Ботев ‘‘ гр. Драгоман  с класен ръководител г-жа Павлина Колева  и децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи без увреждания,, Лиско ‘‘ в гр. Драгоман, съпроводени от техните учители и възпитатели. Децата проявиха голям интерес към местните забележителности и участваха активно в коментарите и обсъжданията по време на презентациите.

продължава>
 
ЮБИЛЕЕН 5-ТИ ОБЩИНСКИ ТРИДНЕВЕН СПОРТЕН ПРАЗНИК!
Петък, 02 Юни 2017 14:25

1           

За настоящата 2017 година тридневният спортен празник в община Драгоман започна на 29 май и приключи на 31 май, като неговото издание се оказа и юбилейно – 5-то по ред.  В него взеха участие над 200 човека. 

           Първият ден започна със състезание по колоездене за ученици от 1 до 4 клас. Участие взеха повече от 30 малчугани, като за всички бяха осигурени грамоти. В късния следобед се срещнаха най-добрите играчи по волейбол в града в драматичен мач за първото място. Победителите получиха медали, а победените се задоволиха с грамота за участие. 

           Вторият ден по програма бе най-динамичен, масов и разнообразен и започна с тържествено приветствено слово от кмета на общината г-н Андрей Иванов към всички спортисти и участници, отборно строени в Спортна зала Драгоман . Той им пожела успех, спортсменски дух и толерантност и даде начало на първото състезание за деня, а именно щафетната игра  „Бързи,смели и сръчни-Драгоман". В нея се състезаваха повече от 60 деца, които бяха разделени в няколко отбора. Всички получиха грамота за участие, както  и вкусни сандвичи и минерална вода за бързо възстановяване на силите и енергията. Боксовата демонстрация започна непосредствено след края на щафетните игри. Там сили премериха боксьори от Годеч и БК  „Сливнишки герой". Срещите бяха равностойни и не се излъчи победител. В следобедните часове  се проведе състезание по колоездене за ученици от 5 до 8 клас. Достойно и почти равностойно се състезаваха над 20 деца, които получиха грамоти за участие. Вторият ден от празника завърши с турнир по тенис на маса за малки и големи. Там премериха сили повече от 20 участника, като  призовите места при големите взеха състезатели от Сливница и Драгоман. Всички получиха грамоти за участие, а най-добрите грабнаха медалите. 

            Третият и последен ден започна и завърши с турнири за малки и големи по футбол – спорт, традиционен за град Драгоман. В сутрешните мачове 4 отбора от малчугани се бореха за купата, която грабна най-добрия отбор. Следобед се проведе турнир по шах за малки и големи. Първото място грабна малчуган от град Сливница, на когото бе връчен плакет от община Драгоман. Останалите получиха грамоти за участие. В последното състезание от футболния турнир лично участие взе и г-н Андрей Иванов - кмет на общината. Сили премериха няколко отбора по футбол. Купата спечелиха ветераните по футбол от общината. 

             Атрактивни дни, добра организация, значителен ръст както на участниците, така  и от страна на зрителите, повече масовост и разнообразие в игрите и състезанията – това е накратко резюмето от проведения 5-ти юбилеен тридневен общински спортен празник! 

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>